Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROSZE O USUNIECIE TEMATU

Entify

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROSZE O USUNIECIE TEMATU, ZROBIL SIE NIEPOTRZEBNY SPAM, BO MALUTKI "PROGRAMISTA" ZROBIL PUBLICZNY PLUGIN

(tak programista, poniewaz jesli zrobilem nawet najmniejszy plugin moge sie tak nazwac)

JAVA <3

Opublikowano

No to teraz poczytaj co o tobie sądze xD

Generalnie nie polecam tego typka. Name242 mówił na tsie że jaki on plugin nie wyda to entify zaraz podpierdala także. ADMINISTRACJA HALOOOO!! Chyba nie można podjebywać cudzych pluginów i je tu udostępniać xD. Tak samo było z pluginem na pomoc. Name dał dowody że entify podjebał mu plugin i co? Sprawa ucichła ;/ ( SCREEN: http://prntscr.com/fmfeae ) Ubolewam nad tym że tacy ludzie jeszcze nie dostali tu bana. Czekamy tylko aż enfity DODA do swojego "AŁTORSKIEGO" core te zaczepki. Swoją drogą czekamy na DL pewnie w 99% jest to sklejka innych pluginów. A nie czekaj! Przyznałeś się przecież że zajebałeś pandorki od xawera xDDD SS: http://prntscr.com/fmfcay I nie czekaj. Wiem jaką dasz odpowiedz " PRZECIEŻ TO TYLKO LISTENERY!" a w tytule filmu masz napisane " AUTORSKI " Także no w chuj autorski ;) Czekam na odpowiedz. Najlepiej wbij do nas na tsa ( ip podam na pw ) pogadamy sobie, oraz pogadasz sobie z Name242 ;) (i Tak nie wbijesz bo się cykasz :D). A na sam koniec. Co z tego że piszesz że zimmex to Name242? Coś to zmieniło w twoim życiu? Nie rozumiem...

Ps. Jak jakiś admin to czyta proszę o banowane takiego ścierwa.

:)

Opublikowano

emmm? Że niby co w moim kodzie było nie tak? Twój jest o wiele bardziej słabszy, będzie walił serwer na TPS przy większej ilości osób. Po za tym ??? Dlaczego wszystko jest w Main? xD W main piszę się tylko onEnable i disable. Czasami można coś innego, ale nie cały plugin! Po za tym lepiej było napisać. BarApi.remove niż to co ty zrobiłeś.  Mój plugin jest o wiele wiele bardziej zoptymalizowany, pod większe serwery gdzie na raz może zaczepiać się kilkanaście osób. 

Ehh tak jak myślałem, wydam plugin Entify zaraz się wpierdoli z butami i da ten swój autorski plugin. Czemu wcześniej go nie wypuściłeś? Aaaa bo nie wiedziałeś jak napisać! :D

Opublikowano
55 minut temu, Zimmex napisał:

emmm? Że niby co w moim kodzie było nie tak? Twój jest o wiele bardziej słabszy, będzie walił serwer na TPS przy większej ilości osób. Po za tym ??? Dlaczego wszystko jest w Main? xD W main piszę się tylko onEnable i disable. Czasami można coś innego, ale nie cały plugin! Po za tym lepiej było napisać. BarApi.remove niż to co ty zrobiłeś.  Mój plugin jest o wiele wiele bardziej zoptymalizowany, pod większe serwery gdzie na raz może zaczepiać się kilkanaście osób. 

Ehh tak jak myślałem, wydam plugin Entify zaraz się wpierdoli z butami i da ten swój autorski plugin. Czemu wcześniej go nie wypuściłeś? Aaaa bo nie wiedziałeś jak napisać! :D

czytales kod? prosze cie nie osmieszaj sie hahahaha, przeciez moj kod jest calkiem inny, nie wiedzialem jak napisac? XDDDDDDDDDDD
nawet tego nie skomentuje

nie mozna pisac w MAINIE calego pluginu?

Po 1. nie mainie tylko klasie glownej

po 2. klasy glownej nie nazywamy main tylko 'najlepiej', podobnie do nazwy pluginu, czyli np. w moim przypadku PokePlugin.

po 3. gdzie pisze ze w klasie glownej nie piszemy calego pluginu? jest to bardzo maly plugin, nie przekracza 50 linijek wiec chyba moge to napisac w samej klasie glownej niz tak jak ty rozpisywac sie na 3 klasy

1 godzinę temu, Werqa napisał:

