Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logi, a ban.

miciuciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem! Chciałbym się od Was dowiedzieć, jak wygląda sprawa z banem za hacki, a mianowicie;
Mam zainstalowanego kamermodzika na PLu. Na przypale łowię sobie rybki od kilku tygodni - brak bana.
Nadupcalem na exp-hack'u na przypale z przyciąganiem mobów, wait-hack'iem, itp. - brak bana.
Włączyłem opcję NIEODPYCHANIA Z KONIA i troszku na niej expiłem. Teraz chodzę przestraszony, że w każdej chwili mogę dostać bana, bo to jest zmodyfikowanie, podmienienie, czy co tam, plików i że GM'owie mają do tego dostęp. Jak to wygląda? GM może sprawdzić moje pliki gry tylko wtedy, jak przyłapie mnie na gorącym uczynku i ma podejrzenia, czy jakoś inaczej to się odbywa? 

Z góry dzięki ;) 

Opublikowano

Co do kwestii blokady owszem możesz ją otrzymać. Na globalu jest inna metodologia działań jeśli chodzi o banowanie tego typu rzeczy w głównej mierze nie jest im to na rękę, bo tracą graczy, aczkolwiek jeśli latasz "na przypale" to istnieje duża szansa na blokadę. Jeśli ktoś Cie nagrał i wrzucił do supportu to może to wisieć nawet kilka dni, a to czy zablokowali by Ci jedno konto czy polecieli po powiązaniach to już zależy od tego co Ci zarzucą.

PS. Zwykli GM nie mają podglądu na nic, ale widząc Cię i przyłapując dostaniesz blokade z miejsca.

Opublikowano

Ok...w takim razie powiedzmy, że nikt tego nie widział, nie nagrywał, ani nie robił ss'ów. Dalej jest możliwość dostania bana / blokady? W takim przypadku tylko i wyłącznie poprzez sprawdzenie LOGÓW, tak? I żeby sprawdzić logi, to support (czy kto tam) musi specjalnie wejść na "moje konto" czy...ach, ciężko mi to wytłumaczyć. Czy odbywa się to globalnie poprzez jakiś skan wszystkich graczy...mam nadzieję, że zrozumiesz :P O, albo czy po włączeniu tego hack'a, włącza im się jakieś powiadomienie...no, coś ten deseń. 

Opublikowano

Ogolnie nie wiem jak to dziala ale jako ciekawostke powiem ze dobilem do 70 lvl (okolo) na kamerze i nie mam bana. Tylko ze mnie nikt nie przylapal wiec sadze ze mozesz leciec na luzie

Opublikowano
1 godzinę temu, miciuciek napisał:

Ok...w takim razie powiedzmy, że nikt tego nie widział, nie nagrywał, ani nie robił ss'ów. Dalej jest możliwość dostania bana / blokady? W takim przypadku tylko i wyłącznie poprzez sprawdzenie LOGÓW, tak? I żeby sprawdzić logi, to support (czy kto tam) musi specjalnie wejść na "moje konto" czy...ach, ciężko mi to wytłumaczyć. Czy odbywa się to globalnie poprzez jakiś skan wszystkich graczy...mam nadzieję, że zrozumiesz :P O, albo czy po włączeniu tego hack'a, włącza im się jakieś powiadomienie...no, coś ten deseń. 

Jest możliwość, ale nikt nie jest na tyle szalony by to przekopywać, za dużo danych do wertowania, a obecnie na polskim metinie takimi sprawami zajmuje się jeden technik, który takie sprawy wyłapuje, ale tylko na konkretne zgłoszenie, jeśli faktycznie jakaś grubsza sprawa jest na rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...