Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sie ma Archeage i Guild Wars 2 ?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegośmmo w stylu wowa z tym że f2p :)

Zastanawiam się pomiędzy Archeage i Guild wars

Jak się miewają te gry ?

Codzi o społeczność, popularnośc ?

Chcę zacząć od nowa i od zera w co zainwestować swój czas

Opublikowano

Na temat GW się nie wypowiem ponieważ nie grałem.

O ArcheAge mogę się rozpisać, jednak oszczędzę tego i napiszę co najważniejsze: sytuacja na serwerach Trionu ma się źle, serwery powinny być dawno temu połączone lub w jakikolwiek sposób ratowane, lecz firma się tym nie interesuje. Ostatnie patche (3.0 i 3.5) strasznie namieszały w rozgrywce i rozpoczęcie zabawy od nowa może być bardzo uciążliwe. Dlatego też zamiast ArcheAge od Trionu, zaleciłbym pierwszy działający (przynajmniej pierwszy o którym słyszałem) rosyjski prywatny serwer "ArcheRage.to". W dużym skrócie:

• Patch 2.9;
  • labor regen 40lp on/offline (wychodzi około 10k labora na dzień);
  • brak możliwości robienia alt konta (pilnują by każdy gracz miał tylko swoje konto, imho jest to dobra zmiana);
  • stosunkowo dobrze działający anti-cheat i admini dbający o serwer;
  • Masa pomniejszych in-game eventów w grze, które są specjalnie ustawione dla tego serwera;
  • Można grać po angielsku;
  • Nie ma Trionu.

Minusem mogą być: 

• albo grasz w jedynej anglojęzycznej gildii po stronie Nuian, albo grasz z samymi ruskimi;
  • teleport book jest po rosyjsku - da radę się do tego przyzwyczaić, wystarczy sobie wszystkie lokacje odkryć w znanej sobie kolejności - nie ma możliwości wgrania teleport book moda; 
  • AH jest po rosyjsku ale możesz kopiować nazwy z archeagedatabase - nawet zrobili przydatną wtyczkę do google chrome, która to ułatwia;
  • 90% serwera nie posługuje się językiem angielskim. Jest kilku Rosjan z którymi się dogadasz, ale znaczna większość zignoruje cokolwiek nie będącego po rosyjsku.
  • jest P2W (nie ma np. potek na labor za kredyty, ale jeśli wydasz 100$ to możesz kupić masę przedmiotów na sell w grze, przez co zarobisz masę golda) - tego się nie da uniknąć w tej grze. Nie ma jednak takiego Trionowego PayWalla, że albo zaczniesz wydawać, albo lepiej byś zquitował. Kredyty możesz też wygrać z wszelakich konkursów na forum, więc idzie grać bez wydawania ani złotówki.

"Nie ma ludzi idealnie dobrych, ale ja jestem idealnie zły."
~2010

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...