Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W czym zrobić aplikacje na telefony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W czym zrobić aplikacje za pomocą któregoś z tych języków c++, c#, lub java. Nie chcę żadnego silnika. chodzi o to, żeby aplikacja była zrobiona całkowicie przeze mnie bez jakiegoś splash screena z silnika

Co muszę pobrać, aby zacząć już je tworzyć, słyszałem już o jakimś eclipse, frameworkach czy czymś tam, ale nwm co to jest i jak tego użyć.

W aplikacji mi chodzi o to, żeby był scrollview i przeniesienie z jednej sceny do drugiej.

Opublikowano

W jak chcesz Javie to możesz pobrać Android Studio(https://developer.android.com/studio/index.html) a w c#  to np w Visual Studio 2017 w instalatorze pakietów musisz zaznaczyć ze chcesz tworzyć aplikacje mobilne i wtedy możesz korzystać z Xamarin'a. Jednak wydaje mi się ze w android studio prościej ci będzie stworzyć aplikacje.

Tutaj masz taki mały opis jak wyglada tworzenie projektu w android studio:
http://strefakodera.pl/programowanie/android-java/pierwsza-aplikacja-w-android-studio/2

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale jeśli chcę na androida i na iosa to za pomocą czego to zrobić?

nwm jak to jest ale snapchat chyba nie został zrobiony na jakimś silnku? i czy oni robią osobno na androida a na iosa?

Opublikowano

nie, snapchat nie został zrobiony na żadnym silniku. To zależy, korzystając z  Xamarin'a to chyba by działało i na IOS i na androidzie. Czasem studia piszą po prostu dwie oddzielne aplikacje przystosowane konkretnie pod system

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...