Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe konto - jak to wygląda.

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przychodzę tu z pytaniem które zadam również na forum lola. Dawno nie grałem w lola, a nawet jeśli to robiłem to nie grałem gier rankingowych. Jestem raczej niedzielnym graczem, nie gram w to wyśmienicie więc nie chcę psuć gry innym. Grałem raczej 4fun sam lub ze znajomymi. Jakiś rok temu skończyłem grę, ponieważ straciłem konto. Poprosiłem znajomego czy była by opcja, aby założył mi nowe konto, i wbił tam chociaż 15 level bo byłem na robocie i nie miałem jak grać sam. Zrobił to. po czym gdy wróciłem i odpaliłem sobie lola, ździwiłem się. Każdy mecz od 15 levela do 30 levela, to było coś dziwnego. Kiedyś grało się na tzw. nowicjuszy, a wtedy miałem wrażenie że gram na samych smurfów z diamentu+. Każdy normal to full tryhard, każdy gracz w 10 miniucie minimum 90 csów, mój lose streak rekordowy to 40 gier przegranych. W tym kilka dobrych meczy na premade skrypterów. Moje pytanie jest następujące, chce założyć nowe konto, przypomnieć sobie podstawy na "hehe niższym poziomie". Czy warto? Zmieniło się coś? Czy nadal tak to wygląda? Co mogło być tego przyczyną jeśli już? Dzięki za odpowiedźi nagrodzę najlepsze +.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Możesz ale czy to się opłaca? Graj sobie na botach, przypomnij sobie jak się dobrze zgarnia creepy, jaki build na jaką postać, ogarnij dane masterki i runki na uniwersalne buildy lub pod dane postacie, teraz runy są za free (można tak powiedzieć), więc spokojnie szybko zbudujesz dobre runki. Nie warto robić nowego konta tylko po to, aby nauczyć się podstaw. Graj aramy, też fajna sprawa. Ogólnie to większość teraz tryharduje bo nagrody za sezon, etc. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie jestem idiotą, używam championify oraz probuilds. Csować też umiem, chodzi bardziej o mechanike. Co ja mogę z botami? PPM i czekać na killa tylko. Chcę pograć na "żywe istoty", ale nie w kazdym meczu smurf z diax+ top10# eune daną postacią.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Nowe konto nic nie da, 90% graczy na normalach przed 30 lvlem to smurfy

połowa z nich  dostała perm bana za "bycie toxic" - największa głupota, no ale to dodatkowy zarobek dla riotu (karać tak surowo za flame)

połowa z nich dostała bana za cheaty

ps. te smurfy to raczej "hardstuck"i z niskich dywizji typu gold xD z wyjebanym ego w kosmos, a nie diaxy +

Opublikowano

Czyli z czym masz dokładnie problem w grze? Skoro umiesz CSować itd. (Rozumiem, że ogarniasz, żeby np. nie wpierdzielać się w typa, gdy jego wave ma 20 csów, a Twojego nie ma wcale w earlie). Z walką 1 na 1 np. na linii? Dla mnie to czasem do teraz problem, bo wydaje mi się, że mam przewagę, wbijam się w dobrym momencie i dostaję w dupę. Tak na przykład dziś oddałem 1st blooda zedowi grając akali na midzie. Myślę, że za każdym razem musisz wiedzieć, czy Twoja postać jest w stanie wygrać z przeciwnym champem. Kiedy to może zrobić, czyli np. ile itemów do tego potrzebujesz. Jak poznasz na tyle każdego champa, którym chcesz grać to nie ma problemu. Np. Camille na Vlada na topie nie wygra 1 na 1 bez Triforce np. itd. Wiesz, jak działają miniony? Kiedy możesz przyfreezować np. na topie, kiedy grasz Nasusem i masz przewagę nad przeciwnikiem?

Albo np. grasz na topie, chcesz wrócić do bazy. Kiedy to robisz? Wtedy, kiedy masz hajs na item czy najpierw pushujesz wave pod wieżę przeciwnika? Wtedy możesz wrócić i nie musisz tepać z powrotem na linię, bo stracisz koło 2 minionów, a jeśli nie ma przy tym przeciwnika, to on przy okazji straci trochę golda, bo wieża zabije miniony. 

Grasz champem, który opiera się na podstawowych atakach, chcesz trochę obić przeciwnika. Atakujesz go i co wtedy? Atak podstawowym atakiem sprawia, że wszystkie jego miniony od razu zaczynają Cię lać, a jak porada mówi - 3 range miniony biją więcej niż 1 podstawowy atak niewyposażonego champa w początkowej fazie gry. Więc powiedzmy, że Twój przeciwnik właśnie idzie dobić tego 1 miniona, a Ty nie masz żadnego do zabicia i chcesz walnąć w tym czasie przeciwnika podstawowym atakiem. Robisz to i spierdzielasz w krzaki. Tracisz agro minionów i wychodzisz na +. Jeśli zrobisz to w pełnej fali i pozwolisz minionom lać Cię, wyjdziesz na - próbując zyskać przewagę, a jak Ci jeszcze odda to w ogóle tragedia.

Jest dużo "szczegółów" w tej grze, które ostatecznie robią sporą różnicę w pojedynkowaniu się z przeciwnikiem.

