Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem gry

Yutro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chcę rozpocząć przygodę z Aionem ale mam problem.

Już na samym początku, zamiast pobrać grę z GF pobrał mi ją kolega i wrzucił na dysk przenośny.

Kiedy wszystko sobie przerzuciłem na dysk C wystąpił problem, mianowicie:

Nie mam żadnej aplikacji żeby uruchomić grę, a jak odpalam NCSOFT Launcher to wyskakuje mi error E03001.

Pobrałem już apke Gameforga, ale jak próbuję odpalić jest update na kilka GB, a kolega pobierał i aktualizował wczoraj całą grę. Pomoże ktoś

tumblr_naiviuqJvf1tbcxsmo10_250.gif

Opublikowano

ZERO informacji czy Aion został pobrany z wersji EU GF czy NA NCSoft. Odpalasz grę przez NC i nie wiesz jakie masz pliki czyli kolidują ze sobą...  Pobrałes GF launcher i odpalasz przez GF launcher nie wiedząc jaką masz wersję gry xD nie muszę chyba dodawać nic innego ? Sugeruje pobrać Aiona od nowa tym razem wiedząc skąd pobierasz :) masz lipny net życie sciągaj parę dni EZ. 

Opublikowano

@djor nie wiedziałem że prócz Steama i GF można skądś jeszcze pobrać. Wynika jednak że Aion został pobrany z NCSoftu. Trochę pogrzebałem w necie, odpalam przez .bat w 32 bitach i wyskakuje mi error "this program is unavailable in your country"

tumblr_naiviuqJvf1tbcxsmo10_250.gif

Opublikowano

Skoro ''program is unavailable in your country'' wyraźnie wskazuje na to ,że masz wersję amerykańską nie zostaje Ci nic innego jak pobrać grę ze strony GF. Ponadto jeśli pobierasz wersję steam i będziesz ją znów otwierać GF launcherem będzie to samo gdyż pliki steamowe i GF ze sobą nie działają a teraz pokaż ładnie bydlaka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...