Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ta gra nie jest zoptymalizowana

xHexi2k17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

O co chodzi?

Gtx 970

i7 6700

8gb ram

dysk ssd 200 gb i 1000gb

Mam 1000fpsów w grze, poruszam myszką, chunki z 0 podskakują do 30 na chwilę i są lagi.

Nawet po formacie.

Mam tak od jakiejś wersji minecrafta bodajże.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ustaw synchronizacje na 60 FPS i nie będziesz miał problemów, na cholere wgl grać w 1000 fps i przegrzewać kartę graficzną tyloma klatkami.... non sens

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztofa napisał:

Ustaw synchronizacje na 60 FPS i nie będziesz miał problemów, na cholere wgl grać w 1000 fps i przegrzewać kartę graficzną tyloma klatkami.... non sens

Ale nawet jak mam te 60fps, czy dam vsync co kolwiek, to i tak mam ścinki, najwieksze są jak wbijam na serwer bądź odpalam świat, wcześniej tego nie miałem aż tak mocno

Opublikowano

Czysty minecraft w nowszych wersjach naprawdę potrafi odwalać cyrki

Zainstaluj najnowszą wersję optifine i ustaw opcje zaznaczone na czerwone na takie jakie są.1.png

2.png

W "Tryb pełnego ekranu" ustawiasz największą rozdzielczość do swojego ekranu

3.png

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli grasz na wersji na jave to nie ma się co dziwić. Język java nie został stworzony żeby robić tego typu gry na taką skalę, dlatego bardzo ciężko będzie zoptymalizować minecrafta, w praktyce jest to niemożliwe.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 29.08.2017 o 17:12, Aderis napisał:

Jeżeli grasz na wersji na jave to nie ma się co dziwić. Język java nie został stworzony żeby robić tego typu gry na taką skalę, dlatego bardzo ciężko będzie zoptymalizować minecrafta, w praktyce jest to niemożliwe.

to nie wina języka tutaj, mojang zwyczajnie skopał robotę i napisał chujowy kod, powoli to poprawiają, ale dalej im dużo zostało.

Oczywiście java do gier i tak nie jest idealna, ale nie z powodu wydajności, a głównie z powodu zarządzania pamięcią - automatyczne czyszczenie pamięci jak w javie potrafi trochę przylagować jak się odpali, więc trzeba też odpowiednio pisać kod by uniknąć zaśmiecania pamięci.

1438614356923701010629.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...