-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Beryfes
Beryfes
Witam, z reguły sam potrafię poradzić sobie z problemami natury informatycznej, jednak ten mnie przerósł. Otóż parę dni temu ze względu na zainstalowanie programu, który razem ze sobą przyniósł masę trojanów i malware byłem zmuszony do reinstalacji systemu i formatu dysku systemowego. Po reinstalacji na windows 10 home x64 pojawiły się problemy w grach. Głównie chodzi o League of Legends i World of Warcraft. W Lolu przed reinstalacją systemu miałem po 120 FPS, teraz nawet na zimnym laptopie jest to max 50 fps.
Zainstalowałem sterowniki od karty graficznej tak jak zawsze, czyli poprzez GeForce Experience, również zaktualizowałem sterowniki od płyty głównej Intel ze strony producenta. Co więcej, nie mam programów działających w tle, wykonałem sporo konfiguracji w systemie, które według różnych serwisów/filmików na Youtube mają przyśpieszyć jego działanie. W grze również zmniejszyłem wszystkie wymagania, pomimo, że GeForce Experience poleca przy moim sprzęcie grę na wysokich ustawieniach. System Windows także jest zaktualizowany.
Co do temperatury laptopa, to jest ciepły, lecz kilka dni temu grając cały dzień w Lola FPS spadały jedynie do 50-60 fps w teamfightach. Teraz nawet pisząc tutaj na forum litery nie pojawiają się płynnie.
Temperatury z programu CoreTemp:
Rdzenie w różnej temperaturze ale bardzo zbliżonej do siebie, skaczą od 60 do 65 stopni co chwilę.
Mój laptop:
Samsung RC530, Intel Core i7 2630QM 2.00 GHz, 4GB RAM, Grafika zintegrowana + NVIDIA GeForce GT 540M 2GB
Dodam, że mam też podkładkę chłodzącą.
Ps. Gra jest uruchamiana na tej grafice GeForce.
Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.