No to teraz poczytaj co o tobie sądze xD

Generalnie nie polecam tego typka. Name242 mówił na tsie że jaki on plugin nie wyda to entify zaraz podpierdala także. ADMINISTRACJA HALOOOO!! Chyba nie można podjebywać cudzych pluginów i je tu udostępniać xD. Tak samo było z pluginem na pomoc. Name dał dowody że entify podjebał mu plugin i co? Sprawa ucichła ;/ ( SCREEN: http://prntscr.com/fmfeae ) Ubolewam nad tym że tacy ludzie jeszcze nie dostali tu bana. Czekamy tylko aż enfity DODA do swojego "AŁTORSKIEGO" core te zaczepki. Swoją drogą czekamy na DL pewnie w 99% jest to sklejka innych pluginów. A nie czekaj! Przyznałeś się przecież że zajebałeś pandorki od xawera xDDD SS: http://prntscr.com/fmfcay I nie czekaj. Wiem jaką dasz odpowiedz " PRZECIEŻ TO TYLKO LISTENERY!" a w tytule filmu masz napisane " AUTORSKI " Także no w chuj autorski ;) Czekam na odpowiedz. Najlepiej wbij do nas na tsa ( ip podam na pw ) pogadamy sobie, oraz pogadasz sobie z Name242 ;) (i Tak nie wbijesz bo się cykasz :D). A na sam koniec. Co z tego że piszesz że zimmex to Name242? Coś to zmieniło w twoim życiu? Nie rozumiem...

Ps. Jak jakiś admin to czyta proszę o banowane takiego ścierwa.

po 1. nie od xawiera tylko kguildow bo xawier ukradl kod z kguildsow ( i prosze cie nie mieszaj go w to )

po 2. podjebalem mu plugin na pomoc? plzzz, usunalem backdoory i napisalem ze autorem pluginu jest name, potem temat CHYBA usunalem, bo plugin byl za przeproszeniem DO DUPY.

po 3. na jaki dl czekasz? core juz dawno jest wydany, zobacz sobie u mnie na kanale.

po 4. nie listenery tylko eventy kotku

po 5. nie odrozniasz prostego && od ||, wiec o czym ty mi tutaj piszesz

po 6. AUTORSKI, bo autorski. co nie jest autorskiego? CALY KOD jest autorski. A to ze plugin nejma byl ujowy to napisalem nowy, lepszy, z konfigiem.

po 7. KIEDYS was jeszcze zniszcze, mam tyle dowodow, prosze was HAHAHHA

mam wszystko co mi potrzebne, od backdoorow po wlamywanie na serwery widzow, czekam az tylko wybije mi wiecej subow, a jak mnie jeszcze bardziej wkurzysz to zalatwie DUZEGO ytbera ktory wszystkie dowody pokaze i cie zniszczy :)
takie male wyjasnienie, dla tychg ktorzy czytaja a nie wiedza o co chodzi.
- name w swoich pseudoautorskich pluginach, ktore kradl z neta i podpisywal pod siebie wrzucal po prostu backdoory, a na filmie pisal aby widzowie z tymn pluginem na serwerze podali ip serrwera, i co nejm z tego mial? Wchodzil na serwer, wpisal proste .ass, dostal opa, zniszczyl serwer, (jeszcze to nagrywal hahhaa), i wyrzucal z powodem "wbijac na.. <ip serwera name>", to co robiliscie jest po prostu zalosne, i pamietaj, ja cie jeszcze NA PEWNO kiedys zniszcze bo ktos taki jak ty nie moze miec zycia na tubach.

droga werqo, prosze cie za co mam dostac bana? za kradniecie pomyslow na plugin? to czyms grozi? gdzie w regulaminie pisze ze nie moge krasc pomyslow? dopoki nie kradne nikomu calego kodu i nie wrzucam backdoora tak jak wy, to nic mi nie grozi :) 

@edit

Cytat

ajlepiej wbij do nas na tsa ( ip podam na pw ) pogadamy sobie, oraz pogadasz sobie z Name242

jestem na tym waszym super tsie juz ponad dobre 15 minut, a tu nic :)
https://scr.hu/dRmmoe

god plzz, czemu ty mi piszesz ze ja wam pluginy kradne, raz wrzucilem wasz plugin 4 linijkowy z usunietym backdoorem, ale nigdzie nie podpisalem sie pod autora.
a tak ps. kazdy wasz smieszny plugin moge napisac przy nagrywaniu :)
czekam az wrzucicie cos nowego, chetnie napsisze cos z tym samym pomyslem, ale pisane od zera.

w main pisze sie tylko onEnable i onDisable XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
j*blem HAHAHHAHAA

idz naucz sie podstaw plzz, gdzie ty takie cos wyczytales? prosze, nie ucz mnie jak sam nie wiesz.

Hhahahahaha, moze lepsze bedzie lepsze zapisywanie do .yml kazdego gracza, zamiast tak jak ja zrobilem? Wg. ciebie bedzie to wydajniejsze?
Czemu mam pisac barapi.remove?

przeciez tu masz kod z barapi

@Deprecated
  public static void setMessage(Player player, String message)
  {
    if (hasBar(player)) {
      removeBar(player);
    }
    FakeDragon dragon = getDragon(player, message);

dragon.name = cleanMessage(message);
    dragon.health = dragon.getMaxHealth();

cancelTimer(player);

sendDragon(dragon, player);
  }

samo usuwa :)

JAVA <3

Gość dominik148
Opublikowano

Eh, gorzej tak prostego pluginu napisać chyba nie mozna xD

Tez sie trochę dziwie ze @Entifydalej bana nie ma na tym forum.

Z tego co wiem to mulciaki są karane permem, lecz administracja forum w ostatnim czasie chyba śpi :v 

Nie polecam.

