Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer po zalogowaniu dziwnie się zachowuje!

vCastir.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Ostatnio zrobiłem formata, ponieważ mój Windows 10 był już mocno zaśmieciony.
Postanowiłem tym razem pobierać tylko programy które faktycznie mi się przydadzą i będą zaufane (bez wirusów).

Najpierw pobrałem Opere, a następnie Driver Booster'a 4 który zainstalował mi wszystkie sterowniki - wszystko działało dobrze.
Dzień później (dzisiaj) zainstalowałem antiwirusa (Eset'a, klucz znalazłem w internecie) i po nim CCleanera, Bandizip'a, AIMP'a, VLC media player'a.
Antiwirus przeskanował jakiś plik - informacja mówiła, że nie plik który został zeskanowany nie jest wirusem, ale może spowolnić komputer.
Zdziwiłem się, że plik leżał gdzieś w folderze C (pod którego nic nie instaluje), ale zgodziłem się z świadomością jaki dobry jest Eset.
W czasie skanowania odinstalowałem również winrara, bo skoro mam Bandizipa to nie będzie on mi do niczego potrzebny.
Winrar poprosił mnie o reset, więc to zrobiłem.

Teraz pojawiły się problemy...
Zainstalowane niedawno programy, a inaczej skróty tych plików zamieniły się na ikonke jakby ,,odinstalowanego programu'' (pustego skróta).
Następnie podczas próby wejścia w cokolwiek - ctrl + alt + delete, windows, klikając na cokolwiek - nic nie reagowało.
Po jakimś czasie wszystko się zawiesiło, więc resetowałem komputer z próbą przywrócenia tego wszystkiego (myślałem, że to tylko błąd na kilka resetów).
Faktycznie problem się delikatnie naprawił.
Teraz mogę korzystać z komputera przez jakiś czas, ale błąd się w dowolnym momencie powtarza, a również przy oglądaniu filmów na youtube, korzystania z fb - etc. zacina się stronka i muszę wyjść z opery, drugi raz nie mogę wejść więc wchodzę w reset komputera - tego też nie mogę kliknąć więc wyłączam przyciskiem od komputera, loguje się i to samo przechodzę po jakimś momencie...

Wie ktoś co może mi pomóc? :/

5120514749178281372145.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem przypadek, że te DriverBoostery i Drivermaxy pobierają wirusy ze sterownikami :) --> Moja rada pobieraj stery ze strony producenta wtedy instalujesz to co potrzebujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...