Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Root'em

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam, na moim P9 Lite z Androidem 7.0 i EMUI 5 postanowiłem sobie zrobić root'a, dodatkowo powiem, że robie to pierwszy raz :D wszystko fajnie bootloader'a złamałem i mam phone unlocked i FRP Unlock, teraz przyszła kolej na TWRP, zrobiłem to i wszystko zakończyło się komunikatem okay okay finish, chciałem przejść do TWRP w telefonie vol+ + power ale otwiera mi sie erecovery huawei zamiast TWRP, co robic Panowie? jakiś pomysł? Program, który używałem na komputerze to SRK Tool Huawei.

PS: Nie wiedziałem gdzie dodać temat.

@EDIT - Wiem co zrobiłem złe, zainstalowałem TWRP 6.0 nie na nougat'a, znalazłem link do wersji na 7.0, jak mam to zainstalować? https://forum.xda-developers.com/huawei-p9lite/development/recovery-twrp-3-0-2-android-nougat-03-t3511937

Opublikowano

Albo przez konsolkę fastboot albo przez bootloader ( w starszych telefonach szukało pliku P*****.img, był to obraz recovery który można było tak zainstalować, nie wiem jak teraz. Ew. spróbuj użyć Rom Menager i przez niego zainstalować recovery. O ile już tego nie zrobiłeś a ja piszę bez celu :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...