Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy konfiguracji ruletki by Legolas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Konfiguruje właśnie tą ruletke na vps i mam dwa problemy z nią.

1. Ruletka zawiesza się, gdy jest trochę bardziej obciążona np gdy grają z 2-3 osoby naraz. Objawia się to tym, że strona wygląda jakby ruletka nie była włączona (ilość graczy 999, nie ma losowań) ale nie ma żadnych komunikatów na czacie.

2. Gdy chcę przekazać skiny do depozytu, to wszystkie skiny oznaczone są jako "Junk" (nawet kosy).

Byłbym bardzo wdzięczny jeśli by mi ktoś pomógł.

• DarkusFD zmienił(a) tytuł na Pomoc przy konfiguracji ruletki by Legolas
Opublikowano

Na samym początku powiedz jakiego masz VPS'a, bo taki najtańszy za 10zł nie wystarczy. 

2. Skąd pobierasz ceny przedmiotów? Przy zbyt dużej ilości zapytań Steam market może się blokować.

Opublikowano
46 minut temu, DarkusFD napisał:

Na samym początku powiedz jakiego masz VPS'a, bo taki najtańszy za 10zł nie wystarczy. 

2. Skąd pobierasz ceny przedmiotów? Przy zbyt dużej ilości zapytań Steam market może się blokować.

Vps kosztował około 30 zł i ma 1 rdzeń, 1 GB ramu i 25 GB SSD. Nie wydaje mi się żeby to była wina przeciążenia serwera, gdy gram to obciążenie procesora w VPS waha się od 5% do 10% i to właśnie wtedy ruletka się zawiesza. Co ciekawe w konsoli ona dalej chodzi i losuje.

2. Mógłbyś dokładniej wyjaśnić jak to skonfigurować? Bo tego akurat nie robiłem, myślałem że będzie to już ustawione.

Opublikowano

Skoro mówisz, że dalej chodzi i losuje to może coś z samym kodem. Nie przyglądałem się mu, ale tak mi się wydaje.

2. Musisz skorzystać z jakiegoś API np. Bitskins. Wyświetlasz tablicę i zapisujesz ją, a następnie z niej czytasz ceny.

Opublikowano
4 godziny temu, DarkusFD napisał:

Skoro mówisz, że dalej chodzi i losuje to może coś z samym kodem. Nie przyglądałem się mu, ale tak mi się wydaje.

2. Musisz skorzystać z jakiegoś API np. Bitskins. Wyświetlasz tablicę i zapisujesz ją, a następnie z niej czytasz ceny.

2. Skorzystałem z tego, wygenerowało mi ceny do pliku tekstowego ale ruletka dalej jakby tego nie czyta. Spojrzałem w kod i powinna się wyświetlić w konsoli informacja coś w stylu "Załadowano ceny" ale tego nie ma.

Jakby co to chodzi o tą ruletkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...