Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Payday2 - Graphic Problem

Maly-Fabian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Mam problem z grafiką w grze PAYDAY 2, po instalacji gry bez żadnych zmian w opcjach kolorystyka video i kolorki nie bardzo odpowiadają stanu faktycznemu, na screenach wszystko zobaczycie:

(Mogę dopowiedzieć, że w opcjach grafika zmieniałem "wygładzanie krawędzi na kontrolę aplikacji i nie pomogło, zmiana kontrastu, jasności również nie pomaga, odinstalowywałem i instalowałem grę również),

(Na screenie SS_3.jpg jest motyw takich kropli, który jak mniemam pojawia się przy przybliżeniu do wiertła, u mnie jest on cały czas nawet w Menu gry).

Specyfikacja:
Intel 4Core 3700
Geforce 920m
RAM 8GB
Windows 10

Jeżeli ktoś miałby jakiś pomysł jak to rozwiązać lub w czym tkwi problem to z góry dzięki.

SS_1.jpg

SS_2.jpg

SS_3.jpg

Opublikowano

Masz aktualne sterowniki graficzne?

Jaki laptop? Nie odpalasz przypadkowo poprzez zintegrowaną kartę?

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Tak sterowniki sprawdzam i aktualizuje regularnie.

Laptop to Asus F751S.

Co do zintegrowanej to też tak sądziłem ale w konfiguracji 3D ustawiłem uruchamianie z Geforca więc to na pewno nie to :/

Nie wiem czy na widocznym ss Wyświetlacz nie powinien być tam gdzie Geforce, ale pod każdymi ustawieniami jest tak jak widać.

SS_4.jpg

Opublikowano

To jest jedyna gra w której to tak wygląda? Coś tu ewidentnie nie gra, ale wina bardziej od poziomu gry niż uszkodzonej karty.

Wejdz w zarzadanie 3D dla programow i wybierz payday2, Kliknij Przywróć(ja mam po eng, wiec moze byc inaczej xD) i zobacz czy zadziala.

Jak nie zadziala poustawiaj tam wszystko jak ja mam: https://prnt.sc/fjb7cy https://prnt.sc/fjb7hy

PhysX zozstaw na auto, tak jest najbardziej optymalnie.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...