Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoka temperatura procesora

Marakonda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam od jakiegoś czasu problem z przegrzewającym się procesorem. Laptop był w serwisie, jest wyczyszczony, pasta została zmieniona. Podczas spoczynku laptop nie osiąga temperatury wyższej niż 50 stopni, lecz podczas stresu, pracy bądź gry (Przykładowo np. League of Legends) Temperatura gwałtownie skacze do nawet 100 stopni. Nie mam pojęcia w czym tkwi problem, zasilacz działa poprawnie, tak jak pisałem laptop czysty brak zabrudzeń ani kurzu w środku jak i na wywietrzniku. Poniżej wrzucam link z programu CPUID CPU-Z. Jest to laptop Lenovo G50-80

https://valid.x86.fr/bafeyl

Opublikowano

W samym linku masz opisane, że ten procesor osiąga temperatury 95 °C, a na stronie producenta nawet 105 °C, dodatkowo to jest laptop więc wysokie temperatury to w nim norma. Na twoim miejscu nie przejmował bym się tym ale jeżeli naprawdę Cię to niepokoi to możesz zainwestować w podkładkę chłodzącą pod laptopa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...