Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie który wdl was jest lepszym hostingiem Pukawka czy titanaxe. Na pukawce Wszystko bez limitu za 24zl a na titanaxe za 5000 MB za 10zl co Lepsze i czy wgl 5000mb starczy

Opublikowano

Zacznijmy od tego ile planujesz wpuścić graczy na serwer.

Powiem tyle. Titanaxe skrobie dużo hajsu przy większych zasobach ale jest stabilniejsze i lepsze.

Pukawka jest też dobra ale czasem są problemy ze stabilnością.

Bierz Titanaxe gdy masz sporo hajsu. PS: To, że bez limitu to nie znaczy, że masz 10000000000gb ram.

banner.png

Opublikowano

Tylko z tego co wiem to wyjdzie 10zl na tydzień wiec na miesiąc około 40zl a na pukawce mam za ta cenę na 2 miesiące 

Opublikowano
15 minut temu, Tawiq napisał:

Tylko z tego co wiem to wyjdzie 10zl na tydzień wiec na miesiąc około 40zl a na pukawce mam za ta cenę na 2 miesiące 

Ale na Pukawce masz pseudo no limit, gdzie na jedną maszynę przypada pierdyliard serwerów i serwer przy większym zużyciu CPU (na Twoim albo kogoś innego serwerze) będzie się wyłączał. Bierz Titanaxe - testowałem jakiś czas temu i śmiga elegancko, większość maszyn mają w OVH Game, a funkcjonalność i szybkość działania panelu jest zdumiewająca. Pierwszy raz nie czułem się ograniczony przez panel i nie miałem potrzeby zajrzeć do SSH - nawet konfigurację zapory sieciowej masz. 

Opublikowano
8 godzin temu, .avaterys_ napisał:

Ale na Pukawce masz pseudo no limit, gdzie na jedną maszynę przypada pierdyliard serwerów i serwer przy większym zużyciu CPU (na Twoim albo kogoś innego serwerze) będzie się wyłączał. Bierz Titanaxe - testowałem jakiś czas temu i śmiga elegancko, większość maszyn mają w OVH Game, a funkcjonalność i szybkość działania panelu jest zdumiewająca. Pierwszy raz nie czułem się ograniczony przez panel i nie miałem potrzeby zajrzeć do SSH - nawet konfigurację zapory sieciowej masz. 

Ja znalazlem histing gfzie dedyk ma 8 rdzeni i 32gb ram za 110zl mies (24 euro) . Testowalem ta maszyne i jest lepsza od ovh

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Miałem przez pewien czas dostęp do panelu serwera na pukawce, z tego całego ramu bez limitu /gc pokazuje może max 1GB wolnego ramu (2 graczy), gdzie na innych hostingach jest o wiele więcej, przy tej samej ilości graczy. Ogólnie nie warto kupować czegoś na hostingach mc, lepiej jest już kupić np. VPS KVM od lvlup.pro, gdzie masz gwarantowany ram, a żeby postawić sobie na nim serwer wystarczy obejrzeć jakiś poradnik na yt, ale kto co lubi :P.

Opublikowano

Szczerze? Najlepsze serwery to tylko na HostAndPlay, i żaden "znawca" mi nie wmówi, że enderchest i hostandplay (to to samo) mają niestabilne i "zlagowane" maszyny. To nieprawda! 

Jesli jednak o Ciebie chodzi to, bierz TitanAXE, na pukawce w ofercie "BEZ LIMITU" masz max 8GB, w dodatku występują spore problemy ze stabilnością (tak jak mówił któryś z moich przedmówców)

Wiem i potwierdzam, ponieważ mam tam serwer. I to że prowadzą w głosowaniu w Spisie hostingów, to jest tylko i wyłącznie przekupstwo. (My damy wam więcej/taniej > wy zagłosujcie na nas w tym temacie) - Proste, układ działa. Bierz TitanAXE,  a najlepiej HostAndPlay. Jedynie trochę więcej zapłacisz, ale cóż - jakość kosztuje :)

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...