Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CryptoLocker - sposób na pozbycie się wirusa na Windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś kolega wysłał do mnie na skype zdjęcie CryptoLockera na swoim komputerze, przeszukaliśmy komputer i po jakimś czasie wpadł na pomysł aby w Menadżerze Zadań wejść w zakładkę uruchamianie aby znaleźć nietypową nazwę programu. I znalazł program o nazwie wxdsys, po czym wyłączył automatyczne uruchamianie przy starcie komputera, i zresetował komputer aby wyłączyć CryptoLockera. Kliknął ppm na wxdsys i kliknął "otwórz lokalizację pliku" po czym usunął wszystko z folderu, po oszacowaniu strat okazało się jednak że zrobił to trochę za późno i CryptoLocker zdążył zakodować mu już znaczną część ważnych plików.

Wirus kryje się w folderze Microsoft, jeżeli w folderze Microsoft będą nietypowe dla takowego pliki, należy go jak najszybciej usunąć.

Oto rada dla każdego kto padł ofiarą CryptoLockera, jak najszybciej zróbcie to co mój kolega, bo będzie za późno.

:SOJUSZNIKV8

Opublikowano

No i gdzie ten sposób na pozbycie się ? Tak wyłącza się i usuwa częściowo  90% wirusów i innego syfu pod systemem.   

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 20.06.2017 o 20:30, Ktosiu napisał:

No i gdzie ten sposób na pozbycie się ? Tak wyłącza się i usuwa częściowo  90% wirusów i innego syfu pod systemem.   

No tak ale niektórzy tego nie wiedzą, np mój kolega :P

• 1 miesiąc temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na CryptoLocker - sposób na pozbycie się wirusa na Windows 10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...