Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły "attempting to reconnect" oraz problem z połączeniem.

MatPro2377

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

To może opisze problem od początku.

Gdy wchodzę do ligi legend, normalnie się loguje, odpalam grę dobieraną następnie po załadowaniu zaczyna się rozgrywka i tutaj już są problemy.

Kiedy zaczynam klikać sobie w lola mój internet odmawia posłuszeństwa. Mówiąc dokładniej dzieje się to tylko wtedy gdy mam internet przez "kabel" wprost podłączony z modemu do laptopa. Nie potrafię określić kiedy dokładnie to się dzieje, ponieważ jest to losowe. Raz gram 3-5 gier pod rząd a raz wystarczy 10 minutowa rozgrywka żeby wywaliło internet. Gra się wtedy "zamraża" 500ms i wszystko stoi. Co więcej u mnie jest połączenie z siecią lecz tak jakby nie do końca. (przeglądarka dla przykładu działa lecz zatrzymuje się na wyszukiwanej frazie i nic się nie dzieje). Po zrestartowaniu lapka oraz rutera wszystko już jest git... do czasu. 

Jestem zielony w takich sprawach i potrzebuje pomocy z rozwiązaniem tego problemu.

Dodam jeszcze że dzieje się tak od kiedy postanowiłem dać internet przez kabel. (mam do wyboru przez wi-fi, taki jakby cycek aka pendrive i wspomniany kabel sieciowy)

Używam połączenia przez kabel dlatego że internet jest stabilniejszy i w moim odczuciu szybszy. (tak robiłem speedtest) 

Ten problem występuje tylko z Lolem. Gra działa tak jakby mogła sobie wyłączyć internet. Próbowałem jeszcze wyłączać i włączać zaporę systemu lecz bez skutecznie.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie!

Pozdrawiam!  ;)

9529414390371061036584.jpeg

Opublikowano

Granie i używanie internetu na komputerze stacjonarnym mija się z celem ponieważ na wifi internet działa może czasem szybciej chociaż wątpię i częściej gubi zasięg bo jak sama nazwa wskazuje wireless (bezprzewodowe) czyli niepewne łącze. Ogólnie to dość dziwny problem. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z Twoim dostawcą internetu i opisał mu szerzej problem (tylko niech Cię nie olewa i nie kończy rozmowy tym, że po ich stronie wszystko jest okej, oni nie grają w Lola). Jeśli to nie pomoże to jeśli masz drugi pc w domu to odpal na nim Lola i sprawdź czy objawy są takie same. Ewentualnie o ile nic nie pomaga zmień kup/pożycz router inny niż masz w domu i przełącz się na ten router i sprawdź jak się gra zachowa.To na razie tyle co mogę Ci od siebie polecić.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
3 godziny temu, Creative napisał:

Granie i używanie internetu na komputerze stacjonarnym mija się z celem ponieważ na wifi internet działa może czasem szybciej chociaż wątpię i częściej gubi zasięg bo jak sama nazwa wskazuje wireless (bezprzewodowe) czyli niepewne łącze. Ogólnie to dość dziwny problem. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z Twoim dostawcą internetu i opisał mu szerzej problem (tylko niech Cię nie olewa i nie kończy rozmowy tym, że po ich stronie wszystko jest okej, oni nie grają w Lola). Jeśli to nie pomoże to jeśli masz drugi pc w domu to odpal na nim Lola i sprawdź czy objawy są takie same. Ewentualnie o ile nic nie pomaga zmień kup/pożycz router inny niż masz w domu i przełącz się na ten router i sprawdź jak się gra zachowa.To na razie tyle co mogę Ci od siebie polecić.

Nie mam komputera stacjonarnego lecz laptopa ale to szczegół. Raczej nie będę dzwonił do dostawcy usług internetowych, bo Ci z Plusa są bardzo ogarnięci i rozmowa zapewne nie potrwa kilka minut... Poszukałem coś więcej na ten temat i może to być coś z tym iż mój internet "sieć przewodowa" w pewnym sensie nie jest za bardzo chętny do odbierania pakietów z Lola i trzeba będzie dodać jakiś wyjątek w firewallu czy jakoś tak. Tak jak mówiłem jestem zielony i nic nie przychodzi mi do głowy. Po prostu jak łącze przez kabel to co jakiś czas wywala internet całkiem i dzieje się tak tylko w przypadku League of legends.

9529414390371061036584.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...