Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][1.12][RealLife] Classic

upgrade11

Classic  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy myślisz że warto będzie zagrać na takim serwerze?

• Tak
      10
    • Nie
      1
  2. 2. Myślisz że można ulepszyć serwera bardziej?

• Tak (Podaj jak w komentarzu)
      5
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

D3Ub23G.jpg

NsZLQKw.png

Witam serdecznie wszystkich graczy na zapowiedzi serwera Minecraft Classic, mam nadzieje że serwer się spodoba i zagościsz u nas na dłużej!

Przedstawiam wszystkim nowy projekt serwera RealLife który opierać się będzie na starym klimacie serwerów Minecraft. Z nadzieją chce stworzyć serwer z klimatem który polega na wiosce rozwijającej się i zaplanowanej od zera do jak najlepszego stanu bytu, serwer chce żeby rozwinął się w kierunku odwzorowania prawdziwego życia które zaczynamy jako nędzny wieśniak i powoli stajemy się kimś lepszym dla środowiska, bogatszym oraz pełniejszym wiedzy.

Więcej informacji jest w dalszej prezentacji serwera, mam nadzieje że pomysł ci się spodoba gdyż jest on już realizowany.

Necis7a.png

Odnośnie serwera idąc w ślady Real Life nie spodziewaj cie się że na serwerze będzie coś typu /spawn lub /home dla zwykłych graczy oraz graczy premium, osoby które zakupią premium będą mogły użyć takowej komendy lecz pod inną nazwą i będzie to jako czar, po wpisaniu komendy będzie poczekać do 40 sekund aby czar się powiódł, typowym transportem dla zwykłych mieszczan będzie Koń lub coś transportowego dla osób które potrzebują dużo miejsca osioł lub muł.

Na serwerze będzie Waluta która nazywać się będzie " Denar " za którą będziemy mogli handlować w sklepie, z graczami oraz zarabiać dla siebie, zastanawia cie się pewnie jak będzie można zarobić pieniądze? oto przykłady.

=========================================================================================================

Łowienie ryb - Zostać wędkarzem, łów ryby oraz inne twory i następnie sprzedawaj = Bardzo opłacalne!

Kopanie - Zostać górnikiem, zbieraj kamień oraz inne surowce i sprzedawaj w sklepie lub graczom! = Mało opłacalne!

Zbieranie drewna - Zostań drwalem i zbieraj różne rodzaje drzew a następnie sprzedaj w sklepie lub graczom = Średnio opłacalne!

Uprawa roślin - Zostań farmerem! sadź plony i zbieraj a następnie sprzedaj w sklepie lub graczom = Bardzo opłacalne!

Hodowanie zwierząt - Lubisz zwierzęta? hoduj je! sprzedawaj innym graczom którzy zaczynają z tym przygodę lub zabij i sprzedaj z nim skóry lub mięso! = Bardzo opłacalne!

Zostań strażnikiem! - Myślisz że jesteś osobą która szanuje prawo? ma swoje zasady? pomagaj obywatelom oraz miastu = Bardzo opłacalne!

Zostań Urzędnikiem! - Chcesz pomagać miastu w podatkach? sprzedaży? zostań urzędnikiem i dbaj o miasteczko! = Bardzo opłacalne!

(Inne prace, metody na zarobek zostaną wymyślone...)

=========================================================================================================

Pisząc wyżej natknąłeś się pewnie na informacje o podatkach, sprzedaży i inne tego typu, a no tak. wszystko obmyślamy dokładnie, miasto dostanie na obrót dokładnie 50 tyś denar. każde dofinansowanie na dom w miasteczku, farmę lub hodowle będzie dawane przez urząd miasta przez urzędników ale to nie prosta sprawa, gdyż po dofinansowaniu zostaną od ciebie odebrane podatki raz na 7 dni które będziesz musiał płacić, inaczej twoja farma zostanie odebrana i przekazana w ręce miasta a następnie sprzedana na aukcji innemu obywatelowi, dotyczy się też to działki, domu itp...

uWdbeoQ.jpg

Jeśli szukasz przygody i nie interesują cie podatki, oraz wspólna gra z ludźmi możesz wyruszyć w świat, zostać kim tylko chcesz, lecz pamiętaj że wtedy nie jesteś bezpieczny jak i twój majątek!

Prowadź osiadły tryb życia, pod to właśnie robimy ten serwer, żebyś mógł z nami i z ludźmi zapoznać się w jednym mieście i dbać o swoją działalność w mieście.

