Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Konflikt adresów ip - problemy z pobieraniem na steamie.

Kwarcik

Pytanie

Opublikowano

Pobierałem sobie PAYDAY2, normalnie standardowa prędkość wyszedłem na chwilke wróciłem i miałem komunikat, że jest konflikt adresów ip, predkosc pobierania była bardzo mała, bo aż 50KB/s nawet mniej momentami, po 14. Dla mnie taka prędkość nie istnieje. Mimo wszystko po internecie wszystko mi śmiga, na speedtescie mam dobra dow., zwykły z czego pamiętam.
Po zmienieniu TCP Ipv4, na takie coś:

http://prntscr.com/fjs6lk

Później to zamykam, predkośc jest nadal slaba, wracam do tego zmieniam na "uzyskaj adres ip automatycznie" zamykam resetuje sie sekunde i wraca do normy. Robię to już któryś raz i non stop to samo jest. ;//
Z góry dzięki za pomoc, jeśli komuś uda mi sie pomoc wynagrodze lajkami. :*

mój znak rozpoznawczy to jego brak

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale piszesz bzdury, skoro znasz się lepiej to czemu piszesz o pomoc ? Problem z adresami IP nie publicznymi można mieć tylko wewnątrz swojej sieci 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To już twój problem że zmieniłeś kiedy powinno  być przyznawane automatyczne w całej sieci by nie było konfliktów. To raczej normalne w sieci gdzie ktoś bezmyślnie ustawia   IP nie patrząc że inne urządzenie w tej sieci już taki posiada. 

Zresetuj router i sprawdź ( ustaw ) inne urządzenia sieciowe wpięte do sieci pod względem posiadania tego samego IP , najlepiej niech przyznaje automatycznie wszystkim albo zmień każdemu na inne IP

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...