Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy tyle ramu wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chcialbym na wakacje wykupic serwer minecraft do grania z kolegami.

Bylby to serwer vanilla na wersje 1.12.

Serwer chcialbym wykupic z hostingu maxcraft.pl (dokladniej ten bez limitu slotow) z 1395mb ramu.

Wiec chcialbym was sie zapytac czy tyle ramu wystarczy na taki serwer gdzie max bedzie okolo 10 osob (z czego wszystkie naraz nie beda graly) oraz czy z taka iloscia ramu mozna by bylo grac na jakis modach, lub na bukkicie z podstawowymi pluginami (typu autosave, authme itp)

Jesli znacie inne hostingi to prosilbym o polecenie go w komentarzu. (Mam na mysli glownie hostingi z silnikiem vanilla)

Z gory dzieki.

Opublikowano

Myślę, że wystarczy ale jakoś bardzo dużo modów nie upchniesz, z pluginami to samo. (Modów nie ogarniam ale myślę ze te podstawowe pluginy (Essentials itd.] uciągnie)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
9 minut temu, Gigoss07 napisał:

Myślę, że wystarczy ale jakoś bardzo dużo modów nie upchniesz, z pluginami to samo. (Modów nie ogarniam ale myślę ze te podstawowe pluginy (Essentials itd.] uciągnie)

Dobra dzieki!

Chcialbym tez poznac opinie innych wiec na razie tematu nie zamykam.

Opublikowano

10 graczy, 1300mb, pluginy + mody?

Kolega ma ok. 40 pluginów, 1000mb - przy 4 graczach wywala serwer.

Jak wrzucisz 10 pluginow, i malo modow to moze i ci pojdzie.

JAVA <3

Opublikowano
49 minut temu, Entify napisał:

10 graczy, 1300mb, pluginy + mody?

Kolega ma ok. 40 pluginów, 1000mb - przy 4 graczach wywala serwer.

Jak wrzucisz 10 pluginow, i malo modow to moze i ci pojdzie.

Nie mowie ze 10, najprawdopodobniej o wiele mniej bedzie gralo w tym samym momencie. Jesli mialbym robic serwer to albo z samymi modami ( i to nie jakimis bardzo wymagajacymi) lub bukkit z podstawowymi pluginami.

Mysle ze i tak wybiere bukkita a z modow zrezygnuje lecz chcialem sie zapytac czy taki serwer by uciagnal mody.

Dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

Lepiej weź ofertę bez limitu RAM. Te inne to tylko oszukują. Dostajesz dużo slotów a za mało RAMu i potem są lagi. Ja RAM obliczam tak

RAM = ilość slotów x 100 mb + ilość pluginów x 50 mb + ilość skryptów x 10 mb

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano
2 minuty temu, PabloTL napisał:

Lepiej weź ofertę bez limitu RAM. Te inne to tylko oszukują. Dostajesz dużo slotów a za mało RAMu i potem są lagi. Ja RAM obliczam tak

RAM = ilość slotów x 100 mb + ilość pluginów x 50 mb + ilość skryptów x 10 mb

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

ehh, co do skryptow sie nie zgodze ale okej.

20 minut temu, Schrimer napisał:

Nie mowie ze 10, najprawdopodobniej o wiele mniej bedzie gralo w tym samym momencie. Jesli mialbym robic serwer to albo z samymi modami ( i to nie jakimis bardzo wymagajacymi) lub bukkit z podstawowymi pluginami.

Mysle ze i tak wybiere bukkita a z modow zrezygnuje lecz chcialem sie zapytac czy taki serwer by uciagnal mody.

Dzieki za odpowiedz.

kilka podstawowych pluginow na pewno nie zaszkodzi jesli ilosc graczy nie przekroczy 10osobek,

powinno uciagnac bez problemu.

JAVA <3

Opublikowano

A jesli bym wybral serwer na enderchescie vanilla na 5 slotow to bylby to dobry wybor?

Kiedys po kupieniu takiego serwera czesto nie dalo sie na niego wejsc tylko trzeba bylo probowac po pare razy i dopiero za ktoryms razem mozna bylo wejsc na serwer, a takze zdarzaly sie czasem lagi.

Nie wiem czy cos zle ustawilem czy po prostu hosting mial wtedy jakis problemy.

Chcialbym wiec od was uslyszec opinie na ten temat.

Opublikowano
Dnia 22.06.2017 o 16:01, Schrimer napisał:

A jesli bym wybral serwer na enderchescie vanilla na 5 slotow to bylby to dobry wybor?

Kiedys po kupieniu takiego serwera czesto nie dalo sie na niego wejsc tylko trzeba bylo probowac po pare razy i dopiero za ktoryms razem mozna bylo wejsc na serwer, a takze zdarzaly sie czasem lagi.

Nie wiem czy cos zle ustawilem czy po prostu hosting mial wtedy jakis problemy.

Chcialbym wiec od was uslyszec opinie na ten temat.

Nie ma takiego problemu. Tylko pamiętaj że kupując Vanille - zapominasz o pluginach.

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
2 godziny temu, Gigoss07 napisał:

Nie ma takiego problemu. Tylko pamiętaj że kupując Vanille - zapominasz o pluginach.

Wiem wiem, az taki glupi nie jestem ze jesli kupie vanilla to bedzie brak bukkita jak i modow.

Tylko po prostu mnie ciekawilo dlaczego gdy kiedys kupilem serwer to byly lagi lub nie mozna bylo na serwer wejsc tylko trzeba bylo pare razy probowac dopoki sie uda...

Czy to byla wina hostingu czy cos zle ustawilem.

Opublikowano
2 godziny temu, Schrimer napisał:

Wiem wiem, az taki glupi nie jestem ze jesli kupie vanilla to bedzie brak bukkita jak i modow.

Tylko po prostu mnie ciekawilo dlaczego gdy kiedys kupilem serwer to byly lagi lub nie mozna bylo na serwer wejsc tylko trzeba bylo pare razy probowac dopoki sie uda...

Czy to byla wina hostingu czy cos zle ustawilem.

Myślę, że była to wina hostingu. Lecz gdy grałem sobie ostatni z kolegami na Vanilli (enderchest.pl) - wszystko działało jak należy :)

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Dziekuje wam wszystkim za pomoc!

Najprawdopodobniej zdecyduje sie na hosting od enderchesta Vanilla na wersje 1.12 na 5 osob, poniewaz sadze ze taki serwer wystarczy dla mnie i moich kolegow na cale wakacje, a znajac ich nie beda ciagle grac tak by serwer byl pelen :D

Dziekuje jeszcze raz za pomoc!

Prosilbym moderatora o zamkniecie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...