Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.7.2][EasyHc] Play4Fun

panadam48

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Play4Fun

Serwer EasyHc który przyniesie ci wiele frajdy ;) 

- 100 slotów

- Miła Administracja

- Własny serwer ts3

- Tanie dodatki (vip,ace)

Dlaczego akurat my?

Nad naszym serwerem pracuje 3 techników którzy potrafią zrobić wszystko. Długo budowaliśmy to do czego obecnie doszliśmy! dążyliśmy do ideału serwera EasyHc i myślimy że nam się to udało jak najbardziej!

POGRAJ Z NAMI! Warto! iP: Play4Fun.hapgs.net

x.jpg

Czas na naszym serwerze na pewno nie będzie straconym, daj nam szanse! będziesz dobrze się bawił!

Opublikowano

Jakby Ci tu powiedzieć delikatnie, prezentacja była by okej gdyby nie fakt że jest ona krótka. Piszesz że nad serwerem pracuje 3 techników, wszedłem na serwer nie ma komendy /pomoc ani nawet /drop, komenda /help zablokowana pomyślnie, ale komenda /? już nie xD a tak więc wymienie wszystkie pluginy nad którymi męczyło się aż 3 techników XDDDDD.

1. Aliases
  2. AuthMe
  3. AZRank
  4. Bukkit
  5. Essentials
  6. EssentialsSpawn
  7. MotdManager
  8. Multiverse-Core
  9. OtherDrops
  10. PermissionsEx
  11. Skript
  12. StoneGenerator
  13. Vault
  14. WildSkript
  15. WorldEdit
  16. WorldGuard

Także ja nie mam pytań. Drop jest w blokach! Dosłownie leci po 3-5 bloków złota/diax/żelaza więc ja wątpie żeby komuś chciało sie grać dłużej niż 5 minut, druga opcja to jest spawn.. wgl nie ma o czym mówić, bo wygląda jakby budował go 10-latek.

EDIT: Jako że drop jest w ch*j wielki i z jednego stone leci po kilka różnych bloków to nie lecą one od razu do eq tylko wypadają na ziemie.

EDIT V2: Za linią spawna od razu można budować, a co najlepsze XDDD pobawiłem się TNT przy spawnie i region spawna nie ma wyłączonych obrażeń od TNT XDDDDD.

Podsumowując w prezentacji wciskasz kit, a na serwerze jest jeszcze większy.

madhc sygnatura.png

Opublikowano

Całość można podać jako poradnik "Jak nie stawiać serwerów MC. Zgodzę się z Panem wyżej, bo z tym "kitem" to nie ma żadnych żartów :) 

"Serwer EasyHc który przyniesie ci wiele frajdy" - No tak, ale również możemy odpalić Single Player i równie dobrze się przy nim bawić.

- Miła Administracja - Bardzo miła i oczywiście zarazem ogarnięta, bo nie ma to jak zostać zbanowanym za nieodzywanie się na czacie..

- Tanie dodatki (vip,ace) - Nie rozumiem sensu takich dodatków, skoro całość z tego sklepiku można zdobyć w niecałe 10 minut..

Drop przesadzony i to bardzo jak na EasyHC. Serwer widocznie tworzony z czystą niechęcią, byle jest.. Taki serwer to mi samemu uda się ogarnąć w 1 dzień, bo to żadna sztuka, a Wy wmawiacie, że dużo pracy nad nim było.

"dążyliśmy do ideału serwera EasyHc i myślimy że nam się to udało jak najbardziej!" No tego to już nie będę komentował, bo normalnie się nie da : d

Ludzie, jak macie odwalać taką fuszerkę, to dajcie sobie od razu spokój.. Jeżeli chcecie stworzyć porządny serwer, który będzie miał szansę się wybić, to na pewno nie obejdzie się bez ciężkiej pracy oraz ogromnych chęci do prowadzenia takiej działalności. Tworzenie serwerów to nie jest taka przyjemność, jak sobie można wyobrazić, a jak nie macie odpowiedniej ekipy, nie potraficie zarządzać serwerem, ani w ogóle nie macie pojęcia o ekonomii  i do tego ściskacie dupę, gdy macie wydać trochę kaski na serwer, to tym bardziej nie marnujcie swojego i czyjegoś czasu, bo na pewno się nie uda i nie będzie z tego miłych wspomnień. Z początku sam myślałem, że jest to taka "fajna" sprawa, ale gówno prawda, bo nikogo za darmochę do pracy się nie zwerbuje, a żeby samemu się z tym męczyć, no to tylko powodzenia życzyć :) Z góry się mogę przyznać, że ja wraz ze wspólnikiem tworzymy nowy serwer (Nie, na pewno nie EasyHC itp), i żeby wszystko ogarnąć PROFESJONALNIE, to naprawdę jest dużo roboty. Jeszcze nie sporządziliśmy pełnej listy wydatków, a już jest to kwota czterocyfrowa, tak więc bez odpowiednich nakładów się nie obejdzie. 

Dzięki jeżeli ktoś przeczytał, a co do tego tutaj serwera, to naprawdę.. dajcie sobie spokój i nie marnujecie swojego czasu.

Ban.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, WileczeqPL napisał:

Z góry się mogę przyznać, że ja wraz ze wspólnikiem tworzymy nowy serwer (Nie, na pewno nie EasyHC itp), i żeby wszystko ogarnąć PROFESJONALNIE, to naprawdę jest dużo roboty. Jeszcze nie sporządziliśmy pełnej listy wydatków, a już jest to kwota czterocyfrowa, tak więc bez odpowiednich nakładów się nie obejdzie. 