Cytat

Po 1. nie mainie tylko klasie glownej

Ktoś tu nie umie Angielskiego jak i chyba programowania xD (Podkreśliłem 'programowania' ponieważ niektórzy chyba myślą ze programowanie to jest: JD-GUI > CTRL + C  > ECLIPSE > CTRL + V)

Opublikowano
3 minuty temu, dominik148 napisał:

Eh, gorzej tak prostego pluginu napisać chyba nie mozna xD

Tez sie trochę dziwie ze @Entifydalej bana nie ma na tym forum.

Z tego co wiem to mulciaki są karane permem, lecz administracja forum w ostatnim czasie chyba śpi :v 

Nie polecam.

Ukryj treść

Ktoś tu nie umie Angielskiego jak i chyba programowania xD (Podkreśliłem 'programowania' ponieważ niektórzy chyba myślą ze programowanie to jest: JD-GUI > CTRL + C  > ECLIPSE > CTRL + V)

nie rozumiem, plugin byl pisany od zera, wiec z czym ty tu do mnie? Zadne CTRL+C>CTRL+V.

Wg. ciebie dodawanie kazdego gracza do .yml, tez byloby prostsze? :)

Co tu jest tak bardzo zle?

Jakiee mulciaki, spokojnie :) 

JAVA <3

Opublikowano

Polecam @Entifyjak najbardziej mocno z mojego serducha.

Plugin jak i jego pomoc robi wielką robote. Pomaga ludzią  i nic za to nie bierze.

Więcej takich ludzi.

(Wejdź jeszcze na tego tsa xdd)

Opublikowano

Hmm bardzo fajna ta karuzela śmiechu. 

Tak na serio, @Entifyczy ty żartujesz z nazwą "Main'a" ? Proszę Cię, ale każdy może nazwać maina jak chce(np. KlasaGlowna, Main, askjasdaja itp.).

Listenery możesz nazwać eventem albo listenerem. Czasami załamujesz mnie...

Opublikowano
2 minuty temu, Oskarr1239 napisał:

Hmm bardzo fajna ta karuzela śmiechu. 

Tak na serio, @Entifyczy ty żartujesz z nazwą "Main'a" ? Proszę Cię, ale każdy może nazwać maina jak chce(np. KlasaGlowna, Main, askjasdaja itp.).

Listenery możesz nazwać eventem albo listenerem. Czasami załamujesz mnie...

nie nie zartuje, kazdy dobry programista nazywa tak swoje klasy glowne. (nie nazywam sie dobrym programista :) )

a to ze jakies dzieci wziely nazwe Main z kguildsow... he

JAVA <3

Opublikowano
4 minuty temu, Entify napisał:

nie nie zartuje, kazdy dobry programista nazywa tak swoje klasy glowne. (nie nazywam sie dobrym programista :) )

hmm no nie do końca :/ 

Opublikowano
22 minuty temu, Entify napisał:

Weź ty czasami się zastanów @Entify

Największy  z wszystkich programistów, jacy stąpali po tej planecie, twórca własnej javy, krul bukkita(czytaj Kamilkime) nazywał klasę główna Main, wiec  nie wiem, po co wgl ten spam.

Opublikowano

Po pierwsze, w komendach zawsze zwracaj true.

Po 2, bez sensu robisz taska z czasem, że po czasie usuwa gracza z listy, lepiej zrobic na hashmapie. (zapis UUID i LONG)

Po 3, po co przy wylaczeniu serwera czyścisz liste, jak będzie ona czysta?

Po 4, wszystko z configu zapisz w zmiennych i ładuj przy starcie serwera, a nie ladujesz co chwile.

@Sp1di

Co wy kur** wszyscy macie do tego kamilkime czy jak mu tam, on zrobi wiecej niż wiekszość programistów z mpc....

Na prawde, większość osób powinna znaleźć sens swojego życia, bo chejtując a nic nie potrafiąc nic nie osiągną.

Opublikowano

@TheMajsterteraz to ty przesadziłeś co ja mam do Kamilkime, pytasz się co mam do mojego mentora... szanuje go jak nikogo innego, obdarowałem go tyloma tytułami, a ty do mnie wyjeżdzasz, ze hejtuje, weź przestań trollowac majster pls.

Opublikowano

To i ja dorzucę swoje 3 grosze.

Wnioskuję, że autor pluginu ukradł typowi tylko pomysł, nie cały plugin. Nie pobrał pluginu, zmienił plugin.yml, zapisał się jako autor i wydał. Nie. Ukradł mu pomysł na to, czy użytkownik name242 poddał pomysł jakiejś licencji czy jak?  Zachowanie w pełni etyczne.

@Entify
1. Klasy nazywasz tak jak Ci wygodnie, byleby odwzorowywały kod w nich zawarty.
Tu masz konwencję nazewnictwa w Javie: https://javastart.pl/static/podstawy-jezyka/zapis-i-konwencja-nazewnictwa/

2. Owszem, małych pluginów nie trzeba rozbijać na kilka klas, ale to jest dobra praktyka. Jeśli będziesz chciał później jeszcze bardziej rozbudować plugin to możesz się pogubić, a w kodzie będzie jeden wielki bajzel.

