Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współczesne telewizory delikatne jak jajka?

absurdalna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wymarzył mi się ostatnio piękny zestaw: Zakrzywiony Samsung 55' + <jakaś_konsolka>. Nie zdążyłam niestety dojść do tego jaką konsolę wybrać bo przysłali mi roz**ebany ten telewizor i ponad miesiąc użerałam się z reklamacjami. B)

Wybrałam Samsunga UE55KU6100 (link dla wnikliwych: https://www.ceneo.pl/45253386#tab=click_scroll      

Trochę ze względu na cenę bo jedna z tańszych 55-tek. Trochę ze względu, że i tak połowa bajerów nie jest mi potrzebna etc. W każdym razie przychodzi z rozwaloną matrycą i blebleble.. wchodzę w sieć i zaczynam czytać o setkach przypadków gdzie ludzie dostają telewizor w całości w sklepie, przywożą go do domu, rozpakowują i taaadaaa: rozj**bana matryca = uszkodzenie mechaniczne. Nie mówię, że ten mój model. Tak ogólnie: różne telewizory. Zaczyna się wojna pt "to jest wina klientów, złego przewiezienia, złego odpakowania etc".

Główne pytanie, z którym do was przychodzę bo wiem, że większość z was się pewnie zna :13_upside_down:   : czy współczesne telewizory serio są tak delikatne jak jajka, których matrycę można uszkodzić złym uchwyceniem sprzętu? Czy ja przegapiłam gdzieś jak byk wypisane w specyfikacji modelu jaki wybrałam, że jest to gówno, w które nie warto ładować 3 tysięcy bo nie przeżyje ani pakowania ani przewiezienia gdziekolwiek a być może nawet wypakowania z kartonika? Mój brat był w wielkim szoku dotykając włączonego telewizora jak cholernie delikatna jest ta matryca. Jak niewielki nacisk wystarczył by pojawiały się na niej ślady.. 

Jeśli ktoś miałby chęć się podzielić wiedzą, będę wdzięczna.. bo dostałam te 3 kawałki z powrotem i nie wiem w sumie co teraz.

matryca.jpg

Opublikowano

Tak, matrycę możesz uszkodzić nawet złym chwyceniem sprzętu. Może wystarczyć że źle chwycisz telewizor przy wyjmowaniu, przyciśniesz palcami trochę mocniej matrycę, zwłaszcza jeśli telewizor jest większych rozmiarów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...