Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sinusbot- nie reaguje na komendy na trzeciej instancji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z trzecią i czwartą instancją na sinusbocie. Mianowicie na vps z ovh (VPS SSD 1/11.99zł) postawione mam 2 boty (2x2 instancje) na 2 różnych portach. Problem polega na tym, że po x czasu drugi bot jakby dostawał laga i przestaje reagować na jakiekolwiek komendy. Komendy ze strony sinusbota wyświetlają się w konsoli serwera lecz instancja nie reaguje na wygawane polecenia. Tak samo jak komendy wydawane na teamspeaku (!yt,!say,!stream), te nie wyświetlają się nawet w konsoli.
Moją uwagę zwróciło, że po sprawdzeniu opcji klienta obie instancje mają "pobieranie danych", gdzie instancje z pierwszego bota działają normalnie i bez żadnych zakłóceń.
Nie ma mowy tutaj o utracie pakietów ponieważ VPN zainstalowany na maszynie działa sprawnie. Zasoby serwera także pozostają w przyzwoitym stanie:

CPU: ~40-50%

Mem: 1.10G/1.91G

Swp: 16.8M/2.00G

Podsyłam screeny z sinusbota gdzie po kliknięciu na przycisk "play" z dostępnych tam radiostacji pasek na dole normalnie dostaje informację, lecz klient na ts3 wciąż nie reaguje. To samo dzieje się w konsoli, wyświetla się wykonanie komendy lecz na tsie cisza.

v27izBF.png

rYKd1nL.png

Kcd7toT.png

Dodam, że po wyłączeniu i włączeniu botów na jakiś czas wszystko wraca do normy.

Na początku myślałem, że to wina wersji sinusbota lecz po aktualizacji do 0.9.21 problem nadal występuje.

Sinusbot: 0.9.21-87a90ce

TeamSpeak3 Client: 3.0.19.4 on Linux

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Auto restart pobierz z sinusa plugin musi się zrestartować niestety w najnowszych sinusach jest tak, że po 8 h stracą pakiety i jak się zrestartuje wszystko wraca do normy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qmis napisał:

Auto restart pobierz z sinusa plugin musi się zrestartować niestety w najnowszych sinusach jest tak, że po 8 h stracą pakiety i jak się zrestartuje wszystko wraca do normy.

Rozumiem, ale dlaczego zacina się jedynie na 3 i 4 instancji czyli na tym drugim porcie a na pierwszym (1,2 instancja) wszystko jest w porządku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...