3. Co masz do zapisu danych graczy w yml? Wiele pluginów BARDZO DOBRYCH, na skalę globalną tak robi, nikt nie narzeka. Wszystko tkwi w wykonaniu, zrobisz to dobrze, to nie będzie tak żarło. Oczywiście powszechnie wiadomo, że yml służy raczej do konfiguracji, ale ciekawą alternatywą może być np. json, używając gsona można coś fajnego skleić. No i zostaje też baza danych, coraz popularniejsze są bazy noSQL, redis, mongodb.

@TheMajster
Wiesz co mają do kamilkime? Pamiętają jego stare serie, która była okropnie zhejtowana (chyba nie muszę mówić przez kogo), wszyscy zaczęli go cisnąć publicznie, a od tamtej pory Kamil zrobił ogromny progress, a pomagał naprawdę wielu osobom, które teraz wyszły na prostą :). Kamil jest dobrym programistą, śmiem twierdzić, że jeden z lepszych na tym forum.

Co do 4 punktu, sięgając do configu sięgasz do jego obiektu z załadowanymi zmiennymi przez Bukkita (a nie bezpośrednio do pliku), więc raczej na tym wydajności nie zyskasz, to już bardziej kwestia wygody.

Opublikowano

Kurwa jaka gównoburza o chujowy kod i chujowy zresztą pomysł. Nie mogę, trzymajcie mnie xD

Ale muszę się przyczepić 2 faktów.

1. Co macie do Kamilkime. Jest lepszy niż wy wszyscy razem wzięci programiści od siedmiu boleści co narzekają na klasę Main xDDD

2. Co macie do nazywania klasy głównej (ang. Main class) - Mainem? Co to zmieni w waszym życiu że ktoś tak nazwie? Pochlastacie się? A może to i nawet lepiej, im mniej takiego czegoś na świecie tym lepiej. 

Jedynie kiedy nazywam "klasę główną" nazwą pluginu (bo pewnie o to wam chodzi) to jak piszę coś co będzie używane jako API, by nie pomylić 20 pluginów z jedną klasą Main. I tylko wtedy widzę sens takiego nazywania. 

I nie powie mi nikt że jestem chujowym programistą bo nazywam Maina mainem. Patola co się w tym kraju porobiło, nawet człowiek klas nazywać sobie nie może jak chce. 

@PS

muszę jeszcze dodać aby się moderacja nie przyjebała (której już w sumie nie ma, kto by chciał na takim gówno forum pracować) - kod chujowy, pomysł chujowy, i nic więcej w sumie nie mam do powiedzenia. 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano
Cytat

@Zimmex

W main piszę się tylko onEnable i disable. 

Wow, pierwszy kurs kamilkime'a za tobą!

Te onEnable i onDisable mogę sobie w prawie każdej klasie zrobić, do czegoś chyba jest "main:" w plugin.yml

Opublikowano
11 godzin temu, ScoreBoard napisał:

Wow, pierwszy kurs kamilkime'a za tobą!

Te onEnable i onDisable mogę sobie w prawie każdej klasie zrobić, do czegoś chyba jest "main:" w plugin.yml

Hmm?

Chodziło mi głównie o to że w mainie powinno pisać się onEnable i disable i np. getInst. Po chuj zaśmiecać całą klase jakimś kodem? Ja zawsze jak robie jakiś plugin nie zaśmiecam Main'a tylko piszę to w oddzielnych klasach.

Podsumowywując ten cały spam.

Enfity to jebane gówno które nie może wymyśleć nic swojego tylko podpierdala pomysły a nawet całe kody (ss: https://prnt.sc/fmfeae

Odchodzę z mpc, bo tu praktycznie sami pseudo-programiści ( czyt. Entify ).

@EDIT:

Czekam aż wystartuje ten twój zajebisty serwerek. ( ss: http://prntscr.com/fmq0tc )

Spodziewaj się crashów, bo za pewne nie zabezpieczysz podstawowych pakietów. xD

@Edit2:

Jeszcze chciałeś się ze mną wymienić na plugin MajsterMotd xDDD

http://prntscr.com/fmq0w0

Opublikowano

Serio? Wy chyba wszyscy jestescie pajacami. Do maina moge wpierdolic co chce. Sam osobiscie nie widze sensu w robieniu 4 klas dla 30 linijek. To forum już upada. Pod dosłownie każdym tematem znajdą sie pierdoleni specjalisci kotrzy beda spamic i narzucac innym swoje flaszywe racje i poglady. Zrobil cos zle? To mu to napisz w punktach i do widzenia a nie spamicie i wyciagacie jakies brudy ktore nikogo nie obchodza.

Opublikowano
4 godziny temu, Zimmex napisał:

Hmm?

Chodziło mi głównie o to że w mainie powinno pisać się onEnable i disable i np. getInst. Po chuj zaśmiecać całą klase jakimś kodem? Ja zawsze jak robie jakiś plugin nie zaśmiecam Main'a tylko piszę to w oddzielnych klasach.

