Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top/mid

dawi1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam jakiejś ciekawej postaci na topa lub mida bo wiecie grałem rok Adc :\ i się wypaliłem nudzi mnie ta linnia mam na nią Xayah którą gram bardzo dobrze ale chcę się przerzucić na topa lub Mida nie mówimy o Jungli bo tam kompletnie nie potrafię grać xD

Chciałbym by mi się szybko nie znudziła 

żeby nie była za łatwa :3

Żeby miała całkiem fajny wygląd

I żeby była miła do grania 

Macie coś takiego? :) 

Elo Here

Opublikowano

Riven

+Burst

+DPS

+Dużo dashy, świetne gapclosery, do tego możliwość ucieczki i unikania skillshotów

+CC 

+Nieźle się snowballuje, duży carry potential

+/- Nie jest tanky, ale nie jest też squishy; częściowo rekompensowane przez tarczę

-Podatna na CC

-Nie radzi sobie z wieloma ranged toplanerami jak np. Teemo, Jayce czy Quinn

-Mimo wielu dashy może zostać wykite'owana

Kayle

+DPS

+Nieśmiertelność na R

+Dużo AOE dmg

+Leczenie, movementspeed buff

+Slow 

+B. dobry (ale nie świetny) push

+Mniej podatna na CC niż większość champów

-Brak gapcloserów

-Dość squishy (rekompensuje to leczenie w trakcie wymian i lane phase, w late mamy R)

-Brak hard CC

Akali

+Brak problemów z maną

+Gigantyczny burst

+Świetne wymiany

+Kontruje sporą część mety

+4 dashe (R, W)

+Niewidzialność na W

+Przyzwoity clear i push w mid i late game (E, pasywka)

+Boski sustain, zwłaszcza w mid i late game

+/- Moc postaci zależna wynika m. in. z jej obecnie dużych liczb i dobrze pasujacych przedmiotów; duża zmiana przedmiotów lub znaczny nerf postaci może ją wyrzucić z mety, ale nawet wtedy OTP Akali powinien dawać sobie radę b. dobrze

-Squishy

-Podatna na CC (choć możemy uniknąć sporej części CC spelli dashując, a po CC możemy użyć W i ograć przeciwnika; tragedii nie ma, ale CC lepiej unikać)

-Koszty energii są dość duże, więc przy czyszczeniu większej fali minionów czy przy dłuższej walce możemy mieć problemy

Komentarz:
Riven jest trudnym championem, więc wpasuje się w twój masochizm, po wymasterowaniu bardzo mocny wybór;

Kayle nieźle sobie radzi niezależnie od mety - wynika to z jej leczenia, gigantycznej mocy autoataków z E, leczenia i nieśmiertelności na R;

Akali obecnie jest horrendalnie mocna, kontruje większość mety na topie i midzie, dodatkowo obecna sytuacja z przedmiotami jest dla niej korzystna - może to się zmienić z kolejnymi patchami, ale w razie takiej sytuacji nie tracisz dużo, bo wymasterowanie tej postaci jest łatwe, kosztuje zaledwie 450IP, i jest parę postaci działających podobnie (Kassadin czy Fizz chociażby)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Ja powiem jedno

Ekko

No kurde, jedna z mocniejszych postaci, przeżyła wiele nerfów, przyjemnie się gra, ma fajne skiny, można nim iść tak na prawdę wszędzie prócz botlane'a, szczerze mówiąc mój main

Ja polecam serdecznie!

Opublikowano

Ekko i jak janjbardziej polecam. Znajomi twierdza, ze ujowy champ i szybko sie nudzi, wiec mozliwe, ze tez kwestia gustu...

Nie czaruj.

Opublikowano

Gangplank - jest bardzo mocny i w miarę trudny, niezbalansowany dmg z beczek

Azir - aktualnie ta postać przeżywa kryzys przez to, że jest trudna i są postacie mocniejsze ale dobrze zagrana potrafi wycarrować

Zed - myślę, że nie wymaga tak dużo nauki, a dostarcza sporo funu z gry i jest całkiem mocny pod nowego duskbladea

Opublikowano

Ja Ci polecam Dariusa, Renektona i Nasusa

Chyba najlepsze postacie na TOP'a tym bardziej jak ogarniesz w 100%

Dnia 6.07.2017 o 23:36, GryTrean napisał:

Ja powiem jedno

Ekko

No kurde, jedna z mocniejszych postaci, przeżyła wiele nerfów, przyjemnie się gra, ma fajne skiny, można nim iść tak na prawdę wszędzie prócz botlane'a, szczerze mówiąc mój main

Ja polecam serdecznie!

Dnia 11.07.2017 o 19:19, metinowiec189 napisał:

Ekko i jak janjbardziej polecam. Znajomi twierdza, ze ujowy champ i szybko sie nudzi, wiec mozliwe, ze tez kwestia gustu...

Ekko to bardziej midlaner

Dnia 18.07.2017 o 11:47, SpyrekPL napisał:

Gangplank - jest bardzo mocny i w miarę trudny, niezbalansowany dmg z beczek

Azir - aktualnie ta postać przeżywa kryzys przez to, że jest trudna i są postacie mocniejsze ale dobrze zagrana potrafi wycarrować

Zed - myślę, że nie wymaga tak dużo nauki, a dostarcza sporo funu z gry i jest całkiem mocny pod nowego duskbladea

wszystko spoko, ale Azir jest useless tak samo Zed w late game jeśli chodzi o team fighty bo 1v1 radzi sobie

77512f97859e.jpg

Opublikowano
Dnia 20.07.2017 o 06:24, Troll` napisał:

Ja Ci polecam Dariusa, Renektona i Nasusa

Chyba najlepsze postacie na TOP'a tym bardziej jak ogarniesz w 100%

Ekko to bardziej midlaner

wszystko spoko, ale Azir jest useless tak samo Zed w late game jeśli chodzi o team fighty bo 1v1 radzi sobie

Azir i Zed są useless w teamfightach? Dobrze się czujesz?

Azir może zablokować drogę ucieczki przeciwnikom lub wyłączyć jakiegoś assasyna na chwile chroniąc przy tym siebie lub swojego adc. A Zed? Aktualnie może zabić adc na r, e i aa. Jego cooldowny w late są bardzo niskie, więc 5 sekund po zabiciu enemy znowu może wkroczyć do walki.

Opublikowano
16 godzin temu, SpyrekPL napisał:

Azir i Zed są useless w teamfightach? Dobrze się czujesz?

Azir może zablokować drogę ucieczki przeciwnikom lub wyłączyć jakiegoś assasyna na chwile chroniąc przy tym siebie lub swojego adc. A Zed? Aktualnie może zabić adc na r, e i aa. Jego cooldowny w late są bardzo niskie, więc 5 sekund po zabiciu enemy znowu może wkroczyć do walki.

napisałem, że Azir jest useless, a o team fighty chodzi Mi o Zeda.

No fakt w sumie z Azirem przyznam Ci rację, ale takiego zeda łatwo skontrować.

Zabije ADC, a co z pozostałą 4 ?

Chodzi o dmg obszarowe, a nie tylko na jednego champa.

ZED wkurwia na linii, wygrywa z natury early game, ale w late potem łatwo go porobić, a jeśli myśli o postaci na rankedy to na pewno nie ZED , chyba że ma w dupie drużynę i chce grać sam.

77512f97859e.jpg

• Creative zmienił(a) tytuł na [Champ] Top/mid
  • Creative zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...