1z739yo.png

Opublikowano
21 godzin temu, xMaaster napisał:

Czyli z czym masz dokładnie problem w grze? Skoro umiesz CSować itd. (Rozumiem, że ogarniasz, żeby np. nie wpierdzielać się w typa, gdy jego wave ma 20 csów, a Twojego nie ma wcale w earlie). Z walką 1 na 1 np. na linii? Dla mnie to czasem do teraz problem, bo wydaje mi się, że mam przewagę, wbijam się w dobrym momencie i dostaję w dupę. Tak na przykład dziś oddałem 1st blooda zedowi grając akali na midzie. Myślę, że za każdym razem musisz wiedzieć, czy Twoja postać jest w stanie wygrać z przeciwnym champem. Kiedy to może zrobić, czyli np. ile itemów do tego potrzebujesz. Jak poznasz na tyle każdego champa, którym chcesz grać to nie ma problemu. Np. Camille na Vlada na topie nie wygra 1 na 1 bez Triforce np. itd. Wiesz, jak działają miniony? Kiedy możesz przyfreezować np. na topie, kiedy grasz Nasusem i masz przewagę nad przeciwnikiem?

Albo np. grasz na topie, chcesz wrócić do bazy. Kiedy to robisz? Wtedy, kiedy masz hajs na item czy najpierw pushujesz wave pod wieżę przeciwnika? Wtedy możesz wrócić i nie musisz tepać z powrotem na linię, bo stracisz koło 2 minionów, a jeśli nie ma przy tym przeciwnika, to on przy okazji straci trochę golda, bo wieża zabije miniony. 

Grasz champem, który opiera się na podstawowych atakach, chcesz trochę obić przeciwnika. Atakujesz go i co wtedy? Atak podstawowym atakiem sprawia, że wszystkie jego miniony od razu zaczynają Cię lać, a jak porada mówi - 3 range miniony biją więcej niż 1 podstawowy atak niewyposażonego champa w początkowej fazie gry. Więc powiedzmy, że Twój przeciwnik właśnie idzie dobić tego 1 miniona, a Ty nie masz żadnego do zabicia i chcesz walnąć w tym czasie przeciwnika podstawowym atakiem. Robisz to i spierdzielasz w krzaki. Tracisz agro minionów i wychodzisz na +. Jeśli zrobisz to w pełnej fali i pozwolisz minionom lać Cię, wyjdziesz na - próbując zyskać przewagę, a jak Ci jeszcze odda to w ogóle tragedia.

Jest dużo "szczegółów" w tej grze, które ostatecznie robią sporą różnicę w pojedynkowaniu się z przeciwnikiem.

Nie potrzebuje poradnika, tylko padło pytanie czy coś się zmieniło. To że przeciwnicy linkują swoje konta z diamentu +, i kończą gierki w 10 minucie 5 premade co mecz na smurfie to już nie moja wina.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Jak dla mnie wszystko jest w porządku. Raz wygrywasz, raz przegrywasz. Wszystko zależy tak jak chyba powinno od tego, kogo trafisz w drużynie swojej i enemy i jak Ty zagrasz. Czasem trochę szczęścia. Raczej nie spotkałem się z tym, żeby nawet na niskich lv. było pełno smurfów i nie dało się normalnie pograć. Dla mnie jedyny problem jaki zarejestrowałem na normalach przed wbiciem 30, to to, że w mojej drużynie graliśmy normalnie z junglerem, a np. w przeciwnej grają w 2 na topie, bo nikt w jungle nie potrafi i masz nieciekawy top generalnie. Nic poza tym.

Napisałem, co napisałem, bo sądziłem, że w razie czego może łatwiej byłoby sprawić, żebyś Ty grał lepiej niż żeby przeciwnicy grali słabiej (niezależnie od tego czy to smurfy czy nie)

1z739yo.png

Opublikowano
45 minut temu, DJ D-VorT napisał:

Chodzi o to że Rankedy w platynie są łatwiejsze niż normale 3-30. 

Platyna to prawdziwy elohell. 

A wracając do tematu, dużo się zmieniło. Sam gdy pierwszy raz nabijałem 30lvl[ Jakoś początek 3 sezonu] nie napotykałem dużo smurfów, teraz np gdy chciałem sobie zrobić konto na eu west. Napotykałem sporo ludzi którzy potrafili grać i to nawet tak na oko poziom niskiego golda. Po prostu ludzi nowych już tak dużo napływa do ligi legend a że ludziom się nudzi to expią konta na innych regionach albo po prostu smurf'ują by się dowartościować.

Opublikowano

Po pierwsze nie ma szans, ze grales na "smurfy dia+" na normalach w kazdej grze, z premade skrypterami tak samo 99% nie. Nie oplaca sie zaczynac od nowa, bo konto nie ma znaczenia, trzeba farmic jedno konto a rankedow wcale nie trzeba grac, zeby grac 4fun czy nawet dla improve, zeby dopiero pozniej grac rankedy. Jesli normale cie odrazaja to graj 3v3 lub aramy, tam poziom jest nizszy na normalach zwlaszcza, a i wiecej zabawy, mozesz tez grac customy z ludzmi/znajomymi.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...