Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z alchemia pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, postanowiłem dodać sobie system alchemii do mojego serwera metin2. Lecz mam pewne dwa problemy. Pierwszym z nich jest to,że gdy klikam prawym na cor draconis to wyświetla mi się napis "Widocznie szczęście Tobie nie sprzyja,nic nie otrzymałeś" a sam cor draconis mi nie znika. Drugim problemem jest to,że np. Szlif. Smoczy Granat piszę na złoto. Gdy chcę utworzyć wyższy stopień jakości to wyświetla mi się "To nie jest smoczy kamień". Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc odnośnie mojego problemu? Przypominam,że alchemia ma type 29 i subtype od 0-5. Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mi pomógł. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

musisz dodac dobry subtype i type tez dla fasolek ktorymi ulepszasz a jezeli chodzi o core draconis to musisz dodac do niego drop tak jakbys tworzyl skrzynke i dodawal do niej drop i bedzie dzialac ;p

Opublikowano

Dziękuję bardzo za pomoc, zaraz to ogarne i dam znać czy wszystko działa :D 

EDIT: A jaki musi być type i subtype dla fasolek?

EDIT2:Cor Dracoinsy działają poprawnie bardzo dziękuję już został tylko jeden błą ^^ 

alchemia blad.png

Opublikowano

Właśnie chodzi oto,że dodawałem zgodnie z tym poradnikiem. Nie mam pojęcia o co chodzi. Może postaram się jeszcze raz pododawać te rzeczy.Jak dodam to napisze co i jak :)

Jeśli chodzi o te wpisy do item_proto to je zostawiłem tak jak były w plikach terenzo.Może by je edytować??

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Alchemia bierze bonusy z questa, sprawdź czy tam wszystko gra. Z tego co pamiętam w quescie są bonusy "podstawowe" jak np. Ten int. I bonusy dodatkowe które wchodzą losowo. Sprawdz czy się bony nie powtarzają. Wtedy wychodzi coś takiego jak na screenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...