Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z sektorami

Miecraft Maniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z sektorami craftcore, podłączyłem wszystko pod redisa, lilypada(Wymaga to plugin Bukkit-Connect) i mam problem, bo plugin też potrzebny do sektorów(LotosConnect) wymaga bungeecord na true, tyle że mam lilypada i jak wchodze to pisze "if you wish to use ip forwarding please enable it in your bungeecord config as well", czyli musiałbym posiadać jeszcze bungeecorda, ale jak połączyć lilypada i bungeecorda?

Opublikowano

To co napisałeś według mnie nie ma żadnego sensu. Sektory craftcore łączą się ze sobą za pomocą bazy redis używając kanałow pubsub(chyba tak to się nazywa), więc po co ci lilypad? na wszystkich powinien być wgrany spigot/paperspigot/bukkit etc. oraz wszystkie pluginy, ktorych wymagaja sektory podlaczone do 1 tej samej bazy redis, a bungeecord powinien byc tylko na lobby i potem przekierowywac na jeden z glownych serwerow.

Opublikowano

Czyli rozumiem, ze masz sektory postawione na spigocie, bungeecord, lobby na spigocie oraz jeden serwer na lilypadzie? jesli tak to wyglada to po prostu podlacz pod bungee jeszcze lilypada, choc to praktycznie nie ma sensu bo lilypad, a bungee nie moga siebie wymagac to sa 2 inne rzeczy pelniace ta sama funkcje.. najwidoczniej masz jakies *** pliki i tyle..

//EDIT

Kazdy 1 spigot z sektorami powinien byc podlaczony pod ta sama baze redis + powinien przekazywac sobie takie informacje jak eq gracza, wiadomosc na chat przez kanaly pubsub w redisie

Opublikowano

Z takimi rzeczami pisze się do autora sektorów, zna cały ten system, nikt tutaj nie pomoże. Pozdrawiam.

Opublikowano
31 minut temu, Etaku napisał:

Z takimi rzeczami pisze się do autora sektorów, zna cały ten system, nikt tutaj nie pomoże. Pozdrawiam.

Autor też mu nie pomoże bo jest to plugin z wycieku. Nie pozdrawiam autora tematu.

Opublikowano

Ma ktoś jeszcze te sektory? Jak tak to zapraszam pw.

Co do tematu to one są na wersje 1.8 i weatherfalla spróboj na tym uruchmoci

Opublikowano
9 godzin temu, krzukosz napisał:

Ma ktoś jeszcze te sektory? Jak tak to zapraszam pw.

Co do tematu to one są na wersje 1.8 i weatherfalla spróboj na tym uruchmoci

Wątpie żeby były pisane pod 1.8 bo tab jest zrobiony pod 1.7

Opublikowano

Nie dla psa kieubasa.

Ludzie co wy macie z tym podpierdzielaniem, pliki nie zostały udostępnione ze zgodą ich autora, wiec nie używajcie ich, chodziaż i tak każdy ma to w dupie, dlatego są tacy jak autor tematu i odpowiedzi nie dostanie :)

Gość dominik148
Opublikowano
1 godzinę temu, TheMajster napisał:

Nie dla psa kieubasa.

Ludzie co wy macie z tym podpierdzielaniem, pliki nie zostały udostępnione ze zgodą ich autora, wiec nie używajcie ich, chodziaż i tak każdy ma to w dupie, dlatego są tacy jak autor tematu i odpowiedzi nie dostanie :)

~Napisała to osoba która podpierd*la/podpierd*lała kod z kguild i jeszcze go sprzedawała/sprzedaje bez zgody autora XDDDDDDDDDDDD

@AntyWarn

Dobrze podpiąłeś pluginy pod redisa/mongodb? :v

Opublikowano
2 godziny temu, TheMajster napisał:

Nie dla psa kieubasa.

idz tam podpierdalac system configow z neoguilds mimo tego, ze jest potrzebna tylko 1 klasa jebany debilu xddddd albo przerob kguildsy na 20 innych mniejszych plg jak ostatnio i mow, ze to twoje + sprzedawaj XDDD niektorych serio trzeba chyba zabic

Opublikowano
43 minuty temu, dominik148 napisał:

~Napisała to osoba która podpierd*la/podpierd*lała kod z kguild i jeszcze go sprzedawała/sprzedaje bez zgody autora XDDDDDDDDDDDD

@AntyWarn

Dobrze podpiąłeś pluginy pod redisa/mongodb? :v

Po pierwsze kodu nigdy nie podpierd*lałem z innego pluginu. Przerabiałem to tak, ale każdy przerabianiem sie też zajmował, bo jest myśl, po co pisać od 0 jak i tak to samo wyjdzie.

A Ty nic innego nie potrafisz, tylko wypowiadać sie na tematy, o których pojęcia nie masz.. 

Ps. komentowałeś mi temat jakiś z takimi samymi zarzutami i jak ci odpowiedziałem, dalem ss paru klas to nawet nie odpowiedzialeś, zaczynać kłótnie to potrafisz, ale konczyć nie, to po cholere zaczynasz?? Ja nie należe do osób które odpuszczają, jak mam z kimś konflikt to cisne go cały czas i właśnie zacząłeś :)  Więc powodzonka noname'ie 

@uP

HAHA, kolejny noname sie odezwał, zróbcie koalicje jakąś przeciwko mojej osobie, a i tak nie wygracie ;) 

Szczyt desperacji, pewnie ktoś założył 2 konto i sie wypowiada... 

Opublikowano

@TheMajster

o i akurat na 2 screenie widac ten podjebany system configu z neoguilds idioto XDDD

// A MAJSTERGUILD KTORE SPRZEDAWALES PO 100 ZL MIMO TEGO ZE KOD TO WYCIETE GILDIE Z EASYMAXOW TO NIE PAMIETASZ? SERIO WEZ SIE ZAKURW JEBANY PRZEGRYWIE KTORY CHUJA UMIE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...