Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] XvsX aka. Versus jak na Hiplay'u

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp i formalności

Dział jest odpowiedni, jako że jego nazwa "[...] Projekty i download" wskazuje na to, że w sekcji można umieszczać właśnie tytułowe informacje o projektach i download'y, co nie znaczy że temat założony w tym dziale, musi spełniać oby dwa warunki, przypominam że regulamin lokalny nic nie wspomina o konieczności umieszczenia download'u (i tego też nie umieszczę). Projekt był pisany pod konkretną osobę, prace nad nim zajęły mi prawie 2 miesiące, jednakże tamtejszy zleceniodawca "zmienił plany", podpierając się tym że gdzie indziej ma taniej, a ja mam mu zwrócić pieniądze. Oczywiście pochłoniętego czasu nikt mi nie zwróci, więc nie miałem w planach nikomu zwracać części pieniędzy (zaliczki), zwłaszcza że to ja byłem tym pokrzywdzonym. Po miesiącu czekania na zapłatę pełnej kwoty za plugin (bądź kontaktu ze mną), której(go) jednak się nie doczekałem, postanowiłem wystąpić z inicjatywą i właśnie założyć ten temat - o co chodzi? Czytaj niżej.

O projekcie

Pan X chciał mieć plugin, będący kopią tryby X vs X z hiplay'a, nie przedłużając wypisze funkcje od myślników:

- Instancje aren, tzn. na jednej, może odbywać się kilka walk na raz, bez walidacji rozgrywki pomiędzy graczami

- SB z prostymi zmiennymi, w pełni konfigurowalny,  nie animowany

- Działanie TAG'ów nad graczami najlepiej przyrównać do wysyłania pakietów, jeden gracz może widzieć jedno, drugi co innego, tzn. nie ma żadnych śmiesznych podziałów na drużyny "żółte i niebieskie", a po prostu przeciwnik jest czerwony, kiedy współtowarzysz zielony, dodatkowo pkt pod nickiem (wiem że wypisywanie tego jako atut jest idiotyczne, ale wcale nie takie oczywiste, niektóre serwery powinny poddać się zabiegom onkologicznym)

- System party do 5 osób, "zbliżony" do działania gildii, wspólna gra, dołączanie, prywatny chat dla drużyny i prosta stylistyczna zmienna na chat z tag'iem

- System szybkiego dołączania do aren, nie chcę mi sie rozpisywać więc napisze że po prostu działa jak w CS:GO, w pełni kompatybilny z wyżej wspomnianym systemem Party, w skrócie mówiąc dobiera areny tak, by gracze jak najkrócej czekali. Według mnie problemem serwerów typu "X vs X" jest fakt, że nikt nie gra na arenach no... np. 5 osobowych, dlaczego? Bo mało osób do nich w ogóle dołącza, większość podchodzi z myślą, że nikt poza nimi tego nie zrobi, czyli gra się nie rozpocznie. Ha, niczym uliczny przedsiębiorca próbujący sprzedać swój produkt, kolokwialnie napisze że właśnie omówiona przeze mnie wyżej funkcja rozwiązuje ten problem w 100% xD PSYCHOLOGIA ;_;

Dobrze, to tyle funkcji a jakie są wady?

- Nie można zmieniać nazw kitów z poziomu config'u (i jest ich tylko 6), nie chciało mi się tego dodawać, a klient nie potrzebował, więc no cóż, nie ma.

- TAB nie jest w żaden sposób przystosowany i nie pełni funkcji (jak w gildiach) "wyświetlacza informacji", tylko gracze online i bardzo prymitywna konfiguracja wyglądu

Zdjęcia, dowody zbrodni etc?

Nie ma bo nie, jeżeli ktoś jest zainteresowany a przy tym zdeterminowany, to odezwałby się do mnie na PW chociażby z ciekawości, wtedy takiej "poważnej osobie" mogę udostępnić serwer, gdzie przetestuje sobie w pełni cały plugin, a nie zobaczy go tylko na SS'ach.

Chce to, jak dostać?

Trzeba ładnie "poprosić" na PW, w odpowiedni sposób, a z pewnością sie dogadamy, steam wyświetla się pod awatarem (tak, niektórzy tego nie widzą), bądź wiadomość prywatna na forum - plugin jest zaciemniony!

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Plugin] XvsX aka. Versus jak na Hiplay'u
Opublikowano

@mrkacperek

Jestem konserwatystą, hehe, wolę se nabijać posty, pisane pod blazing'a 1.8.9/1.8.8

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem skłonny to "oddać" w godziwe ręce w godziwej, zaniżonej cenie - PW

Opublikowano
Dnia 26.10.2017 o 17:28, mate1337 napisał:

Jestem skłonny to "oddać" w godziwe ręce w godziwej, zaniżonej cenie - PW

Handel poza działem giełda MPCforum jest zabroniony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...