Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zmiana ip [UPC]

KubaPL1910

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w upc mam problem otoz przy odnowieni adresu wan ip sie nie zmienia, kiedys zmienilo mi sie ip od tak, teraz chce zmienic ip poniewaz mam ataki na lacze. Gdy wchodze w upc do zakladki podstawowe > internet i klikam 

Odnowienie adresu IP sieci WAN

To po prostu refreshuje strone i nic sie nie dzieje. Dzwonienie do upc nie pomoglo, gdyz nikt nie odbiera. Niby dzierzawa wygasa po 24h. Wylaczylem go na cale dwa dni, i nic. Tez zmienilem czas dzierzawy na 5 minut. Po czym zrobilem to samo i bez skutku, i ustawilem do 24h od nowa. 

Router Technicolor 7200U 120MB

Opublikowano

A dlaczego ma się zmieniać jak masz stałe IP ? 

Jeśli nie masz jednak stałego to brak wolnych adresów w klasie. Czekaj aż będzie. 

p.s

Nie wiem też na jakiej podstawie piszesz że to twój komputer atakują, jak byś miał u siebie nie wiem jakie ważne tajemnice czy był kim ważnym by zwrócić minimalną  uwagę atakiem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 7/23/2017 o 10:11, Ktosiu napisał:

A dlaczego ma się zmieniać jak masz stałe IP ? 

Jeśli nie masz jednak stałego to brak wolnych adresów w klasie. Czekaj aż będzie. 

p.s

Nie wiem też na jakiej podstawie piszesz że to twój komputer atakują, jak byś miał u siebie nie wiem jakie ważne tajemnice czy był kim ważnym by zwrócić minimalną  uwagę atakiem. 

Mi komputera nie atakują,  tylko łącze.  Ataki DDoS. Np gram sobie w csa, i dostaje do 80 pakietów.  Bylem u kogoś na tsie i nawet pisał,  że dla zabawy wycina. Chce dlatego zmienić ip.

Opublikowano

Bzdury piszesz skoro na IP to na komputer i wszystko inne wpięte do routera  też.  

Problem ze zmianą rozwiązuj sobie tylko z dostawcą. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...