Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak pliku plugin.yml w jar.export mimo, że został utworzony w Eclipse.

MXewart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem wszystko tak jak w poradniku Kamilkime, link do jego poradnika kliknij.

Problem pojawił się w jar.export otóż nie ma tam plugin.yml, które musi być zaznaczone, mimo że zostało utworzone w Eclipse IDE for Java Developers. Wyskoczył jeden błąd w konsoli, że nie ma w folderze plugins folderu z pluginem napisanym w Eclipse. Dlaczego nie mam plugin.yml w jar.export

Czy dobry program użyłem Eclipse IDE for Java Developers ? (Program jest domyślnie ustawiony)

Pisać mam zamiar pod najnowszą wersję minecrata, czy te silniki dobrze wybrałem?

craftbukkit-1.12

bukkit-1.12-R0.1-SNAPSHOT-b1360.

Jestem początkującym, w trakcie nauki, jakbyście mogli, napisać tak dla żółtodzioba będzie ok! 

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Miłego programowania.

Zrzuty ekranu nie są po kolejności, wpierw :  Main.java, plugin.yml, jar.export, konsola.

jar.export.png

Konsola.png

Main.java.png

plugin.yml.png

Opublikowano

plik plugin.yml w eclipse znajduje sie tutaj?

projekt../src/plugin.yml

a tak poza tym uzywanie loggera jest lepsze

this.getLogger().info("Wlaczam..");

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

Sprawdź czy plik plugin.yml jest wewnątrz folderu z src.

Może to być też błąd wewnątrz plugin.yml (jeśli nadal będzie Ci wyrzucać błąd w konsoli). Sprawdź czy na pewno dobrze wszystko napisałeś. Mam nadzieję, że wiesz, że w plikach .yml nie używa się TAB tylko SPACE.

Opublikowano

Do@youngbert

Gdzie znajdę folder source? Wpisałem w wyszukiwarce systemowej i nie znalazło mi. Wszedłem tutaj workspace do folderu  Mój pierwszy plugin (nazwa mojego projektu) i do src. Plik Main.java jest jako JAVA a plugin w YML, otwiera to się w NotePad++ i ikonka jest z NotePad++ czy powinna być ikonka ,,biała kartka" ? taka jak z Main.java.

Gdzie znajdę projekt../src/plugin.yml?

Opublikowano

Przenieś plik plugin.yml do wewnatrz folderu src. Powinieneś mieć wszystko w explorerze twojego programu (tam gdzie masz wszystkie swoje packages).

Opublikowano

@youngbert

Coś takiego jak na zamieszczonym zrzucie? Niestety teraz mi nie widzi w eclipse plugin.yml

W ogóle jak można otworzyć projekt zapisany? Bo to otwiera mi się na farcie jak program zamykam to zostaje jak było przed zamknięciem. 

2017-07-23 (1).png

Opublikowano

Ojj przepraszam trochę namieszałem, wewnątrz folderu src. Wszystko powinno działać jak przyniesiesz  plik plugin.yml do src.

Żeby otworzyć projekt, przejdź do File > Import i wybierz General > Existing Projects w Workspace. Next i wybierz folder z pluginem.

Opublikowano

@youngbert

Właśnie plugin.yml był w SRC, przeniosłem go tam (zdjęcie z zrzuta) już go wsadziłem do SRC

Teraz w ogóle nie widzi, nie przejmuje się tym bo to projekty do nauki, skasuje projekt i jeszcze raz go sobie zrobię :>

Tylko problem jest że nie widzi plugin.yml w momencie eksportowania :/

A to nie jest wina NotePad++ ? Bo ikonka jest z NotePad++ chyba zamiast biała kartka ? tak jak inne te pliki mają? 

Będę robił inne projekty i już w momencie eksportowania będę musiał spocznąć na laurach, bo nie będzie mi widziało plugin.yml być może jeszcze czegoś :/ 

Opublikowano
13 minut temu, NoBoMnieBoli napisał:

@youngberta jak otworzyć np plugin automessage w tym eclipse?

Jeśli chodzi tutaj o otworzenie już zkompilowanego pliku, użyj dekompilatora. Ja używam tego: Java Decomplier.

@MXewart 

Ta biała kartka nie ma znaczenia. Po prostu masz ustawione otwieranie plików .yml za pomocą programu N++. Jeśli znajdę rozwiązanie w Internecie, dam Ci znać na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...