Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Controlclick tylko w danym oknie

Gość Freese

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Jest możliwość, że gdy controlclick klika mi w ukrytym oknie (costamState_HIDE), to gdy trzymam ctrl nie wnika to na skrypt? Mam problem, że gdy w przeglądarce skrypt klika controlclickiem, to deaktywuje mi okna czasami, a gdy podczas klikania trzymam ctrl to otwiera mi tam z buttonów nowe karty.

Opublikowano
Func start()
   While 1
   WinSetState($pop, "", @SW_HIDE)
   Sleep(Random(1534, 2435))
   ControlClick($pop, "", "", "Left", 1, 185, 380)
   Sleep(1000)
   ControlClick($pop, "", "", "Left", 1, 186, 327)
   Sleep(Random(2140, 2745))
   ControlClick($tre1, "", "", "Left", 1, 339, 388)
   Sleep(2000)
   ControlClick($tre2, "", "", "Left", 1, 787, 433)
   ;Sleep(2400)
   ;ControlClick($pods, "", "", "Left", 1, 424, 532)
   Sleep(Random(2400, 3200))
   ControlClick($pods, "", "", "Left", 1, 399, 218)
   Sleep(300)
   ControlClick($normal, "", "", "Left", 1, 238, 225)
   Sleep(Random(2100, 2800))
   ControlClick($pop, "", "", "Left", 1, 800, 376)
   Sleep($time2)
   ControlClick($pop, "", "", "Left", 1, 790, 376)
   Sleep($time2)
   WEnd
EndFunc

Dzięki za zainteresowanie tematem ;)

Krótko mówiąc: Stary, dobry CONTROLCLICK. Podczas wykonywania tej funkcji w pętli, gdy dochodzi do klikania i trzymam w tym czasie np. ctrl, to otwiera mi strony w nowej karcie, a czasem nawet deaktywuje mi aktualne okno, podkreślam że tylko podczas klikania. Zrobiłem żeby klikało to w tle dzięki winhide, może tutaj jest problem?

Opublikowano

Nie podałes jaka to przegladarka, wiec zakladam, ze to Chrome.

Jedne co moge zasugerowac to:

1. Zmiana przegladarki na inna. 

2. Instalujesz vmware/virtualbox i windowsa, a pozniej na tym odpalasz skrypt.

3. Piszesz skrypt od nowa, tylko teraz wykorzystujesz Selenium (nie wiem czy jest udf do autoita, pewnie nie. :P) albo http requests.

4. Keyboard hook, albo jakis hook na skroty klawiszowe w chrome i moze jakos ignorowanie tego nieszczesnego ctrl. Ale to troche overkill i tez raczej w autoit to tego nie osiagniesz.

Opublikowano

A jakis inny sposob zeby to schowac i zeby nie reagowalo? Virtualbox odpada, moj komp tego nie uciagnie. Ostatnio przenioslem sie z firefoxa na chrome, bo ff to ostatnio przezytek, po 5 latach korzystania z tego w miedzyczasie uzywalem do innych rzeczy chrome, co wydalo mi sie plynniejsze i mniej scinajace sie. Selenium raczej odpada, kbhook tez :P

Opublikowano

Ogolnie ma to dzialac tak, zeby jak trzymam np ctrl to nie otwieralo mi nowych stron. Po prostu robienie skryptu w tle i tyle.

Opublikowano

Ogólnie to nie jestem pewien czy wiesz o czymś takim jak dokumentacja, i czytałeś o funkcji ControlClick - a podejrzewam, że nie, kiedy widzę Twój kod; nie da się ominąć Twojego problemu używając tej funkcji. Chciałem wiedzieć, jaka to strona, żeby podsunąć Ci inne rozwiązanie ale ogólnie to się chyba nie dogadamy.

sygna.png

Opublikowano

Jak chodzi ci o to ze controlclick powinien miec te rozne wartosci z au3info (?) no to spoko, ale inaczej sie nie da klikac w tle. Po drugie, szukalem cos na wzor http post ale nic z tego raczej. Musi byc po prostu klikanie controlclickiem. No chyba ze na tym virtualboxie mi pojdzie na okolo 512 mb ram jakas przegladarka i skrypt, no to wtedy moge tak zrobic. Orientuje sie ktos czy winxp utrzyma 512 mb maszyne? (32 bitowy)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Freese skrótów klawiszowych przeglądarki nie ominiesz.

Według mnie lepiej wyjedziesz na użyciu IE.au3. Robiłem na tym więszkość botów i nie ma problemu z lataniem w tle nawet na ukrytych oknach ;)

Opublikowano

No ale w ie jak dam controlclick w tym oknie to nie bedzie mi otwieralo nowych okien? Czy chodzi ci o te requesty  ze ci tam wykrywa przycisk i klika? Bo takie cos nie wchodzi w gre, nie ogarniam tego w ogole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...