CLASSIC SERWER

SLOTY: 100

TYP SERWERA: REAL LIFE

WHITELIST: NIE

PREMIUM: NIE

IP: Podane na starcie serwera!

v729IIH.jpg

Dom? Farma? Hodowla? inne tego typu rzeczy? wszystko będzie w mieście, spokojna głowa! domy jak i farmy oraz hodowle są gotowe do wykupienia, jeśli będziesz pragnąć to będziesz mógł kupić działkę, materiały i wybudować dom po swojemu lecz nie będzie to tania rzecz!

Ceny domów będą zależeć od wyposażenia, od rozmiarów oraz od wyglądu i jak blisko centrum są! od razu mogę zapewnić że będzie to tańsze o połowę od wybudowania swojego domu.

Farmy jak i hodowle są już gotowe do kupna, lecz możesz zrobić swoją lecz droższa będzie to metoda!

TWÓJ CLASSIC SERWER CZEKA NA CIEBIE!

======================================================================================================================

Informacja dla MODERATORA I GRACZY!

Jeśli coś jest źle, niezgodne to proszę o powiadomienie mnie a zostanie zmienione!

Wszystkie informacje na temat serwera będą codziennie uzupełniane!

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Ciekawy pomysł może wbije

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano
7 godzin temu, Mine1998a napisał:

Ciekawy pomysł może wbije

Zapraszam. Aktualnie zbieram opinie ludzi co do projektu ponieważ chce zobaczyć czy warto w ogóle robić taki serwer.

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano
12 godzin temu, upgrade11 napisał:

Zapraszam. Aktualnie zbieram opinie ludzi co do projektu ponieważ chce zobaczyć czy warto w ogóle robić taki serwer.

Prosze o podanie na pw ip

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Nie podam gdyż aktualnie serwer jest zamknięty dla graczy. dopiero po przygotowaniu będzie można pograć na beta testach

Opublikowano

Na kiedy jest przewidziany start serwera i beta testy? Projekt wydaje się bardzo interesujący i może okazać się fajną odskocznią od tego zalewu ''Easy Hardcore'' który jest totalnie bez sensu. Z niecerpliwością czekam na jakiekolwiek informacje dotyczące startu. 

Info dla upgrade11 :
W razie czego, chętnie wezmę udział w becie tego serwera. Proszę o kontakt

Opublikowano
Cytat

Hodowanie zwierząt - Lubisz zwierzęta? hoduj je! sprzedawaj innym graczom którzy zaczynają z tym przygodę lub zabij i sprzedaj z nim skóry lub mięso! = Bardzo opłacalne!

Błąd. Podkreślony wyraz powinien być zapisany jak "nich"

Co do serwera, pokaże się i zobaczę, ale zapowiada się dobrze.

Może byś dodał prace budowniczy? Budował by dla miasta działki, które potem poszłyby na sprzedaż.

Opublikowano
6 godzin temu, sk8erace1 napisał:

Może byś dodał prace budowniczy? Budował by dla miasta działki, które potem poszłyby na sprzedaż.

Dobry pomysł. Lecz bardziej chodzi ci pewnie o domki :D ale okej.

Co do reszty na razie zbieram ogólną opinie ludzi. jeśli do piątku zobaczę że są chętni to zabieram się do ostrej pracy :) oczywiście będę szukał pomocy :)

Opublikowano
1 godzinę temu, upgrade11 napisał:

Co do reszty na razie zbieram ogólną opinie ludzi. jeśli do piątku zobaczę że są chętni to zabieram się do ostrej pracy :) oczywiście będę szukał pomocy :)

Mogę się zgłosić do ogólniej pomocy przy serwerze jak i przy beta testach ^^

Opublikowano

Ok. Narazie czekam na większą ilość odpowiedź :)

Ok. Narazie czekam na większą ilość odpowiedź :)

Opublikowano

To tak - grałem na kilku serwerach tego typu (W dawnych czasach)

To więc:

1. Jak ma wyglądać praca urzędnika, strażnika - bardziej podkreślając strażnika bo raczej nie będzie to bardzo potrzebna "osoba".

2. Czy będzie rozwój tych rang - Tutaj mówię o rozwoju górnika - Np. Coś typu: Może wykopać węgiel na wyższej randze klasy górnika załóżmy przykładowo kowal - może wykopać żelazo i złoto.

