Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Łączenie kilku serwerów pexem

THEworld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam VPS bungeecorda i podserwery chciałbym dla nich zrobić ujmę to globalne rangi np. Jesli ktos kupi vipa na serwerze A, to automatycznie otrzyma go na serwerze B i na odwrót jesli ktos kupi na serwerze B to otrzyma na serwerze A próbowałem zrobić to tak: Zmieniłem config pexa pod mysql wpiąłem serwer A pod tą samą bazę danych co serwer B licząc na to, że podziała, no niestety tak nie było. Prosiłbym o pomoc osobę która umiałaby odpowiedzieć na moje pytanie czyli jak to zrobić ?

Opublikowano

Plugin wydaje sie byc spoko niestety nie działa mi gdy wpiszę jakas komende to jest napisane "syncing command (komenda) to console lobby, no i komenda sie nie wykonuje

xD jednak działa, sorki wszystko pyka leci plusik

Opublikowano

z tego co wiem to plugin permissionsex nie wspiera mysql : /

wgraj plugin luckperms na wszystkie serwery ( w tym też na serwer bungeecord )

https://www.spigotmc.org/resources/luckperms-an-advanced-permissions-plugin.28140/

na wszystkich serwerach w pliku konfiguracyjnym pluginu luckperms ustaw

server: global

storage-method: mysql

data:
  address: #adres_serwera

database: #luckperms
  username: #nazwa_uzytkownika
  password: #haslo

zaimportuj baze pluginu permissionsex do pluginu luckperms za pomocą polecenia

/lp migration permissionsex

gotowe

po więcej zajrzyj tutaj

https://www.mpcforum.pl/topic/1614403-instalacja-i-u%C5%BCywanie-pluginu-luckperms/

i tutaj też

https://github.com/lucko/LuckPerms/wiki/GM-&-PEX-Command-Equivalents

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Da się pexa w mysql wpiąć ale nie defaultowego trzeba przekształcić config w sprawie globalnych rang użyłem command sync i jeszcze mam drobne pytanko. Znacie jakis plugin który   blokuje powiedzmy aminowi  jakas komende np powiedzmy po wpisaniu /setrank wyswetla sie adminowi To polecenie wymaga rangi wlasciciel  tak wiem, że można adminowi zrobić po jednym uprawnieniu dodawanie  ale ja wolę by miał * lecz

nie mógł setrank lub op proszę nie wysyłać też żadnych skryptów

Opublikowano
16 godzin temu, THEworld napisał:

Da się pexa w mysql wpiąć ale nie defaultowego trzeba przekształcić config w sprawie globalnych rang użyłem command sync i jeszcze mam drobne pytanko. Znacie jakis plugin który   blokuje powiedzmy aminowi  jakas komende np powiedzmy po wpisaniu /setrank wyswetla sie adminowi To polecenie wymaga rangi wlasciciel  tak wiem, że można adminowi zrobić po jednym uprawnieniu dodawanie  ale ja wolę by miał * lecz

nie mógł setrank lub op proszę nie wysyłać też żadnych skryptów

Czyli chcesz abys tylko ty mogl uzywac setrank?

@Override
	public boolean onCommand(CommandSender cs, Command cmd, String label, String[] args){
		if (cmd.getName().equalsIgnoreCase("setrank")){
			if (!cs.getName().equalsIgnoreCase("twojnick") || !(cs instanceof Player)){
				cs.sendMessage("nie mozesz tego zrobic debilu, nie masz permisji");
				return true;
			}
			//tu robisz cos jak gracz ma permisje
		}
		return false;
	}

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...