Podsumowywując ten cały spam.

Enfity to jebane gówno które nie może wymyśleć nic swojego tylko podpierdala pomysły a nawet całe kody (ss: https://prnt.sc/fmfeae

Odchodzę z mpc, bo tu praktycznie sami pseudo-programiści ( czyt. Entify ).

@EDIT:

Czekam aż wystartuje ten twój zajebisty serwerek. ( ss: http://prntscr.com/fmq0tc )

Spodziewaj się crashów, bo za pewne nie zabezpieczysz podstawowych pakietów. xD

@Edit2:

Jeszcze chciałeś się ze mną wymienić na plugin MajsterMotd xDDD

http://prntscr.com/fmq0w0

kurwa kurwa kurwa jebany imbecyl

pisalem ci na pw, chodz na tego tsa, czemu wysylasz cos co bylo kilka tygodni temu?

Wyjasnij prosze 1 rzecz. Czemu we wszystkich twoich pluginach, (oprocz tych w tym miesiacu) musisz wjebac jebanego backdoora, a pozniej twoi widzowie placzą ze zepsules im serwer +/-50 graczy, a nic ci nie zrobili.

Masz zajebistych programistow, nie potrafia odroznic && od ||, nie no gratuluje, na pewno napiszecie kiedys zajebiste gildie lub autorskiego core'a.

Te twoje smieszne crasherki XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

plzzzzzzzzz, przeciez ty juz masz blackliste, tak samo jak bana ip, (oczywiscie na bungee), a co do pakietow, to tak, mam gowniany serwer, nie zabezpieczylem go, (co wg. ciebie 'zabezpieczenie' oznacza wgranie plg exploitfixer) - powiem ci tyle, nawet nie wejdziesz na serwer, a nawet jak wejdziesz to ups, zdziwisz sie HE, crasherki nie dzialaja, szykujemy serwer na +/-1500 graczy, a nie zabezpieczylismy prostego wysylania pakietow! NO TAK! Kocham twoj tok myslenia. I powiedz prosze, czemu ty piszesz tu o moim serwerze, czy ja gdzies pisze o tym twoim scierwie xhtc? "DARMOWE VIPY! WBIJAJ! EVIP JUZ TYLKO 4.92!" - co jest akurat prawdą (http://xhtc.pl/news;jsessionid=B9CADAC9F428611EF2CDA47B47F51B3D) - jeszcze ten wasz smieszny szablon haha.

Czemu bedziesz mi wypominal przez kilka miesiecy ze raz 'ukradlem' ci kod, gdzie podpisalem cie pod autora pluginu, ale usunalem tylko backdoora?

Ten kod byl tak ujowy ze nie wiem po co to wrzucilem. A no tak, nie znalem sie wtedy nawet na podstawach javy.

18 godzin temu, AdamGrzegorz napisał:

Kurwa jaka gównoburza o chujowy kod i chujowy zresztą pomysł. Nie mogę, trzymajcie mnie xD

Ale muszę się przyczepić 2 faktów.

1. Co macie do Kamilkime. Jest lepszy niż wy wszyscy razem wzięci programiści od siedmiu boleści co narzekają na klasę Main xDDD

2. Co macie do nazywania klasy głównej (ang. Main class) - Mainem? Co to zmieni w waszym życiu że ktoś tak nazwie? Pochlastacie się? A może to i nawet lepiej, im mniej takiego czegoś na świecie tym lepiej. 

Jedynie kiedy nazywam "klasę główną" nazwą pluginu (bo pewnie o to wam chodzi) to jak piszę coś co będzie używane jako API, by nie pomylić 20 pluginów z jedną klasą Main. I tylko wtedy widzę sens takiego nazywania. 

I nie powie mi nikt że jestem chujowym programistą bo nazywam Maina mainem. Patola co się w tym kraju porobiło, nawet człowiek klas nazywać sobie nie może jak chce. 

@PS

muszę jeszcze dodać aby się moderacja nie przyjebała (której już w sumie nie ma, kto by chciał na takim gówno forum pracować) - kod chujowy, pomysł chujowy, i nic więcej w sumie nie mam do powiedzenia. 

- napisal programista ktory POZYCZYL kod na gildie z kguildsow

czemu prawie kazdy programista, taki jak ty musi hejtowac mniejszych programistow bo zrobili maly pluginek?

19 godzin temu, bartzz napisał:

To i ja dorzucę swoje 3 grosze.

Wnioskuję, że autor pluginu ukradł typowi tylko pomysł, nie cały plugin. Nie pobrał pluginu, zmienił plugin.yml, zapisał się jako autor i wydał. Nie. Ukradł mu pomysł na to, czy użytkownik name242 poddał pomysł jakiejś licencji czy jak?  Zachowanie w pełni etyczne.

@Entify
1. Klasy nazywasz tak jak Ci wygodnie, byleby odwzorowywały kod w nich zawarty.
Tu masz konwencję nazewnictwa w Javie: https://javastart.pl/static/podstawy-jezyka/zapis-i-konwencja-nazewnictwa/

2. Owszem, małych pluginów nie trzeba rozbijać na kilka klas, ale to jest dobra praktyka. Jeśli będziesz chciał później jeszcze bardziej rozbudować plugin to możesz się pogubić, a w kodzie będzie jeden wielki bajzel.

