Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Nie znaleźliśmy żadnych dysków, kliknij przycisk załaduj sterownik"

Loreleys97

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam mega problem. Kupiłem komputer i zainstalowalem windows 1, po czym sterowniki do karty graficznej. Wywaliło mi przez sterowniki jakiś błąd i wyłączyło kompa, po czym gdy właczyłem, strasznie sie zacinał, nic nie mogłem prawie zrobic, po sprawdzeniu dysku jego zużycie wynosiło 99procent. Wiec wyłączyłem komputer, ale niestety po tym juz już nie mogło dojść do uruchomienia całkowicie, jedynie włączał se do biosu. Postanowiłem zrobić naprawe, nie pamietam dokłądnie jak sie nazywało, ale coś z przywracaniami do ustawien początkowych i usunieciem wszystkich plikówi danych. Niestety zatrzymało mi sie na jednym procencie i trwało tak kilka godzin, więc postanowiłem zrestartować kompa. Po tej czynnosci nc sie nie zmieniło, wtedy włąsnie spróboałem zrobić format, ale juz było za pożno, teraz za kazdym raze wyskakuje mi informacja przy wyborze dysku/partycji gdzie ma byc zainstalowany windows "Nie znależlismy żadnych dysków, kliknij przycisk załąduj sterownik". Przywracanie do ustawień fabrycnych biosu nic nie pomgoło, zmienianie na ahci z ide równiez, tylko gdy zmieniłem na ahci dysk był, ale z rozmiarem 00mb.. Wszystkie naprawy, przywracania nie działaja, tak jakbym nie miał windowsa wgranego, przy włącniu raz pyta o płyte by włozyć a raz jest tylko czary ekran. Podłączałem dysk do innego komputera, ale niestety nic sie nie działo.. nawet tam był tylko czarny ekran. Dodam jeszcze, że w biosie normalnie czyta mi dysk. Prosze o pomoc... jestem juz bez sił.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...