3. Co do punktu 2, lecz co do blokowania itemów - Rolnik może sadzić i zbierać ale nie może np. Kopać węgla - Czy to będzie wprowadzone czy jednak każdy samowolka

4. Budowanie wiosek - Sołtys,Burmistrz w zależności od Wioski - po zbudowaniu x budynków upgrade na miasto + do tego kolejna klasa rangi

5. Rangi Polityczne i ze względu na pracę - czy się będą kłócić - przykład załóżmy drwal + Sołtys

Co do działek i wiosek - to w zależności w jakim kierunku chcecie iść - Działki we wioskach lub działka jako jedna wioska która jest powiększana wraz z rozbudową danej wioski.

Na razie to tyle. Według mnie serwer jeśli będzie dobrze zrobiony ma szanse na powodzenie. Napewno zawitam i zobaczę jak wszystko się tu będzie toczyć.

Opublikowano

GUivsWG.png

Od ostatniego czasu miałem chwilę na przemyślanie trochę drogi projektu i doszedłem do paru wniosków, nowych pomysłów oraz zmian.

Ogólnie do Niedzieli zaktualizuję Prezentacje.

=====================================================

OGÓLNE

&1 Dodanie funkcji /me które będzie służyć do krótkich konkretnych akcji typu /me wyciąga portfel po czym podaje gotówkę.

&2 Dodanie rang PREMIUM do gry.

&3 Możliwość zakupu PREMIUM na 14/30/90 dni lub na stałe PREMIUM.

&4 Możliwość zakupu ZESTAW NOWICJUSZA

Stopień 1 * 10 zł (Mały domek, farma 5x5, Żelazne narzędzia.)

Stopień 2 * 20 zł (Średni Domek, farma 10x10, Żelazne narzędzia. )

Stopień 3 * 30 zł (Średni Domek, Farma 15x15, Hodowla 6 zagród, Żelazne narzędzia, x2 Jaja "Kury, Świni, Krowy, Owcy)

PRACA

&1 Zostanie dodana praca jako Handlarz koni, będzie posiadał możliwość sprzedawania i rozmrażania koni, każdy sprzedany koń będzie musiał posiadać swoją książkę, którą wydaje Hodowca, jeśli takiej księgi nie ma Zostanie uznane że koń został kupiony na czarno i może zostać ukarany przez STRAŻ! Mimo tego straż ma prawo zamknąć i zamknąć nielegalnego handlarza koni. Każdy kto chce hodować i sprzedawać konia musi działalność zarejestrować w urzędzie.

&2 Zostały trochę zmodyfikowane funkcje straży oraz urzędników.

&3 Każdy będzie miał możliwość kupna oraz wyboru rodzaju sklepu w centrum handlowym. mianowicie każdy może otworzyć sklep. skupować rzeczy od innych graczy i sprzedawać innym graczom z zyskiem. Rodzaje sklepów to: Odzieżowy/Spożywczy/Budowlany/Majster (z narzędziami).

&4 Będzie dodana działalność budowlana która liczyć będzie 3 graczy wybranych prze zemnie.

DOMY/FARMY/MIASTO

&1 Z racji że jak to bywa, że są osoby ubogie, stoją na normie lub bogate, ustaliliśmy że będą 3 rodzaje Domów/Farm/Hodowli a mianowicie chodzi o poziomy. Słaby/Normalny/Luksusowy. Trzeba wiedzieć że Słaby jak i Normalny będą dostępne dla każdego gracza, lecz Luksusowy będzie można kupić posiadając KONTO PREMIUM

&2 Każda farma może zostać powiększona maksymalnie o 5 klocków X jak i Y lecz za opłatą Denar.

&3 Każdy gracz będzie miał możliwość wynajęcia grupy budowlanej lub sam możliwość wybudować swój dom jeśli kupi działkę oraz materiały!

OD SIEBIE

&1 Odejście z Team'u Adama co skutkuje że zostałem z projektem sam.

A więc. OTWIERAM Rekrutacje na MODERATOR/BUDOWNICZY/SKRYPTER

** Informacja ogólna **  - Wiem ze zostały dodane funkcje które można kupić ale to tylko z powodu takiego żebyśmy cenili swoją pracę i naprawdę nie gadaj cie że serwer jest dla kasy bo kasa cała z zakupów graczy idzie na opłatę serwera.

Opublikowano

Premium? o.O

Nie za dobrze to wygląda, tak samo jak to /me. To w końcu Role Play czy Real Life.

Z tymi domkami mnie dobiłeś, luksusowy tylko dla Premium? Dlaczego, można przecież osiągnąć to co oni nie płacąc nic, tylko ciężko pracować.

