Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akcja uzależniona od pozycji myszki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy mógłby mi ktoś napisać jakiś krótki skrypt/program w jakimkolwiek języku(ale najlepiej chyba c++) żeby po najechaniu kursorem na daną pozycje wykonywała się akcja.

Akcją ma być kombinacją klawiszy np. "ctrl+alt+delete".

Np. kursor myszki jest powyżej jakiejś pozycji to zostaje wykonana akcja a, poniżej to akcja b, jeśli z prawej to akcja c, a jeśli z lewej to akcja d.

Na czerwono -nic się nie dzieje.

Na żółto akcja a (np. ctrl+alt+delete)

Na zielono akcja c (jakaś inna kombinacja)

Na różowo akcja b (jakaś inna kombinacja)

Na fioletowo akcja d (jakaś inna kombinacja)

Aktywacja skryptu/programu po naciśnięciu klawisza "x" (jakiegokolwiek, do ustalenia w kodzie).

Na samym środku jest mały prostokącik, a nie jeden punkt i po najechaniu na ten obszar ma nie być akcji.

Dokładne pozycje mogę sobie sam wpisać do kodu, można w kodzie podać cokolwiek.

Opublikowano

po pierwsze nie napisałeś czy ten obrazek to jest na jakiejś stronie/aplikacji czy ma być w twoim programie.

jeśli w twoim programie to robisz tam gdzie chcesz image z komonetow vcl i do niego metode OnMove(), a w niej symulujesz klawisze funkcją keybd_event.

jeśli ten obrazek jest w jakieś grze czy gdziekolwiek to znów korzystasz z vcl - wstawiasz timera, a w nim funkcję pobierającą wspolrzedne kursora do zmiennej typu POINT. dalej dopasowujesz na ifach dla jakich wsplrzednych ma ci robic odpowiednie rzeczy. klawisze symulujesz jak wyzej. a jesli ta grafika sie zmienia w czasie to nie wiem czy c++ mozna to zrobic. wtedy latwiej bedzie napisac to w autoit korzystajac z pixelsearch.

jak któryś z kroków jest niejasny to pisz

Opublikowano

W grze. Na czerwono jest panel gry, w środku na czerwono moja postać, a na 4 kolory obszar na którym będę machał myszką.
Byłbym wdzięczny za gotowy kod, jeśli ktoś miałby chęci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...