Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Questem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No bo nie powinno nic się dziać, gdyż dałeś warunek:

pc.get_map_index() >= 1950000 and pc.get_map_index() < 1950000

który sam się wyklucza, nic nie może być jednocześnie większe, bądź równe X i mniejszy od X.

Opublikowano
25 minut temu, NoName#2 napisał:

No bo nie powinno nic się dziać, gdyż dałeś warunek:

pc.get_map_index() >= 1950000 and pc.get_map_index() < 1950000

który sam się wyklucza, nic nie może być jednocześnie większe, bądź równe X i mniejszy od X.

jak ma to być  poprawnie napisane?  bo jak widziałem według poradnika ze id mapy w index  np  195 + 4 (0) ma być napisany 

Opublikowano
4 minuty temu, Dawid7482 napisał:

jak ma to być  poprawnie napisane?  bo jak widziałem według poradnika ze id mapy w index  np  195 + 4 (0) ma być napisany 

pc.get_map_index() >= 1950000 and pc.get_map_index() < 1960000

Opublikowano
8 minut temu, NoName#2 napisał:

pc.get_map_index() >= 1950000 and pc.get_map_index() < 1960000

teraz pisze że grupa próbuje podbić  ale nie respi mobów 

Opublikowano
3 minuty temu, DiabloXPL napisał:

A masz te moby wgrane na serwerze?

mam wgrane, mogę zrespić te moby i normalnie widać texturki 

Opublikowano

Pamiętaj w funkcji say ("") dodawaj zawsze odstęp na końcu ponieważ jeżeli masz polskie znaki quest wgrywa się poprawnie ale jeżeli nie masz odstępu quest przerywa swoje działanie gdy napotka właśnie taki problem i dlatego quest może nie działać poprawnie...Jeżeli to nie będzie działać sprawdzi współrzędne...Jeżeli nie będziesz mógł sobie poradzić napisz na pw to ci pomogę ?

Opublikowano
13 minut temu, Hoog napisał:

Pamiętaj w funkcji say ("") dodawaj zawsze odstęp na końcu ponieważ jeżeli masz polskie znaki quest wgrywa się poprawnie ale jeżeli nie masz odstępu quest przerywa swoje działanie gdy napotka właśnie taki problem i dlatego quest może nie działać poprawnie...Jeżeli to nie będzie działać sprawdzi współrzędne...Jeżeli nie będziesz mógł sobie poradzić napisz na pw to ci pomogę ?

Ten quest u mnie działa sprawdzałem Tylko, że ja go zmieniłem bez PT. Może to jest problem w kluczach.

Opublikowano

Najlepiej wyczyścić z objectu wszystkie pliki z początkiem "spider_dungeon_v3" ponieważ możliwe jest to że te pliki są kogoś a użytkownik je teraz modyfikuje i może jakieś pozostałości po poprzednim queście które powodują zmiane wartości które....Najlepiej sprawdzić wspórzędne respu pajęczych jaj ponieważ może w innym miejscu na mapie się odradzają...A jeżeli naprawdę to takie ciężkie dodanie quest to proszę o pw bo naprawdę serce mi się kraja?A tak serio to czekam na pw to pomogę 

Opublikowano
14 minut temu, Hoog napisał:

Najlepiej wyczyścić z objectu wszystkie pliki z początkiem "spider_dungeon_v3" ponieważ możliwe jest to że te pliki są kogoś a użytkownik je teraz modyfikuje i może jakieś pozostałości po poprzednim queście które powodują zmiane wartości które....Najlepiej sprawdzić wspórzędne respu pajęczych jaj ponieważ może w innym miejscu na mapie się odradzają...A jeżeli naprawdę to takie ciężkie dodanie quest to proszę o pw bo naprawdę serce mi się kraja?A tak serio to czekam na pw to pomogę 

Napisałem ci Sprawdz Skrzynkę odbiorczą :)

Do zamknięcia już wszystko działa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...