Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amd Ryzen + GTX 1060 - Rwanie / wolne renderowanie świata w grach

RedHandBM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z komputerem w większości gier nawet i starych gdzie następuje wolne wczytywanie świata np. w Need For Speed Undercover niektóre samochody z ulicy pojawiają się dopiero jak jestem bardzo blisko , tak samo tekstury budynków i przy tym towarzyszą ściny. W wiedźminie 3 problem jest podobny. Mówię odrazu ; Komputer się nie grzeje , sprawdzam i dbam o temperatury komponentów.Długo myślałem i nie wiem co może być problemem ..

Specyfikacja komputera:

Procesor: Amd Ryzen 5 1600

RAM: Adata XPG Z1 8 GB 2400 MHZ

Płyta główna: MSI B350M Gaming PRo

Zasilacz: Corsair VS 550W

Karta Graficzna: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GB

Dysk: SanDisc SSD 240GB

Opublikowano

Od tego masz możliwość konfiguracji ustawień gry by sobie sprawdzić i zmieniać rożne parametry.  

Głownie te : 

Filtrowanie anizotropowe
Filtrowanie tekstur
Filtrowanie tekstur - optymalizacja anizotropowa
Filtrowanie tekstur - optymalizacja trójlinowa
Maks. liczba wstępnie renderowanych klatek
Optymalizacja wątkowa
Potrójne buforowanie

Problemem mogą być głównie sterowniki, najnowsze to nie zawsze znaczy lepsze działanie, testuj na starszych kartę.  

Innym problemem jest transfer, głownie wolniejszy z powodu dysku albo pamięci. Za to odpowiedzialna jest zawsze płyta główna i sterowniki, ich brak albo w złej wersji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jaki masz HDD (na SSD raczej gier nie masz)?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

To rusz dupsko, sprawdź resztę co podałem, nikt nie poda dokładnego powodu i przyczyny problemów, sam musisz sobie poszukać albo w software albo w hardware. Coś musi powodować wadliwe działanie. 

Rozwiązanie problemu nie polega na bezpośrednim wskazaniu problemu tylko najpierw znalezieniu tego problemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sprawdziłem sterowniki w starszej wersji i nowszej dalej jest to samo.

Sterowniki do płyty głównej aktualnie najnowsze / bios zaaktualizowany najnowszy / dysk sprawdzony pod względem bad sectorów / CrystalDiscInfo wykazuje stan dobry 100%. Wychodzi na to że problemem jest albo płyta albo pamięci ram 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...