Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z bungeecord na pod serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam bardzo dziwny problem z pod serwerem. A więc tak mam normalnie serwer Lobby + 4FUN i to wszystko połączone normalnie bungeecordem. Wchodze na serwer loguje sie potem wybieram serwer ten 4FUN wchodze wpisuje /login i nic jakby nie reagowało nawet usuwałem ten plugin na logowanie to tez nie dało się nic zrobić jedynie to działa gdy serwer nie jest połączony z bungeecordem. Ktoś wie jak to naprawić? Będę wdzięczny. Wersja 1.7.x - 1.8.x.

Opublikowano

kurcze nie wiem jak ci pomóc nieznany mi przyjacielu..

Lendo calendo
Una malida
Calendo peiciara
Un beso me dejo marcado

Lendo calendo
Una malida
Calendo peiciara
Beso, beso

Opublikowano

WorldEdit, WorldGuard, WorldBorder, Vault, Supervanish, Skript, SkQuery, Scoreboardstats, Safetrade, PvPManager, ProtocolLib, PlotSquared, PlayerPoints, PlaceholderAPI, PermissionsEx, PAC, OnTime, NoSwear, NameTagEdit, Multiverse-Core, MassiveCore, HolographicDisplays, FactionChat, Essentials, ClearLag, ChestCommands, BossShop, BarAPI, AuthMe, Auctions, AdvancedBan

Opublikowano

Z tego co widzę AuthMe nie wspiera domyślnie Bungeecorda. Dlatego powstał taki oto plugin: https://www.spigotmc.org/resources/authmebridge-for-bungeecord.574/ - który ma pozwolić na używanie AuthMe z Bungeecordem, a co za tym idzie mieć wspólne sesje logowania (brak logowania się ponownie na każdym serwerze).

Jednak z doświadczenia AuthMe mimo wielu funkcji powodowało u mnie wiele problemów, dlatego porzuciłem ten plugin na rzecz LoginSecurity. Znacznie prostszy w obsłudze, jednak również nie wspiera BungeeCorda, dlatego na każdym serwerze trzeba się logować osobno.

Tutaj jest do niego link: https://www.spigotmc.org/resources/loginsecurity.19362/

Co do błędu z używaniem tej komendy, sprawdź czy nie masz żadnych błędów w logach serwera oraz czy używasz "zbyt nowej wersji" pluginu, ponieważ te nowsze mogą już nie wspierać 1.7 / 1.8.

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Używałem ten plugin authmebridge żeby usunać plugin na konta na tym pod serwerze lecz nic z tego nawet jak napisałem że jak usune plugin to i tak nic nie działa. Sprawdzę co do pluginów i dam znać.

Zauważyłem dziwny błąd który spami  An exceptionCaught() event was fired, and it reached at the tail of the pipeline. It usually means the last handler in the pipeline did not handle the exception.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...