Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Channele sf terenzo zource

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz że w cliencie masz plik syserr i wypadałoby wysłać jego zawartość aby ktoś mógł pomóc ?

Opublikowano
Dnia 15.07.2017 o 00:06, grisza121212 napisał:

to chyba predzej szukac po stronie serwera i syssery channeli niz w cliencie nie :D? sysser clientowy nic takiego nie pokazuje :p

Skoro wiesz lepiej, to czemu się głupio pytasz? Może je udostępnisz?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Dnia 17.07.2017 o 20:53, Ups... napisał:

Skoro wiesz lepiej, to czemu się głupio pytasz? Może je udostępnisz?

tak tez zrobie nie mialem mozliwosci ostatnio tym sie zajmowac 

Opublikowano

Serwer:

Brak tabelki string w bazie danych player, napierdzielone w portach.

Client:

O BGM chyba pisać nie muszę, item_list.txt linia 9127 sprawdź co z nią nie tak.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Dnia 21.07.2017 o 19:36, Ups... napisał:

Serwer:

Brak tabelki string w bazie danych player, napierdzielone w portach.

Client:

O BGM chyba pisać nie muszę, item_list.txt linia 9127 sprawdź co z nią nie tak.

BGM wiadomo item_list.txt sprawdzalem wyglada normalnie sprawdzalem to i nie mam pojecia o co z tym chodzi ( taby sa dobrze) brak string to tez wiem ale nie jest to napewna przyczyna wywalania channeli podczas teleportacji. Czasami jak wlacze jeden channel to teleportacja dziala pare razy i ptm sie dopiero wywala ale przy 4channelach zawsze wywala sie za pierwszym razem (przenoszenie komendami typu /go h dziala i nie wyrzuca channeli) i co dokladnie jest nie tak z portami

EDIT: okej odblokowalem te porty ktore wywalalo w sysserze i i problem zniknal.. tylko skad to sie wzielo ze trzeba je miec odblokowane akurat 14000 14001... itd gdzie uzywam portow 13000 13001 itd

EDIT: czy odblokowanie tych portow (p2p) jest bezpieczne?? jesli tak to nie ma problemu jezeli nie to jak zrobic zeby bez odblokowywania na nich portow serwer mogl sie z nimi laczyc

Opublikowano
4 godziny temu, grisza121212 napisał:

BGM wiadomo item_list.txt sprawdzalem wyglada normalnie sprawdzalem to i nie mam pojecia o co z tym chodzi ( taby sa dobrze) brak string to tez wiem ale nie jest to napewna przyczyna wywalania channeli podczas teleportacji. Czasami jak wlacze jeden channel to teleportacja dziala pare razy i ptm sie dopiero wywala ale przy 4channelach zawsze wywala sie za pierwszym razem (przenoszenie komendami typu /go h dziala i nie wyrzuca channeli) i co dokladnie jest nie tak z portami

EDIT: okej odblokowalem te porty ktore wywalalo w sysserze i i problem zniknal.. tylko skad to sie wzielo ze trzeba je miec odblokowane akurat 14000 14001... itd gdzie uzywam portow 13000 13001 itd

EDIT: czy odblokowanie tych portow (p2p) jest bezpieczne?? jesli tak to nie ma problemu jezeli nie to jak zrobic zeby bez odblokowywania na nich portow serwer mogl sie z nimi laczyc

W syserr nic inengo (poza 3 problemami, które wymieniłem) nie masz.

Każdy dodatkowy port to dodatkowa furtka do ataku, siłą rzeczy każdy dodatkowy odblokowany port będzie działać na niekorzyść, jednak uważam, że nie należy się aż tak tym martwić.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...