3. Co masz do zapisu danych graczy w yml? Wiele pluginów BARDZO DOBRYCH, na skalę globalną tak robi, nikt nie narzeka. Wszystko tkwi w wykonaniu, zrobisz to dobrze, to nie będzie tak żarło. Oczywiście powszechnie wiadomo, że yml służy raczej do konfiguracji, ale ciekawą alternatywą może być np. json, używając gsona można coś fajnego skleić. No i zostaje też baza danych, coraz popularniejsze są bazy noSQL, redis, mongodb.

@TheMajster
Wiesz co mają do kamilkime? Pamiętają jego stare serie, która była okropnie zhejtowana (chyba nie muszę mówić przez kogo), wszyscy zaczęli go cisnąć publicznie, a od tamtej pory Kamil zrobił ogromny progress, a pomagał naprawdę wielu osobom, które teraz wyszły na prostą :). Kamil jest dobrym programistą, śmiem twierdzić, że jeden z lepszych na tym forum.

Co do 4 punktu, sięgając do configu sięgasz do jego obiektu z załadowanymi zmiennymi przez Bukkita (a nie bezpośrednio do pliku), więc raczej na tym wydajności nie zyskasz, to już bardziej kwestia wygody.

no tak, z ta klasa Main troche przesadzilem ;<

JAVA <3

Opublikowano
1 godzinę temu, Entify napisał:

pisalem ci na pw, chodz na tego tsa, czemu wysylasz cos co bylo kilka tygodni temu?

Wyjasnij prosze 1 rzecz. Czemu we wszystkich twoich pluginach, (oprocz tych w tym miesiacu) musisz wjebac jebanego backdoora, a pozniej twoi widzowie placzą ze zepsules im serwer +/-50 graczy, a nic ci nie zrobili.

Masz zajebistych programistow, nie potrafia odroznic && od ||, nie no gratuluje, na pewno napiszecie kiedys zajebiste gildie lub autorskiego core'a.

Te twoje smieszne crasherki XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

plzzzzzzzzz, przeciez ty juz masz blackliste, tak samo jak bana ip, (oczywiscie na bungee), a co do pakietow, to tak, mam gowniany serwer, nie zabezpieczylem go, (co wg. ciebie 'zabezpieczenie' oznacza wgranie plg exploitfixer) - powiem ci tyle, nawet nie wejdziesz na serwer, a nawet jak wejdziesz to ups, zdziwisz sie HE, crasherki nie dzialaja, szykujemy serwer na +/-1500 graczy, a nie zabezpieczylismy prostego wysylania pakietow! NO TAK! Kocham twoj tok myslenia. I powiedz prosze, czemu ty piszesz tu o moim serwerze, czy ja gdzies pisze o tym twoim scierwie xhtc? "DARMOWE VIPY! WBIJAJ! EVIP JUZ TYLKO 4.92!" - co jest akurat prawdą (http://xhtc.pl/news;jsessionid=B9CADAC9F428611EF2CDA47B47F51B3D) - jeszcze ten wasz smieszny szablon haha.

Czemu bedziesz mi wypominal przez kilka miesiecy ze raz 'ukradlem' ci kod, gdzie podpisalem cie pod autora pluginu, ale usunalem tylko backdoora?

Ten kod byl tak ujowy ze nie wiem po co to wrzucilem. A no tak, nie znalem sie wtedy nawet na podstawach javy.

czemu prawie kazdy programista, taki jak ty musi hejtowac mniejszych programistow bo zrobili maly pluginek?

XDDDD Mam zajebistych programistów? A nawet nie wiesz że kim ona jest w administracji no kurwa gratulacje! Jak byś chciał wiedzieć to ona dopiero się uczy programowania w javie. Także odpierdol się od niej bo jak bym cię w realu spotkał to dostał byś po mordzie za takie uwagi. 

Piszesz że mam u was już BLACKLISTE. xD No to nie zle tylko wiesz? Mam zmienne ip także gónfo ci to da xD!

Na 100% nie zabezpieczyliście wszyskich crasherów / pakietów. Nie będę tu ich wymieniał, ponieważ chcę je użyć. 

Piszesz że na twoim nędznym serwerku będzie grało ponad 1k typa xDD Jak ty tyle na oczy nie widziałeś xD! Wgl o czym my tu piszemy. Przecież ty jesteś zwykłym pachołkiem któremu się nudzi i wkurwia ludzi, i nawet nie potrafi nic poprzeć argumentami, tylko zasłania się tym że dawałem backdoory do plg.

Dobra jeśli chodzi o backdoory to dodałem je ponieważ jak byś nie wiedział, to kiedyś byłem w siedzi overcore, miałem swój tryb oraz pluginy. Do nich dodawałem backdoory, na wypadek gdyby kiedyś mnie ojebali czy coś. No i fakt stało się. Ojebali mnie na serwer + graczy. No i po tym postanowiłem udostępnić plugin na bany na yt. Nie miałem już scr plg dlatego nie usunąłem backdoora.

