Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na midzie przeciwko Ryzeowi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Grałem ostatnio grę Orianną, w przeciwnej drużynie trafił mi się Ryze.
W early wyjebałem się parę razy, w late poszło znacznie lepiej dzięki roamowi ze strony bota.
Ze względu na jego clear ciężko było mi farmić do 3 lvla.
Mam grać agresywnie i nie dopuszczać go do farmy, czy bardziej skupić się na swojej farmie a go ewentualnie pokeować?

Opublikowano

Ryze złapie Cię na kombo i nie wstaniesz. Farm sobie spokojnie, a w międzyczasie poke z Q i W podczas farmy, do 6 graj defensywnie, jak się uda to wyczaj Twojego junglera pod midem i atakuj (e do junglera, w na niego i q ryze + ult o ile to już 6 poziom). Potem jakoś pójdzie ;) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gdy gram na postacie gdzie dostanie cc=combo enemy często decyduje się na czar CLEANSE,świetnie się sprawuje kiedy dostajesz gank a enemy ma cc ktorego nie da się zdodgować np. annie Q,Ryze W, ale również na linii kiedy mamy szansę na dive.Na Oriance ludzie często decydują się na flash+ghost ale zamiast ghosta grając na tego typu postać polecam cleanse,na niższych poziomach ludzie nie wybierają tego czaru a nawet potrafią flamić że troll lecz w praktyce czar spisuje się znakomicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...