Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpinanie rankingu pod stronę główną

fffff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie!

Na wstępie, JEŚLI NIE MASZ ZAMIARU MI POMÓC TO PO PROSTU OMIŃ TEN TEMAT, NIKT NIE CHCE WIDZIEĆ JAK PISZESZ (NP. MYŚLISZ ŻE KTOŚ ZA DARMO CI TO ZROBI?) NIE OCZEKUJĘ TEGO WIĘC JEŚLI MASZ JAKIŚ PROBLEM DO TEGO TEMATU TO PO PROSTU GO OPUŚĆ!.

Tyle na wstęp :) 

Mój problem polega na tym że chciał bym zrobić podstronę z rankingiem na stronie głównej do mojego serwera, (posiadam 2 serwery i stronę główną).

Ranking miał by się sam aktualizować, niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać, jest na to jakiś skrypt?.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Domyślam się że potrafisz w php takie podstawy jak pobranie i wyświetlenie wartości z mysql.

Pobierz tabelkę w której jest zapisana "cześć" zależy od plików jak dana tabelka nazywa się w bazie. 
Następnie osadź wartości w tabeli php i zrób sortowanie od najwyższej do najniższej :)

To najprostsza metoda i jak zapytasz odpowiednio wujka google to dostaniesz prawie gotowe rozwiązania :)

1000093817-removebg-preview-1.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 17.06.2017 o 16:32, SebuśPL napisał:

Domyślam się że potrafisz w php takie podstawy jak pobranie i wyświetlenie wartości z mysql.

Pobierz tabelkę w której jest zapisana "cześć" zależy od plików jak dana tabelka nazywa się w bazie. 
Następnie osadź wartości w tabeli php i zrób sortowanie od najwyższej do najniższej :)

To najprostsza metoda i jak zapytasz odpowiednio wujka google to dostaniesz prawie gotowe rozwiązania :)

+ przeładowanie skrypciku cronem lub czymś takim ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
SELECT * FROM `user_data` ORDER BY <lvl lub honor> DESC LIMIT <ile osób na wyświetlać>

Tabelki są w necie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...