Piszesz jeszcze że niby moi widzowie płaczą że im serwer zniszczyłem? Pokaż gdzie. Nigdzie tak nie było. + jeszcze kiedyś pisałeś że wbijałem na serwery przez backdoora i nagrywałem z tego. 1 odcinek się pojawił z griefu lobby, bo nie zabezpieczyli portów.

Dlatego skończ już mnie wkurwiać, to moja ostatnia wiadomość do Ciebie. Więcej nie odpowiem na twoje oszczerstwa w moją stronę. 

POZDRO!

Ps.

Czekam na dowody na mnie xD Ciekawe jakie ... hmm.. Także czekamy..

Pewnie dasz taki dowód że dodałem backdoora (którego wyjaśniłem wyżej) do mojego pluginu na bany xD!

@Edit

Patrz lepiej na swoją stronke bo leci na strzała z darmowego stressera, a z płatnego to już nawet nie wspomne ! xD

ss:

Opublikowano
37 minut temu, Entify napisał:

Zapierdol się człowieku bo powietrze kradniesz xDDDDD

Dalej wyciągaj moje projekty sprzed miliorda lat i uważaj że są aktualne xD idiotyzm na tym forum mnie rozpierdala, czuje się jakby tu ludzie byli z mózgiem porównywalnym do organizmów z eksplozji kambryjskiej. 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano
4 minuty temu, Zimmex napisał:

XDDDD Mam zajebistych programistów? A nawet nie wiesz że kim ona jest w administracji no kurwa gratulacje! Jak byś chciał wiedzieć to ona dopiero się uczy programowania w javie. Także odpierdol się od niej bo jak bym cię w realu spotkał to dostał byś po mordzie za takie uwagi. 

Piszesz że mam u was już BLACKLISTE. xD No to nie zle tylko wiesz? Mam zmienne ip także gónfo ci to da xD!

Na 100% nie zabezpieczyliście wszyskich crasherów / pakietów. Nie będę tu ich wymieniał, ponieważ chcę je użyć. 

Piszesz że na twoim nędznym serwerku będzie grało ponad 1k typa xDD Jak ty tyle na oczy nie widziałeś xD! Wgl o czym my tu piszemy. Przecież ty jesteś zwykłym pachołkiem któremu się nudzi i wkurwia ludzi, i nawet nie potrafi nic poprzeć argumentami, tylko zasłania się tym że dawałem backdoory do plg.

Dobra jeśli chodzi o backdoory to dodałem je ponieważ jak byś nie wiedział, to kiedyś byłem w siedzi overcore, miałem swój tryb oraz pluginy. Do nich dodawałem backdoory, na wypadek gdyby kiedyś mnie ojebali czy coś. No i fakt stało się. Ojebali mnie na serwer + graczy. No i po tym postanowiłem udostępnić plugin na bany na yt. Nie miałem już scr plg dlatego nie usunąłem backdoora.

Piszesz jeszcze że niby moi widzowie płaczą że im serwer zniszczyłem? Pokaż gdzie. Nigdzie tak nie było. + jeszcze kiedyś pisałeś że wbijałem na serwery przez backdoora i nagrywałem z tego. 1 odcinek się pojawił z griefu lobby, bo nie zabezpieczyli portów.

Dlatego skończ już mnie wkurwiać, to moja ostatnia wiadomość do Ciebie. Więcej nie odpowiem na twoje oszczerstwa w moją stronę. 

POZDRO!

Ps.

Czekam na dowody na mnie xD Ciekawe jakie ... hmm.. Także czekamy..

Pewnie dasz taki dowód że dodałem backdoora (którego wyjaśniłem wyżej) do mojego pluginu na bany xD!

1. 

Cytat

jedyne co bys zaczal robic jak bys mnie zobaczyl to spierdalac

2.

Cytat

Piszesz że mam u was już BLACKLISTE.  No to nie zle tylko wiesz? Mam zmienne ip także gónfo ci to da xD!

hmm, nssv z tego co wiem nas crashowalo, pewien dobry programista z tego forum zabezpieczyl serwer i po sprawie.

Zmienne ip XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
plz, wbijales na serwer kilkaset razy i caly czas jedno i to samo ip, pobrales jakies gowno i myslisz ze to ci zaslania adres ip w mc XDDD

3.

Cytat

Piszesz że na twoim nędznym serwerku będzie grało ponad 1k typa xDD Jak ty tyle na oczy nie widziałeś xD!

napisalem juz, spotkamy sie jeszcze w lipcu. i wez przestan napierdalac to jebane 'xd' bo mnie juz wkurwiasz

4.

