Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Łączenie z peerami! próbowałem niemal wszystkiego

jakubixx

Pytanie

Opublikowano

Witam! 
Mój problem polega na tym że przy każdym torrencie mam łączenie z peerami cały czas
Nie mam antywirusa, zapora wyłaczona nie pomaga w dodatku utorrent jest wyjątkiem w zaporze
Dodawałem również reguły portu utorrenta w przychodzących jak i w wychodzących a nawet i odblokowalem port na stronie routera (Tp-link )
Nic nie pomogło i nie wiem co mam robić ;c
Z góry dziękuję za pomoc ;)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rob najlepiej nić skasuje wszystkie wyjątki co sobie utworzyłeś w routerze i w systemie. 

W routerze załącz UPNP

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

a próbowałeś odpalić linuxa (nawet w livecd) i tam sprawdzić, czy tam będzie poprawnie działać? w ten sposób można wykluczyć problem po stronie komputera / routera i szukać dalej rozwiązania.

Opublikowano

Zmieniasz coś w konfiguracji torrenta ?  Jaki to klient ? 

Odinstaluj torrenta i zainstaluj uTorrent bez jakichkolwiek ustawień programu, ściąg testowo jeden torrent. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

wątpie żeby był to problem systemu, a moge sprobowac w virtual boxie?
zresztą na laptopie mam win10 również nie chodzą torrenty

Opublikowano

nie ma co sprawdzać przez virtualbox. po prostu na pendrive czy płytkę nagraj np. ubuntu i wybierz opcję do przetestowania, włączy się system i na nim możesz sprawdzić, czy torrent zacznie poprawnie się ściągać. jeśli nie zacznie, to problem jest po stronie routera / dostawcy internetu, a jeśli zacznie - systemu (window$a)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...