Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega nie może się połączyć z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam od wczoraj problem, gdyż moi przyjaciele nie mogą dołączyć na serwer minecraft z 44 modami. Od razu mówie że każdemu paczka działa na singlu, zdarza się to nie wszystkim. Podsyłam również błąd jaki jest wyświetlany na ich monitorach.
Z góry dziękuje za pomoc.

19359108_1881076048815098_2013352815_o.png

Opublikowano

Jakie IP jest wpisane w server.proporties?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Ogólnie to pewnie podajesz złe ip, albo nie masz odblokowanych portów. To tak ip, które podajesz w server.properties to ip, które możesz sprawdzić w cmd wpisująć ipconfig i szukasz linijki z ipv4. Porty jak odblokować to znajdziesz na yt. A ip, które podajesz znajomym możesz znaleźć na stronie http://www.pokapoka.pl. Jakieś pytania pisz. Mam nadzieję, że pomogłem. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Serwer ogólnie jest wykupiony na craftserve.pl. Ip to 127.0.0.1:13753, czyli powinienem odblokować jakieś porty? Jestem zielony w temacie, a problem z dołączeniem ma tylko jeden z dziesięciu znajomych.

Opublikowano
1 godzinę temu, zDooomisiowanY napisał:

Serwer ogólnie jest wykupiony na craftserve.pl. Ip to 127.0.0.1:13753, czyli powinienem odblokować jakieś porty? Jestem zielony w temacie, a problem z dołączeniem ma tylko jeden z dziesięciu znajomych.

127.0.0.1 = localhost co do odblokowywania portów nic nie musisz skoro hostowany. Coś myślę, że to ip co podałeś to nie ip do tego serwera port może się zgadzać ale raczej nie ip. Poszukaj

Opublikowano
Dnia 20.06.2017 o 15:53, EnglishPhilips napisał:

127.0.0.1:13753

to ip hosta 

Jak masz wykupiony server to żadnych portów nie odblokowujesz bo nie masz do tego dostępu a kolegą podajesz ip lub nazwe domeny którą sobie ustawiłeś  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...