Cytat

gdzie te dzieci placza? w komentarzach :), jakie overcore? pucowales dupke lordowi i go przepraszales plzz

a jak jestes taki super zajebisty i mnie straszysz ze zrobisz mi cos w realu to chetnie sie z toba spotkam i ci napluje w ten jebany ryj

@? mam nadzieje ze tego postu nie zobaczy administracja bo bedzie warn XDD

9 minut temu, AdamGrzegorz napisał:

Zapierdol się człowieku bo powietrze kradniesz xDDDDD

Dalej wyciągaj moje projekty sprzed miliorda lat i uważaj że są aktualne xD idiotyzm na tym forum mnie rozpierdala, czuje się jakby tu ludzie byli z mózgiem porównywalnym do organizmów z eksplozji kambryjskiej. 

w takim razie, czemu jakies scierwo name, wyciaga jakis temat sprzed miliarda lat, piszac ze zajebalem mu plugin, gdzie nie podpisalem sie pod zadnego autora, tylko usunalem backdoora?

JAVA <3

Opublikowano
10 minut temu, Entify napisał:

1. 

jedyne co bys zaczal robic jak bys mnie zobaczyl to spierdalac

2.

hmm, nssv z tego co wiem nas crashowalo, pewien dobry programista z tego forum zabezpieczyl serwer i po sprawie.

Zmienne ip XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
plz, wbijales na serwer kilkaset razy i caly czas jedno i to samo ip, pobrales jakies gowno i myslisz ze to ci zaslania adres ip w mc XDDD

3.

napisalem juz, spotkamy sie jeszcze w lipcu. i wez przestan napierdalac to jebane 'xd' bo mnie juz wkurwiasz

4.

gdzie te dzieci placza? w komentarzach :), jakie overcore? pucowales dupke lordowi i go przepraszales plzz

a jak jestes taki super zajebisty i mnie straszysz ze zrobisz mi cos w realu to chetnie sie z toba spotkam i ci napluje w ten jebany ryj

@? mam nadzieje ze tego postu nie zobaczy administracja bo bedzie warn XDD

w takim razie, czemu jakies scierwo name, wyciaga jakis temat sprzed miliarda lat, piszac ze zajebalem mu plugin, gdzie nie podpisalem sie pod zadnego autora, tylko usunalem backdoora?

1. Tak mam zmienne IP po restarcie routera. Także możesz mnie pocałować w sam środek dupci :*

2. Pucowałem dupke lordowi? hahah... to było kiedy nie miałem zabezpieczeń. Myślisz, że czemu overcore już sprzedaje serwer? Bo z unixejem crashowaliśmy im serwer przez co ludzie odchodzili

3. hahha.. człowieku, jak ja bym Cię spotkał to bym ci tak najebał że byś się sam nie pozbierał, więc już skończ, bo nie będzie mi mówił jakiś jebany wymoczek że mi najebie xD Ile ty wgl masz lat? 13 ? xD

4. Sam jesteś ścierwem które kradnie pluginy, pomysły + kody. I denerwuje tylko na około ludzi xDDDDD

Dawaj następną odpowieć jebany zerze 

@Edit

Coś ci stronka pada :(:(:( smuteG http://i.imgur.com/VrDAJ91.png

Opublikowano
19 godzin temu, AdamGrzegorz napisał:

Patola co się w tym kraju porobiło, nawet człowiek klas nazywać sobie nie może jak chce. 

w kraju? nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego worka. To, że jakaś tam osoba która pochodzi z polski pisze bzdury to nie oznacza, że cały kraj tak robi, damn.

@topic

nadal nie wiem czemu nikt się nie zajął tym tematem i go nie zamknął, a ludzi powarnował, przecież ten wątek to jeden wielki smietnik

@Biter.

@Rayso.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Zimmex napisał:

1. Tak mam zmienne IP po restarcie routera. Także możesz mnie pocałować w sam środek dupci :*

2. Pucowałem dupke lordowi? hahah... to było kiedy nie miałem zabezpieczeń. Myślisz, że czemu overcore już sprzedaje serwer? Bo z unixejem crashowaliśmy im serwer przez co ludzie odchodzili

3. hahha.. człowieku, jak ja bym Cię spotkał to bym ci tak najebał że byś się sam nie pozbierał, więc już skończ, bo nie będzie mi mówił jakiś jebany wymoczek że mi najebie xD Ile ty wgl masz lat? 13 ? xD

4. Sam jesteś ścierwem które kradnie pluginy, pomysły + kody. I denerwuje tylko na około ludzi xDDDDD

Dawaj następną odpowieć jebany zerze 

@Edit

Coś ci stronka pada :(:(:( smuteG http://i.imgur.com/VrDAJ91.png

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mam 15 lat, 2 lata k1, teraz sport i kulturystyka, zaloze sie ze jakbys mnie zobaczyl to bys mnie przepraszal

uj mnie obchodzi lord, nie umie zabezpieczyc serwera to ma,

typie XDDDDDDDDDDDDDDDDD

strona nam padnac ma? WEZ PLZZZZZZZZZZZ

"nie ma szans
zeby strona padła XDDD
mamy 7 warstw
i między każdą jest ochrona od cloudflare
+ moje firewalle na wejściu i wyjściu XD"

1. nie zdobedziesz nawet ip strony

2. to jest twoja moc bobasku? XDDD

https://scr.hu/27nz/dg5jr

JAVA <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...