Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na wyświetlanie wiadomości administratorowi gdy gracz wykopie diament/szmaragd.

Fari_Go

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio znalazłem dość ciekawy serwer survival, jest na nim drop z rud i na tym serwerku jeden z administratorów nagrywał tak zwanego overwatch'a i zauważyłem że mają oni plugin - "gdy gracz wykopie diament lub szmaragd wyświetla się mu wiadomość" No więc gracze długo nie cisną na x-rejach i teraz pytanie do was czy znacie ten plugin i czy można w jakiś sposób go oszukać, nie wiem np. niszczyć jakoś diamenty pistonami tak aby wiadomość się nie wyświetlała nie mam pojęcia, napiszcie co myślicie. (Wers. minkrofta 1.8)

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Teoretycznie nie ma co dawać propozycji bez wiedzy, jak ich plugin lub też skrypt to sprawdza, ale sądząc po twojej wiadomości spróbowałbym użyć TNT. Nieco kosztowne, ale możliwe, że zadziała.

Opublikowano
51 minut temu, Fari_Go napisał:

@Jaqobbokej spróbuje tej opcji, dzięki i dowiedziałem się że jest to plugin OreBroadcast (link: https://www.spigotmc.org/resources/orebroadcast.16879/ )

Edit: Zapomniałem... administratorzy wyłączyli TnT na serwerze :/

Mów od razu że brodaci.net :D

Co do tematu, też próbowałem to jakoś ominąć i niezbyt się da... 

Teraz obieram sobie po prostu drogę po której widzę najwięcej diamentów i ide cały czas prosto. (Robiąc tak oni nie zbanują), nie rób podejrzanych korytarzy i wkopuj się pod ziemię tak jakbyś miał wrażenie że może być lawa... Po prostu bądź ostrożny :p

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...