Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami

Lukr0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem sobie pykać w Crossa, ale no coś jest nie halo moim zdaniem, mam ok. 200 fpsów stałe, jak spada to nigdy poniżej 170, a czasem mam 230 jak się mało co dzieje, więc wydaje mi się ze sporo... Ping mam z reguły 37 wiec tez raczej dosyć niski, a mam problemy z płynościa, tak jak by lagi, tzn... nawet jak spadam z duzej wysokosci, to trace zycie po okolo 1 sekundzie, wiec nie jest to na pewno tylko moje odczucie, ale faktycznie te lagi sa, juz nie wspomne jak jest podczas strzelania, mam wrazenie jak by ktos we mnie strzelal a obrazenia przyjmowal bym dopiero po czasie, no co Ja bede tlumaczyl, lagi mam i to nie jest moje odczucie tylko po prostu tak jest, co mam zrobic zeby gra chodzila mi jak na tym filmiku? 

Opublikowano

Dziwna sprawa, ale zmieniłem celownik na taki jaki jest na filmie, no i lagi sie o wiele wiele zmniejszyly, teraz w miare da sie grac, ale nadal nie jest tak jak na filmie, nadal lagi są, moze juz jak spadam z wysokosci to zycie kusze od razu, ale jak ktos mnie zastrzeli to padam nie od razu tylko dopiero po chwili, tzn no widac ze to jest lag, ze to wystepuje po czasie, więc Proszę dalej o jakies rady zeby tak to wygladalo jak na filmiku, gdyz nadal troche sporo do tego brakuje chociaz jest po zmianie spora roznica ;)

Opublikowano

No więc własnie przed chwilą skasowałem i zainstalowałem gre jeszcze raz, co najlepsze najpierw gra wlaczyla mi sie na full ekran, potem(jak bylo i wczesniej)jakiś błąd z gg, tak mialem i wczesniej jak wlaczalem CF'a i musialo sie gg wylaczyc, chyba ze wlaczylem gg podczas gry to czasem albo sie wylaczalo do skutku albo działało, ale mniejsza z gg, uruchomila sie gra na full ekran i jak wylaczylo sie gg, to wlaczyla sie na gre w oknie(tak bylo i  wczesniej) i teraz jak wlaczam CF'a to ciagle jest w oknie, a w opcjach mam full ekran, no i wlaczylem rozdzielczosc 1024-768 bodajze, no i to bylo idealne polaczenie, ale po tym jak gra zaczela mi sie uruchamiac w oknie, to zeby gra znow byla tak samo rozciagnieta itd, to musze ustawiaca rozdzielczosc 1920-1000+, no i jest tak jak na tym 1000-768, ale mniejsza, chodzi o lagi, wiec lagi takie jakie byly to i sa, moze gra nie chodzi tak mocno zle po tym zmianie celownika jak pisalaem wyzej, ale nadal brakuje sporo plynnosci do tej z filmiku :/

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na Problem z lagami
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak oglądam ten filmik i nie widzę tutaj lagów, poważnie.

Mimo iż też mam w cf od 170 do 220 fps, zależy jaka mapa. średni ping to 54-68 - to nie mam takiej płynności w grze co ty kolego - po zazdrościć.  

Opublikowano

No widze, że kolega albo nie doczyta do konca i pieprzy glupoty albo nie czyta ze zrozumieniem, chociaż ciezko przeczytac cos z niezrozumieniem jak pisze tam prosto jak krowie na rowie...  Mimo wszystko dzieki za posta w moim temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 6.07.2017 o 01:48, Lukr0s napisał:

Zacząłem sobie pykać w Crossa, --> ale no coś jest nie halo moim zdaniem, <---

Twoim zdaniem, a ja odpowiadam co widzę na nagraniu co jest moim zdaniem. (grzecznościowo informuje)

Dnia 6.07.2017 o 01:48, Lukr0s napisał:

co mam zrobic zeby gra chodzila mi jak na tym filmiku?

Tak zgadza się nie zauważyłem tej treści, to też zależy jaki masz sprzęt w komputerze lub mówiąc prościej pot. "w skrzynce" oraz jaki monitor. Trzeba pamiętać również by ograniczyć użytkowanie innych aplikacji na komputerze by mogła wzrosnąć efektywność naszej gry. 

Lagi doświadczyłem wczoraj przez jakieś 40minut, po czym wszystko wróciło do normalnego stanu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przecież napisałem, że mam stałe fpsy itd, mam dobrego dosyć kompa na którym chodzą dużo lepsze tytuly, wiec to na pewno nie jest to przez sprzęt ;] Juz problem z rozdzielczoscia rozwiazalem, to bylo przez gg jakos sie bugowalo, wylaczylem gg przed wlaczeniem gry i akurat to git wszystko dziala :) aby gra nie chodzi tak plynnie jak na filmiku :( albo chociaz bardzoooo podobnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...