Opublikowano
13 minut temu, sk8erace1 napisał:

Premium? o.O

Nie za dobrze to wygląda, tak samo jak to /me. To w końcu Role Play czy Real Life.

Z tymi domkami mnie dobiłeś, luksusowy tylko dla Premium? Dlaczego, można przecież osiągnąć to co oni nie płacąc nic, tylko ciężko pracować.

To będzie balansowane tylko dla premium to  będzie tydzień pracy dla zwyklego gracza 2 miesiące. na luksusowy. co do me to na proste akcje ale nie jest to potwierdzone. Premium jak premium musi być . czemu ? A no chcesz mi powiedzieć że będziesz płacić za serwer? bo wiesz ja narazie poświecam czas i na początek kase na serwer ale nie bede wszystko wam dawał bez wzajemności.

Opublikowano

Po tym poście co został podany serwer lekko odpycha - Premium jak to premium na każdym serwerze jakiś zarobek musi być, chociaż bym dobrze przemyślał to wszystko.

Na jaki czas gry serwer będzie przystosowany bo z tego co widzę, wydaje mi się (Oczywiście z mojej zwykłej opinii) - gracz wejdzie i zobaczy ale czy zostanie na długo? Nie jestem co do tego pewien

Ogólnie co do moich wcześniejszych pytań nie ma odniesienia, a dalej ciekawią mnie te aspekty.

Jak na tą chwilę to mogę powiedzieć, że niektóre rzeczy są nieprzemyślane i może nawet lekko odstraszają. Dalej nie rozumiem sensu "Strażnika" - zbytnio nic nie wprowadzi do rozgrywki do tego prawdopodobne będzie więzienie ? Kiepsko to widzę.

Liczę na odpowiedź co do tego i poprzedniego postu :D

Pozderki

Opublikowano
44 minuty temu, Pro121 napisał:

Po tym poście co został podany serwer lekko odpycha - Premium jak to premium na każdym serwerze jakiś zarobek musi być, chociaż bym dobrze przemyślał to wszystko.

Na jaki czas gry serwer będzie przystosowany bo z tego co widzę, wydaje mi się (Oczywiście z mojej zwykłej opinii) - gracz wejdzie i zobaczy ale czy zostanie na długo? Nie jestem co do tego pewien

Ogólnie co do moich wcześniejszych pytań nie ma odniesienia, a dalej ciekawią mnie te aspekty.

Jak na tą chwilę to mogę powiedzieć, że niektóre rzeczy są nieprzemyślane i może nawet lekko odstraszają. Dalej nie rozumiem sensu "Strażnika" - zbytnio nic nie wprowadzi do rozgrywki do tego prawdopodobne będzie więzienie ? Kiepsko to widzę.

Liczę na odpowiedź co do tego i poprzedniego postu :D

Pozderki

Czyli twoim zdaniem co do straży to głupi pomysł? z ciebie będe sciągać podatki a oni płacić nie będą i kij z tym ?

Opublikowano
17 minut temu, upgrade11 napisał:

Czyli twoim zdaniem co do straży to głupi pomysł? z ciebie będe sciągać podatki a oni płacić nie będą i kij z tym ?

W zależności od rozwiązania jaki zrobisz z Podatkami. Wiecznie będzie ściągał podatki czy chodził i sprawdzał "czy koń jest legalny" - Ta ranga jest bez sensu i to jest moja zwykła opinia.

Mówię też, że lepiej byś się zastanowił w którą stronę z tym projektem pójdziesz bo jednak dla mnie się oddala bo jednak nic zbyt nie porobisz - zarobisz + działka i co dalej?

Opublikowano
19 minut temu, Pro121 napisał:

W zależności od rozwiązania jaki zrobisz z Podatkami. Wiecznie będzie ściągał podatki czy chodził i sprawdzał "czy koń jest legalny" - Ta ranga jest bez sensu i to jest moja zwykła opinia.

Mówię też, że lepiej byś się zastanowił w którą stronę z tym projektem pójdziesz bo jednak dla mnie się oddala bo jednak nic zbyt nie porobisz - zarobisz + działka i co dalej?

no co ? KUP Dom, kup piec. narzędzia. łóżko itp.. wszystko narazie przemyślam.

drugiej strony powiem ci że kiedyś serwery minecraft miały prawo bytu teraz widzę że mało ludzi się już interesuje tą grą.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Zapowiedź][1.12][RealLife] Classic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuje jeszcze trochę waszych opinii co do projektu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...