Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieodwoływanie peta bo relogu i teleportacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otwieracie sobie PetSystem.cpp

Szukacie sobie to:

bool CPetActor::Update(DWORD deltaTime)

i zamieniacie zawartość na to:

bool CPetActor::Update(DWORD deltaTime)
{
    bool bResult = true;

if((this->GetSummonItemVID() != 0 && (NULL == ITEM_MANAGER::instance().FindByVID(this->GetSummonItemVID()) || ITEM_MANAGER::instance().FindByVID(this->GetSummonItemVID())->GetOwner() != this->GetOwner())))
    {
        m_pkOwner->SetQuestFlag("pet_system.pet_vnum", 0);
        m_pkOwner->SetQuestFlag("pet_item_id.pet_vnum", 0);
        this->Unsummon();
        return true;
    }

if(this->IsSummoned() && HasOption(EPetOption_Followable))
    {
        bResult = bResult && this->_UpdateFollowAI();
    }

return bResult;
}

A tu quest:

https://pastebin.com/BgR63ANZ

System znaleziony na epvp.

Gość Lajk™
Opublikowano

/forum/metin2-pserver-guides-strategies/4073488-c-und-quest-pets-verschwinden-nicht-nach-relog-teleportation.html

Link do epvp sobie dopisz :v 

Opublikowano

A Ty chciałeś wszystko sprzedawać a nie jest Twoje xD  ale pomińmy ten fakt i zajmijmy się faktem, iż to co tu jest przez Ciebie zrobione jest to amatorskie. 
Ani nie wyjaśniłeś niczego ani nic a ponadto tego questa co masz to można go wyrzucić ;) 

Każdy, kto użyje tego tematu, którego nie polecam a poprawiony znajdziecie u mnie to Wam dam małe co nieco informacji, iż jeśli po relogu będziecie mieli peta to on będzie nazywać się imieniem peta w queście, co jest bezsensu i polecam zmianę tego:

when login with pc.getqf("pet_vnum") != 0 begin
            item.select(pc.getqf("pet_item_id"))
            pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), "'s Pet", false)

end

na to:

--	pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), "'s Pet", false) -- tu jest org. nazwa z questa z dołączoną końcówką 's oraz z naszym nickiem :(  
			pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), petName, false) -- tutaj mamy nazwe peta jaką mieliśmy, czy to z questu czy to swoją, tak ma być poprawnie! :)
	end

I będzie mnie żalów tutaj pod tematem, że jest inna nazwa peta niż sobie ustawili czy coś. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
45 minut temu, kamil2321 napisał:

A Ty chciałeś wszystko sprzedawać a nie jest Twoje xD  ale pomińmy ten fakt i zajmijmy się faktem, iż to co tu jest przez Ciebie zrobione jest to amatorskie. 
Ani nie wyjaśniłeś niczego ani nic a ponadto tego questa co masz to można go wyrzucić ;) 

Każdy, kto użyje tego tematu, którego nie polecam a poprawiony znajdziecie u mnie to Wam dam małe co nieco informacji, iż jeśli po relogu będziecie mieli peta to on będzie nazywać się imieniem peta w queście, co jest bezsensu i polecam zmianę tego:

pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), "'s Pet", false)

end

na to:

--	pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), "'s Pet", false) -- tu jest org. nazwa z questa z dołączoną końcówką 's oraz z naszym nickiem :(  
			pet.summon(pc.getqf("pet_vnum"), petName, false) -- tutaj mamy nazwe peta jaką mieliśmy, czy to z questu czy to swoją, tak ma być poprawnie! :)
	end

I będzie mnie żalów tutaj pod tematem, że jest inna nazwa peta niż sobie ustawili czy coś. 

W moim przypadku kiedy to użyłem, po teleportacji mam 2 pety i po chwili ten drugi już znika. Dla mnie to zbędne bo jak przywołasz go to po każdej teleportacji nazwa będzie już ta sama, bo przecież nie odwołuje się i nie ma potrzeby przywoływać.

Dla przykładu, przywołam go za pierwszym razem to mam DekertFeniks, po każdej teleportacji i wylogowaniu Dekert's Pet.

Po za tym u siebie prawdopodobnie i tak wywalę nazwę, aby się nie wyświetlała bo pet ma dawać tylko bonusy i ładnie wyglądać ;)

Nikt nie patrzy na nazwę, jest to tylko poprawka wizualna za którą Ci dziękuję ;p

Opublikowano
5 godzin temu, Dekert napisał:

W moim przypadku kiedy to użyłem, po teleportacji mam 2 pety i po chwili ten drugi już znika. Dla mnie to zbędne bo jak przywołasz go to po każdej teleportacji nazwa będzie już ta sama, bo przecież nie odwołuje się i nie ma potrzeby przywoływać.

Dla przykładu, przywołam go za pierwszym razem to mam DekertFeniks, po każdej teleportacji i wylogowaniu Dekert's Pet.

Po za tym u siebie prawdopodobnie i tak wywalę nazwę, aby się nie wyświetlała bo pet ma dawać tylko bonusy i ładnie wyglądać ;)

Nikt nie patrzy na nazwę, jest to tylko poprawka wizualna za którą Ci dziękuję ;p

Luzik, masz zrąbane pety w takim razie ;)  Tak btw w tym queście co masz, GM może przywoływać wszystkie naraz pety, jak dobrze luknąłem na niego :D 
Taki dowodzik mały mam dla Ciebie i innych: https://youtu.be/TSN6TANde7A
Jeśli oferujesz płatne pety, a nie działają prawidłowo to pozdro xD 
Nie żebym dawał na Ciebie pocisk czy coś, ale taki mały prezencik filmowy ;) 
Ta poprawka wizualna jest ważna bo po co mieć po każdym relogu inną nazwę xD 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
9 minut temu, kamil2321 napisał:

Luzik, masz zrąbane pety w takim razie ;)  Tak btw w tym queście co masz, GM może przywoływać wszystkie naraz pety, jak dobrze luknąłem na niego :D 
Taki dowodzik mały mam dla Ciebie i innych: https://youtu.be/TSN6TANde7A
Jeśli oferujesz płatne pety, a nie działają prawidłowo to pozdro xD 
Nie żebym dawał na Ciebie pocisk czy coś, ale taki mały prezencik filmowy ;) 
Ta poprawka wizualna jest ważna bo po co mieć po każdym relogu inną nazwę xD 

Pety działają mi w 100%

A jak powiedziałem, po każdym relogu nazwa jest już ta sama ;)

Standardowo, że GM może przywołać kilka petów, na każdych plikach tak miałem i każdy quest to oferuje jeżeli go nie ruszałeś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...