Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minergate program i strona

pazur77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W programie MinerGate pokazuje mi że kopię Bytecoin z prędkością 7,5 kH/s a na stronie (strona monitoruje to tylko) że z od 20 H/s do 80 H/s 

Więc o co chodzi jak mam dostawać te 7,5 kH/s?

Opublikowano

Kupić z 3-5 kart graficznych Najlepiej tesli/quadro za 2-3 tyś zł i zrobić koparkę bo jak widać nie masz nawet dobrego sprzętu albo źle ustawiony program. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 17.06.2017 o 18:24, Ktosiu napisał:

Kupić z 3-5 kart graficznych Najlepiej tesli/quadro za 2-3 tyś zł i zrobić koparkę bo jak widać nie masz nawet dobrego sprzętu albo źle ustawiony program. 

Bytecoin korzysta z algorytmu "CryptoNight" co oznacza, że po prostu niewarto inwestować w karty graficzne...

Już lepiej kopać używając ASICs.

Edit: "Bytecoin algorithms offer no advantage to GPU mining" 

Opublikowano

Nie pisz co używać tylko zwróć uwagę ile on chce zarobić, choć by skały srały mu złotem takiej wydajności nie osiągnie z marnym sprzętem albo nawet dobra grafiką. Zresztą nie podałem zwykłych kart graficznych bo za takie pieniądze na takiej karcie nie pogra w gry.

Zwróć też uwagę że chce zwiększyć prawie 100x do 300x wydajność w stosunku do tej co osiąga obecnie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
15 godzin temu, Ktosiu napisał:

Nie pisz co używać tylko zwróć uwagę ile on chce zarobić, choć by skały srały mu złotem takiej wydajności nie osiągnie z marnym sprzętem albo nawet dobra grafiką. Zresztą nie podałem zwykłych kart graficznych bo za takie pieniądze na takiej karcie nie pogra w gry.

Zwróć też uwagę że chce zwiększyć prawie 100x do 300x wydajność w stosunku do tej co osiąga obecnie.

Żeby zwiększyć zarobki 300x to by musiał wszystko brać na kredyt... No i nigdy nie słyszałem by ktoś używał tych kart co podałeś do kopania, w większości używa się kart "gamingowych" tj. rx 470/480, gtx 1060/1070 itd albo dedykowanego sprzętu tj. ASICs. Między innymi dlatego na rynku nie ma teraz żadnych kart bo wszystkie zostały wykupione przez minerów (etherum).

A co do prędkości to pewnie nie zauważył, że może tam być napisane w taki sposób:

0,17 kh/s - samo 0 pominął i myślał, że kopie w kh/s, a nie H/s.

No i do tego trzeba pamiętać, że to nie jest tak, że jeśli karta kopie z prędkością np. 30 Mh/s to te 30 Mh/s będzie równo cały czas pokazywać na stronie... raz będzie strona pokazywać 10 Mh/s, a innym razem 50 Mh/s (jest to spowodowane wieloma czynnikami - nie samą kartą, bo karta rzeczywiście może utrzymywać stale 30 Mh/s). Dlatego trzeba patrzeć na średnią prędkość (np. zostawić koparkę na 24h i obliczyć średnią prędkość, a nie prędkość jaką osiąga w tej chwili).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...