Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt Serwera, co myślicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obecnie z dosyć skromnym teamem pracujemy nad serwerem [Survival, Gildie, Magia/RPG]...

Historia teamu:
Kiedyś tworzyliśmy serwery jeszcze za czasów starego mc bez paska żywności i innych bajerów, było trudniej ale za to jak ciekawie. Nie trzymaliśmy się z polską sceną że względu na nie aż tak wielki ruch w porównaniu do zagranicy. Nasz serwer cieszył się popularnością (60 slotów ale za to cały czas pełne). Postanowiliśmy wrócić do tego już na polskiej scenie i widząc możliwości aktualnej wersji od razu zaczęliśmy się brać do roboty i wtem zaczął się projekt "MM 2017"

Przeglądając fora zauważyłem znużenie związane z easyHC, zdajemy sobie sprawę że za pewne twórcy sporo na takich serwerach zarabiają lecz mimo wszystko większość tego typu serwerów wciąż cieszy się popularnością... Więc jak to jest?
Nasza propozycja na serwer wygląda tak:

-Nowe przedmioty oraz bloki z craftigiem bez dodatkowych modów
-System rozwoju postaci
-System gildii (bardzo prosty)
-Nowe moby oraz drop z nich 
-Brak rang typu VIP, SUPER VIP
-Edycja kończy się wraz z osiegnieciem wszystkiego przez gildie/gracza
-Drop z rud (nie będzie monotonnego kopania stone)
-System Magii i żywiołów, polega na rozdzkach z zawartymi w nich określonymi czarami
-Bardziej realistyczny/trudny generator mapy
-Handel/dom aukcyjny

Czy w obliczu easyHC, gdyby ten serwer nie był "łatwym hardcorem" dałby radę utrzymać się z chociaż 40-50 graczom przy 150/200 slotach? Może wolelibyscie zobaczyć serwer który jest prawdziwym hardcorem? Jeżeli tak to na ile miałby być ban i co proponujecie?
I uwaga, to nie są zwykle gdybania, zaczęliśmy już pracę dobry miesiąc temu. Nie mamy wszystkich pluginow autorskich ale większość. Sporo dodajemy od siebie. Więc powinno być unikalnie i użytecznie.

Opublikowano

Polska scena tej gierki to jedno wielkie gowno. Ten obecny popyt na easyhc spowodowal, ze klimat nie ten sam.

Wg mnie przy dobrej reklamie powinno Wam sie udac.

Widze, ze serwer bedze sie skupial na survivalu, dlatego nie robcie prostego systemu gildii. Rozbudujcie go np. na podbijaniu terenow itd. po prostu zeby gra byla ciekawa.

Opublikowano
11 minut temu, Etaku napisał:

Polska scena tej gierki to jedno wielkie gowno. Ten obecny popyt na easyhc spowodowal, ze klimat nie ten sam.

Wg mnie przy dobrej reklamie powinno Wam sie udac.

Widze, ze serwer bedze sie skupial na survivalu, dlatego nie robcie prostego systemu gildii. Rozbudujcie go np. na podbijaniu terenow itd. po prostu zeby gra byla ciekawa.

Dzięki za opinię, weźmiemy pod uwagę i spróbujemy jakoś rozwinąć aktualny system, staramy się wszystko zachować w GUI, więc nie każdy element tak łatwo i szybko nam idzie. Jeżeli to nie problem to chętnie usłyszymy coś na temat prawdziwego hardcore i jaki zdaniem graczy taki "prawdziwy" hardcore wygląda

Opublikowano

czym bardziej skomplikowany tryb tym mniej polskich graczy.

no chyba ze masz ogarnieta ekipe po 20k subow x 10 to wtedy mozesz sie za cos takiego brac (rpg, jakies craftingi, nowe moby)

JAVA <3

Opublikowano
17 minut temu, Entify napisał:

czym bardziej skomplikowany tryb tym mniej polskich graczy.

no chyba ze masz ogarnieta ekipe po 20k subow x 10 to wtedy mozesz sie za cos takiego brac (rpg, jakies craftingi, nowe moby)

Tez tak myślę, dlatego u nas wszystko jest w miarę proste, i nie ma dodatkowych dungeonow czy minigierek bądź questów. Jest więcej survivalu niż RPG, a całość zamyka się w jednym GUI. Co do YouTuberow to nie mam żadnych informacji ile kosztują więc nie mam jak się wypowiedzieć. Postaram się ogarnąć temat w przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...