Dzięki jeżeli ktoś przeczytał, a co do tego tutaj serwera, to naprawdę.. dajcie sobie spokój i nie marnujecie swojego czasu.

Wydajesz kwotę czterocyfrową na serwer minecrafta, jesteś geniuszem (januszem) biznesu kolego :P

Co do serwera kompletna żenada, nie polecam

Opublikowano
6 minut temu, blackuGT napisał:

Wydajesz kwotę czterocyfrową na serwer minecrafta, jesteś geniuszem (januszem) biznesu kolego :P

Co do serwera kompletna żenada, nie polecam

Same budowle/mapy to koszt 450zł, wynajęcie porządnej maszyny od 200 do 300zł, rejestracja 3 domen, w tym jedna zagraniczna: 150zł, reklamy gdziekolwiek się da, także u youtuber'ów to kolejny koszt, ale na razie ciężko stwierdzić ile, choć wiadomo że za tanio z tym nie będzie oraz wydatki na różnorakie pierdołki. Nie mamy ekipy, nikt nie chce robić, to trzeba szukać innego wyjścia, choć nieco droższego. W sumie kto tworzył na poważnie, ten będzie wiedział o co mi chodzi.

Fakt, równie dobrze możemy zrobić domenę z .ench, wywalić parę groszy na hosting, napisać na kilku forach, pluginy z neta i pierwsze lepsze budowle, albo może dirtem zrobić (?), no byle jest.. Później są takie efekty, że 50zł wydać, to już każdy wymięka. Tu masz właśnie taki przykład "Play4Cry" - co wyszło? gów.. wyszło i bez urazy dla autora tego tematu, ale przemyślałeś w ogóle to co chcesz zrobić? Bo jak dla mnie to nie za bardzo. Pierwsze wrażenie liczy się najbardziej, a u mnie tutaj tym pierwszym wrażeniem był ban z głupim powodem. 

Później się każdy dziwi, dlaczego polskie serwery wyrobiły sobie taką opinie. Nie gadam też, że EasyHC itp robić nie można, bo jak się ktoś postara i będzie miał na to dobry plan, to z pewnością ktoś wejdzie i zostanie na dłużej, jak też nie zakończy swojej przygody po obejrzeniu spawna :)

Opublikowano
3 godziny temu, WileczeqPL napisał:

Same budowle/mapy to koszt 450zł, wynajęcie porządnej maszyny od 200 do 300zł, rejestracja 3 domen, w tym jedna zagraniczna: 150zł, reklamy gdziekolwiek się da, także u youtuber'ów to kolejny koszt, ale na razie ciężko stwierdzić ile, choć wiadomo że za tanio z tym nie będzie oraz wydatki na różnorakie pierdołki. Nie mamy ekipy, nikt nie chce robić, to trzeba szukać innego wyjścia, choć nieco droższego. W sumie kto tworzył na poważnie, ten będzie wiedział o co mi chodzi.

Fakt, równie dobrze możemy zrobić domenę z .ench, wywalić parę groszy na hosting, napisać na kilku forach, pluginy z neta i pierwsze lepsze budowle, albo może dirtem zrobić (?), no byle jest.. Później są takie efekty, że 50zł wydać, to już każdy wymięka. Tu masz właśnie taki przykład "Play4Cry" - co wyszło? gów.. wyszło i bez urazy dla autora tego tematu, ale przemyślałeś w ogóle to co chcesz zrobić? Bo jak dla mnie to nie za bardzo. Pierwsze wrażenie liczy się najbardziej, a u mnie tutaj tym pierwszym wrażeniem był ban z głupim powodem. 

Później się każdy dziwi, dlaczego polskie serwery wyrobiły sobie taką opinie. Nie gadam też, że EasyHC itp robić nie można, bo jak się ktoś postara i będzie miał na to dobry plan, to z pewnością ktoś wejdzie i zostanie na dłużej, jak też nie zakończy swojej przygody po obejrzeniu spawna :)

Koszta są, ale moim zdaniem lepiej budować serwer progresywnie... ja w 2015 roku z zespołem Mc-Cs tworzyliśmy mapę około 400+ godzin, wyszło według mnie bardzo dobrze, dobre hostingi masz na pukawce, nie jest to żaden syf i po co Ci maszyna za 200-300 zł do minecraft? Jeśli uzbierasz 999 graczy non stop okej, ale moim zdaniem na początek jest to bez sensu (chyba że kilkanaście tysięcy na reklamę u popularnych youtuberów) Domena w porządku, tutaj się zgadzam, jeśli serwer jest profesjonalny to powinna być ale po co trzy?

Moim zdaniem to już nie są te czasy by wkładać tak ogromny budżet w minecrafta, równie dobrze mogłeś pobrać plugsy z neta i je dobrze skonfigurować (wyszłoby równie okej) Grunt to by włożony hajs się zwrócił a tu znowu zakładanie działalności gospodarczej i odprowadzanie podatku, nie wspominając że jak zrobisz dla osoby fizycznej to skroją z -50% na płatnościach jak nie więcej...

Tyle ;P

Opublikowano

@blackuGT@WileczeqPL
Chłopaki nie chciał bym wam przerywać dyskusji, ale ona nie jest już na temat tego tematu xddd odbiegacie od niego coraz dalej.. 

Zadnie z którym moi przedmówcy się zgodzą brzmi tak: "Autor postu niezbyt uczciwie opisał sytuacje na serwerze, serwera może tworzyło 3 techników ale zapomniał że nieudaczników, no serwer mu nie wyszedł, wydał 50zł na niewypał, ale cóż, uczmy się na błędach!"

Pozdrawiam ;) 

madhc sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...