Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedżmin 1 i 3 - mody z Nexusa nie działają

Big Fat Love

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z modami w tych częściach wiedźmina. Żaden mod nie działa, czy to najpopularniejszy mod, czy to najmniej popularny.

Przykłady modów, które nie działają:

http://www.nexusmods.com/witcher/mods/256/? - Wiedźmin 1

http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/943/? - Wiedźmin 3

http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/38/? - Wiedźmin 3

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

No to może powiedz co się dzieje, może źle instalujesz?

Np mod do Wiedźmina 1, masz tam kilka trybów tego moda, bierzesz tylko jeden folder i wklejasz go do Override w folderze gry.

Do modów np Loot w Wiedźminie 3 to użyj NexusModmanager. Tyle. Wystarczy czytać, może mody potrzebują jeszcze innego moda, żeby działały.

Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że w teorii wszystko poprawnie instaluję, NMM też, ale w grze nie działają. Nic nie crashuje, po prostu ich nie ma. Wiedźmin 1 jest na steam, a Wiedźmin 3 na GOGu, jakby co mogę Wiedźmina 1 na gogu też odpalać

"Forget the 72 virgins. If I blow myself up in a crowded restaurant, I think I’m asking for a plate of these babies."

Opublikowano

Jeżeli na pewno wszystko dobrze instalujesz, to pewnie wina samej gry. Sam używałem Loot do W3 i sprawdzałem ten faster coś tam do W1 (gówno, nie polecam) i wszystko działało.

Loot starczyło poprać na manager`a i zainstalować, tyle.

Do W1 po prostu wchodzisz The Witcher Enhanced Edition--> Data--> Override (jeżeli go nie masz to go tworzysz) i tam wkładasz pliki .da. Jeżeli większe są te mody to się chyba wkładało cały folder, nie pamiętam.

W tym fasterze masz 2 pliki .da, wkładasz je do Override i powinno działać. Jeżeli nadal nic, to może reinstall gry pomoże. Chyba, że taki mod loot działa, ale nie widzisz xD Czasami u mnie też było tak, że loot tu działał, a tam nie.

Opublikowano

dobra, popróbuję jeszcze, zreinstalluję wieśki i jak dalej nie bedzie dzialac to tu napisze

Opublikowano

Po reinstallu mody do wiedźmina 1 działają, ale nie do Wiedźmina 3. Próbowałem też reinstallować NMM, dalej nic.

okvgLnBQQOC1X9G8vZ2-ZQ.png

-

cp7oMsspRKCvb5Ga5HyA0A.png

Od razu dodam jakby co, że przed updatem 1.31A też nie działały.

zktomWraSImCQdTGTLNf2g.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...