Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankietka  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Usunąć możliwość pvp w lokacjach dostępnych dla wszystkich ?

• Tak
      17
    • Nie
      17
  2. 2. Dodać tabelę top 10 killi i dead'ow?

• Tak
      24
    • Nie
      10
  3. 3. Dodać frakcje?

• Tak
      17
    • Nie
      17
  4. 4. Czy dodawać zbroje/narzędzia z enchantami typu sharpness 8, lub protection 6? (MAX25)

• Tak
      14
    • Nie
      20
  5. 5. Dodać top 10 górników ?

• Tak
      26
    • Nie
      8
  6. 6. Dodać "pandory ze skarbami" które będą wylatywać podczas kopania i zabijania mobów? (Będzie można je otwierać za darmo, nie będzie tak jak na niektórych serwerach "KUP JUŻ TERAZ KLUCZ DO TEJ SKRZYNI TYLKO 69ZŁ!!!")

• Tak
      20
    • Nie
      14
  7. 7. Czy przedmioty wylatujące z bossów mają mieć atrybuty typu +10 do speeda/ +10 do życia.

• Tak
      19
    • Niet
      15
  8. 8. Do lokacji będzie można się teleportować czy tylko iść z buta?

• Z buta
      15
    • Teleport
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie, ostatnio bardzo mi się nudziło więc postanowiłem rozpocząć projekt serwera RPG + SV + PVP. Będzie masa sklepów, masa lokacji, top 10 ilości zabójstw i top 10 ilości śmierci. Frakcji myślę że nie będę dodawać bo każdy tym wymiotuje i co drugi w Polsce to SV+FRAK SUPER DROP WBIJAJCIE SUPER SERVER!! Gracze będą mogli się bić na mapie oraz w rożnych lokacjach. Będą oczywiście bossy, nowe moby, super epickie przedmioty xD.

Projektem zajmuje się sam i może to trochę potrwać, nie dodaję żadnych zdjęć bo mapa i część lokacji jest nie skończona. Pytanie do was czy podobałby się wam taki serwer co usunąć, zmienić lub dodać ?

GŁOSOWAĆ W ANKIECIE! Dzięki

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Według mnie owy serwer nie ma szans się wybić... Powód? Teraz tylko IZIHC dzieci grają i nie chcą spróbować nic nowego ;') Ale powodzenia!

Opublikowano
5 godzin temu, xAdr1an napisał:

Według mnie owy serwer nie ma szans się wybić... Powód? Teraz tylko IZIHC dzieci grają i nie chcą spróbować nic nowego ;') Ale powodzenia!

No własnie o tym mówię, szkoda gadać. A do takiej mieszanki nie chce dodawać już frakcji bez przesady... Moim zdaniem projekt jest ciekawy, samo tworzenie sprawa mi przyjemność, no ale zobaczymy, dzięki za opinie.

Opublikowano

Bardzo podoba się mi ten projekt, ale według mnie powinno to inaczej wyglądać, lecz zgadzam się z niektórymi twoimi sugestiami:

