Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion czy warto zacząć w 2017 ?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wacham się pomiędzy Aion a Guild wars 2 nie wiem co wybrać w obie gry nigdy nie grałem... jestem graczem metina i chciał bym zacząć coś nowego ciekawego co mnie wciągnie...

Podoba mi się wow ale za drogi interes dla mnie co radzicie ?

Opublikowano

Chłopie... ta gra ma związek z Gameforge OD LAT :P

Nie opłaca się.
W wielu tematach wypowiadałem się na temat aktualnego Aiona np. 

Właściwie temat jest tam wyczerpany, a każda informacja jest aktualna.
W samej grze pozmieniało się od tamtego czasu niezbyt wiele, a jak już to na gorsze.

W GW2 bawiłem się chwilkę i co mogę powiedzieć?

Dla mnie osobiście gra się szybko nudzi, natomiast znam osoby, które naprawdę wciągnęły się w GW2 i nie żałują. 
Śmieszne natomiast jest skakanie po różnych klockach, wspinanie się na różne punkty etc :D
Sama gra jest dosyć rozbudowana, ale mnie nie przekonuje sam combat,  klasy postaci, sam lvling + fakt, że na wszystkim gra się melee i kilka klas właściwie dominuje grę.

Na pewno warto sprawdzić.
Mnie gierka nie przypadła do gustu, bo po prostu 'Aion za mną chodzi' i trudno mi się przyzwyczaić do czegoś nowego :D

Próbuj śmiało, bo warto.
Piszesz, że jesteś graczem Metin2, więc GW prędzej Ci podpasuje przez mniejszą ilość skilli w porównaniu do Aiona, gdzie operujesz 40stoma klawiszami na klawiaturze i musisz znać 95% skilli postaci 9 + posiadać dobry refleks , aby grać PvP na przyzwoitym poziomie.

Jak dasz radę nabić 65lvl na trzech postaciach to znaczy, że ta gra jest dla Ciebie i śmiało kupuj DLC(z dlc to właściwie nowa gra, bo kontentu masz tam w ciul), a jeśli nie dasz rady na jednej, czy dwóch, to po prostu GW2 nie jest dla Ciebie. Ludzie tam mają po 3 konta z maksymalną ilością postaci, więc to samo mówi za siebie ;p 
Pooglądaj sobie na youtube streamerów, bo często są to solo gracze, którzy pokazują cały świat, różne eventy etc 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze warto, to cudowna gra. Ja zacząłem już kilka lat temu, al mam zamiar wrócić. Grasz dla siebie nie patrz na innych. Zbierz grup ziomków i heja :)

Opublikowano

Ja wczoraj zacząłem po paru latach przerwy, prawie nic nie pamiętam, Elyos Baurs (nie wiem czy dobry wybór?) i początkowe levele są baardzo przyjemne <3

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Powodzenia z utrzymaniem sie na tej lajbie zwanej Gamefail :) Zaiste przy zbieraniu na 1 GPka zrezygnujecie z gry i stwierdzicie, ze lepiej... pojsc gdzie indziej :D

Nie czaruj.

Opublikowano
Dnia 4.08.2017 o 03:32, metinowiec189 napisał:

Powodzenia z utrzymaniem sie na tej lajbie zwanej Gamefail :) Zaiste przy zbieraniu na 1 GPka zrezygnujecie z gry i stwierdzicie, ze lepiej... pojsc gdzie indziej :D

Pierwszego goldpacka co prawda na tydzien - dostalem dzisiaj na maila. Przy jego pomocy bez problemu zarobie na kolejnego. To, że tobie gra zbrzydła nie oznacza, że nowi gracze nie mogą się bawić ;)

SNq6Ku7.png

Opublikowano
4 godziny temu, haker2003 napisał:

Pierwszego goldpacka co prawda na tydzien - dostalem dzisiaj na maila. Przy jego pomocy bez problemu zarobie na kolejnego. To, że tobie gra zbrzydła nie oznacza, że nowi gracze nie mogą się bawić ;)

Gdyby Gamefail nie zniszczyl Aiona eu, a NCSoft nie zrobil z Aioan cukierkowego swiata Pony to nadal bym gral :D Tak to bedzie wygldac, bedziesz zbierac na jednego, potem na drugiego, kolejno na trzeciego i caly czas na gp, a gdzie tu o eq zadbac :O Z tego co slyszalem to jeszcze bardziej uttdunili zbieranie hajsu na GP :D

Nie czaruj.

Opublikowano
17 godzin temu, metinowiec189 napisał:

Gdyby Gamefail nie zniszczyl Aiona eu, a NCSoft nie zrobil z Aioan cukierkowego swiata Pony to nadal bym gral :D Tak to bedzie wygldac, bedziesz zbierac na jednego, potem na drugiego, kolejno na trzeciego i caly czas na gp, a gdzie tu o eq zadbac :O Z tego co slyszalem to jeszcze bardziej uttdunili zbieranie hajsu na GP :D

Może i masz racje ale z drugiej strony za dobre mmo zawsze trzeba płacić - Czy to abonament (Wow), czy kupić gierke na starcie (BDO i inne), więc jak w Aionie kupisz na aledrogo goldpacka za 13zł to chyba nie zbiedniejesz. Takie moje zdanie, jestem przeciwnikiem ładowania w IS, ale czasami można sobie za grosze uprzyjemnić rozgrywkę.

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Az ciekaw jestem na ile jeszcze GP mi zostal jak juz 2 lata okolo nei gram :O  Juz wolalbym te 13 ziko dolozyc i kupic Albion Online, albo no nei wiem, gdybym byl zdesperowany to wladowalbym w Black Desert xD

Nie czaruj.

Opublikowano
Dnia 4.08.2017 o 03:32, metinowiec189 napisał:

???

Aktualnie AION jest jednym z lepszych gier mmo. Spójrzcie na takie nostale gdzie p2w jest zawsze górą i nikt tam nie płacze. Team z Aiona słucha opinii graczy i je realizuje. Jakbyście czytali patchnotest to byście wiedzieli, że z nowej instancji po ukończeniu całej jest to instancja solo dostajemy pakiet kamieni many +7 i +8, suple mityczne oraz 35,6kk kinah. Nie słuchaj się takich amatorów, bo takie osoby zawsze płaczą i zniechęcają bo "OHH ZABRALI NAM KATALAM OHJHH PATCH 5.0 WSZYSTKO ZEPSUL PLACZ PLACZZZZ" takie osoby zawsze beda. Gra idzie do przodu i w dobrym kierunku. Haters gonna hate

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...