Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalowanie Win 10 BOX na kilku komputerach na raz

MrWinex66

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam w posiadaniu Windowsa 10 w wersji BOX.

Czy mogę go zainstalować na drugim komputerze, jeśli już na jednym mam go zainstalowanego? Czy oba mogą chodzić na raz na jednej licencji?

W przypadku Windowsa 7 było tak, że jeśli się miało wersję BOX, to można było zainstalować system na drugim komputerze, z tym, że z pierwszego trzeba go było odinstalować. Podobno coś przy okazji Windowsa 10 się zmieniło. Czy rzeczywiście?

Dziękuję z góry i pozdrawiam

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Identycznie chyba że się ma wersję wielostanowiskową, pisze w licencji na ile stanowisk jest system. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
7 minut temu, Ktosiu napisał:

Identycznie chyba że się ma wersję wielostanowiskową, pisze w licencji na ile stanowisk jest system. 

"Licencja pojedyncza". O to chodzi?

Opublikowano

Na chwilę odkopię jeszcze ten temat. Jeśli w kompie z tym systemem spalił mi się zasilacz i przez najbliższy czas nie będzie używany, to czy mogę zainstalować ten sam system na tej samej licencji na drugim, zastępczym komputerze na którym później ten system odinstaluję jeśli ten pierwszy naprawię?

Opublikowano

Możesz na 100 nawet sobei zainstalować ale działać w jednym czasie może TYLKO jeden z tym kluczem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...