Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Problem Ze Zmiana Itemow Na Start Pliki Sui'Ego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie. Korzystalem z poradnika :

To jest ukryta treść, proszę

moj plik give_basic_weapon.quest wyglada tak:

To jest ukryta treść, proszę

Po wgraniu na server przez fz oraz po zrestartowaniu servera wyskakuje blad ... core dumped

Po dopisaniu 2x end na koncu server sie uruchamia ale eq na start nie dostaje postac...

zepek.png

PO CZYM ROZPOZNAC POLAKA NA PRIVIE? ZOBACZ:)

pliks.png

Opublikowano

ok sproboje. Dodam jeszcze ze jezeli dodam give_basic_weapon.start do .../notarget/login to wyskakuje to core dumped... A jezeli nie dodam serv dziala ale eq nie daje

zepek.png

pliks.png

Opublikowano

moze ja tez cos dodam w quescie masz np linijki pc . give_item2 a powinno byc pc.give_item2 nie moze byc spacji przed ani po kropce

old-metin.jpg
Opublikowano

hmm to chyba nie jest problem poniewaz na plikach raina dzialalo.

zepek.png

pliks.png

Opublikowano

u mnie to byl problem jak byly spacje bo skili na p nie dawalo ja mam pliki sui teraz. a co dotego blad core dumped oznacza ze w jakims pliku jest blad tzn jest cos w nim zle napisaneja bym stawial na ten quest sproboj te specja przez . usunac i zobacz

old-metin.jpg
Opublikowano

jak wgralem orginalny give_basic_weapon.quest od sui to tez nie dziala;/ Moze musi byc w /notarget/login plik give_basic_weapon.start?

zepek.png

pliks.png

Opublikowano

nie napisz jakim programem wrzucasz pliki jak wrzucisz do quest w konsoli lub terminalu np putty czy cos wpisujesz

cd /usr/home/sui/metin/channel/share_data/locale/hongkong/quest

a potem

./qc give_basic_weapon.quest

old-metin.jpg
Opublikowano

wrzucam przez FileZille. Komenda qc sprawdza tylko poprawnosc pliku a nie robi zmian naprawiajacych. Teraz juz chyba wiem jaka byla przyczyna. Nie mialem pliku give_...start poniewaz o sie tworzy po wykonaniu sh make takze teraz sproboje z sh make

EDIT

OK JUZ DZIALA. Tak jak mowilem sh make konieczne do zamkniecia

zepek.png

pliks.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

no to tak, zrobiłem mniej wiecej jak kolega wyzej, wpisałem to wszystko - cd /usr/home/sui/metin/channel/share_data/locale/hongkong/quest potem potem sh make potem reboot, wszystko sie załadowało + na samym koncu gdy serwer sie załadował wyskoczyły 4 komunikaty free inode /usr/(pelno numerków) had 4 blocks (wyskoczyły 4 takie same jedno pod drugim). ale Serw był ON, wiec zrobiłem nowa postac zeby sprawdzic, zaladowało sie i niema nic, pojawia sie nowa postac bez niczego, nawet LVla nie dostaje. a to z end end end mam dobrze

Doszedłem do tego że podstawowy działa, poprostu nie moge znaleść jakiegos innego żeby działał ;/

Edytowane przez graco2231

yyy ?

zbieram + ;D

<3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...