• Frakcje- Może lepiej nie. Rozumiem innych którzy wstawiają to na swój serwer, ale powiem ci moją hipotezę jak Factions odzyskał odsetek swojej władzy na serwerach. "Pewien człowiek chciał spróbować czegoś innego niż FunnyGuilds (albo inne takie dodatki) i przypomniał sobie o starym pluginie na frakcje. Zrobił dobrze, że go dodał, ale nie ulepszył go nijak ze swojej strony prócz napisaniem ujowego skryptu na komendy typu: /frakcja dołącz, /frakcja zajmij itp. Parę graczy z jego serwera zauważyło ten 'progres' i ogarnęła ich nostalgia. Po czym założyli swoje serwery z gotowej paczki pluginów, tylko, że chcieli być autorscy i zamiast FunnyGuilds dali Factions, a we wszystkich skryptach /gildia dołącz zamienili na /frakcja dołącz. No, ale stwierdzili, że nie będą robili serwer Survival+Gildie tylko stworzą Survival+Frakcje. Jak dało się zauważyć, w niewielkim czasie powstało mnóstwo serwerów tego typu i jedyna ich różnica to była nazwa tzn. zamiast 'KoxCraft' dali 'MegaKoxCraft", nie wspominając o .ench.pl. 
  • Pandorki- Ja bym wymyśliła jakąś oryginalniejszą nazwę np. 'Magic Case', bo na pewno większości będzie się to kojarzyło ze SrajHC, na którym dało się zauważyć tzw. pierożki, pandorki, skrzynki cs:go. Jeżeli serwer ma być RPG+Survival, to najlepiej jeżeli nie będzie on łatwy, w ten sposób w tych skrzynkach będziesz mógł umieścić przedmioty takie jak np. nasiona, jedzenie, bloki budowlane, bronie i narzędzia lepszej jakości.

Nie miałam zamiaru w tym poście nikogo obrazić ani poniżyć jego działalności.

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuje za tyle sugestii i rad, na pewno część z nich postaram się wstrzyknąć do tego projektu i myślę że powstanie z tego dobry serwer. Naprawdę mi pomogłeś@sk8erace1:) jeszcze raz dziękuje.

Opublikowano

@Gold2wystarczyłby jeden post :D, nie wiadomo kiedy start, mam dużo obowiązków w domu i ciężko czasami znaleźć czas na ten projekt ale jakoś daję radę. Myślę że w sierpniu powinienem skończyć dopiero same podstawy to znaczy ogarnąć pluginy, skrypty, tab, "start" na którym będą pojawiać się gracze oraz kilka lokacji. Więc dużo jeszcze do roboty, przypominam że wszystko robię samemu :)

• Biter. zmienił(a) tytuł na Projekt serwera
Opublikowano

Pomysł ciekawy... Jednak bez dobrej reklamy rozgłos będzie znikomy, a to wszystko przez to, że teraz każdy fascynuje się EasyHC. Co do samego pomysłu, jeżeli będzie zrobiony na wysokim poziomie ma szanse zabłysnąć.

P.S Na pewno będę śledził losy tego projektu :)

Znalezione obrazy dla zapytania jack norris approved

Opublikowano
Dnia 29.06.2017 o 15:40, xAdr1an napisał:

Nie zgadzam się z twoim zdaniem! W minekamfa nie grają same dzieci ale też dojrzali ludzie :)
Polecam zobaczyć kiepski serwer jakim jest hajscraft.tasrv.pl który posiadał na pierwszej edycji 70 typa pomimo lagów i cofek

A co do ankiety:
4- Max 10
6- https://www.spigotmc.org/resources/magic-cauldron.37581/

Opublikowano
14 godzin temu, dez. napisał:

Nie zgadzam się z twoim zdaniem! W minekamfa nie grają same dzieci ale też dojrzali ludzie :)
Polecam zobaczyć kiepski serwer jakim jest hajscraft.tasrv.pl który posiadał na pierwszej edycji 70 typa pomimo lagów i cofek

A co do ankiety:
4- Max 10
6- https://www.spigotmc.org/resources/magic-cauldron.37581/

Mi chodzi, że serwery przekombinowane nie mają szans się wybić... Powód taki, że dzieci są przyzwyczajone do sewerów EasyHC itd. nie chcą spróbować czegoś nowego. Wiadomo, że garstka osób się znajdzie co by serwer sprawdziła i przypadła im do gustu, ale cóż... tak to wygląda... EasyHC tylko występuje głównie na polskiej scenie MC ;') Minimum 1 taki syf w tygodniu startuje... 

Wiadomo, że warto spróbować, ale ostrzegam tylko przed tym by nie robić sobie zbyt wielkiej nadziei, że gracze się zainteresują!

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...